MySQL rijen kopiëren in een tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mui ter

Mui ter

14/05/2010 16:11:01
Quote Anchor link
Hoe ziet mijn MySQL query eruit als ik rijen wil kopiëren binnen dezelfde tabel?
Uiteraard moet de ID niet worden gekopieerd, deze moet een nieuwe auto-increment waarde krijgen.

Dit is nodig omdat ik bijvoorbeeld calculaties wil kunnen kopiëren naar een ander dossier waarna deze bewerkt kan worden zonder dat de originele wordt aangepast.
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 22:27:08
 
Joakim Broden

Joakim Broden

14/05/2010 16:14:52
Quote Anchor link
Ehm je haalt alle velden uit de database en die zet je vervolgens weer de database mbv INSERT INTO blablabla????
 
Yea Rupie

Yea Rupie

14/05/2010 16:15:04
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SELECT row_1 FROM table FOR UPDATE;
UPDATE table SET row_2 = row_1;
 
Joren de Wit

Joren de Wit

14/05/2010 16:15:37
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
INSERT INTO tabel (kolom1, kolom2)
SELECT kolom1, kolom2 FROM tabel WHERE kolom3 = 'waarde'

Zoiets zou volgens mij moeten werken.

ps. Dit is dus gewoon 1 query die je uitvoert...
Gewijzigd op 14/05/2010 16:18:32 door Joren de Wit
 
Jelmer -

Jelmer -

14/05/2010 16:17:04
Quote Anchor link
MySQL heeft een INSERT ... SELECT syntax. Je geeft dan gewoon de kolommen op die je wilt kopiëren, selecteert die ook bij SELECT. Verder kan je gewoon WHERE gebruiken om die juiste regels te kopiëren.

edit: volgens mij is er een tekort aan vragen op dit forum
Gewijzigd op 14/05/2010 16:21:53 door Jelmer -
 
Mui ter

Mui ter

14/05/2010 20:55:10
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie snelle response!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.