Mysql systeem werkt niet!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Ralph

ralph

01/11/2008 15:25:00
Quote Anchor link
Hallo, ik ben bezig met een website...
Alleen het werkt niet, want bij toevoegen.php komt het niet in database.
en bij geefweer.php weet ik niet of het werkt omdat er niks in database staat. De gegevens moeten in de tabel aflevering komen...

uitgevoerde sql:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
CREATE TABLE `aflevering` (
`id` INT( 10 ) NOT NULL AUTO_INCREMENT ,
`naam` VARCHAR( 255 ) NOT NULL ,
`datum` VARCHAR( 10 ) NOT NULL ,
`url` VARCHAR( 2500 ) NOT NULL ,
`titel` VARCHAR( 2500 ) NOT NULL ,
PRIMARY KEY ( `id` )
);


config.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
$dburl
="localhost";
$dbuser="-.-";
$dbpass="-.-";
mysql_connect("$dburl","$dbuser","$dbpass");
?>


geefweer.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
include 'config.php';
mysql_query('*SELECT id, titel, FROM aflevering');
?>


toevoegen.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
include 'config.php';
$verzend = $_POST['verzend'];
$naam= $_POST['naam'];
$datum= $_POST['datum'];
$url= $_POST['url'];
$titel= $_POST['titel'];
$id= $_POST['id'];

if ($verzend && $naam && $datum && $url && $titel && $id) {
mysql_query("INSERT INTO aflevering (naam, datum, url, titel, id) VALUES ('".$naam."', '".$datum."', '".$url."', '".$titel."', '".$id."')");
                          echo "U aflevering ".$titel." is succesvol geplaatst.";
                                      
        }
else{
?>

                <form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF'] ?>" method="post">
                <b>naam: </b><br /><input type="text" name="naam"><br />
                <b>datum: </b><br /><input type="text" name="datum"><br />
                <b>url: </b><br /><input type="text" name="url"><br />
                <b>titel: </b><br /><input type="text" name="titel"><br />
                <b>id: </b><br /><input type="text" name="id"><br />
                <input type="submit" name="verzend" value="Verzenden" />
                </form>
<?php
        }
?>


Nog iets over het formulier, van toevoegen.php, hoe zorg je dat het vak url ongeveer zo groot is als het vak waar je een bericht op dit forum typt is?

Als iemand kan helpen, bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 21:10:19
 
- SanThe -

- SanThe -

01/11/2008 15:32:00
Quote Anchor link
Dit is tekst en geen datum
`datum` VARCHAR( 10 ) NOT NULL ,

$vars niet tussen quotes
mysql_connect("$dburl","$dbuser","$dbpass");

Gebruik dubbele quotes omdat in de query enkele quotes worden gebruikt. En wat doet die * daar? Waar is de foutafhandeling?
mysql_query('*SELECT id, titel, FROM aflevering');

Copiëren is niet nuttig. Kost alleen maar extra geheugen.
$naam= $_POST['naam'];

Lees eens over sql-injection. Je INSERT is lek.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Ralph

ralph

01/11/2008 15:37:00
Quote Anchor link
Dat van varchar komt omdat het in tekst komt, 17 okt bijvoorbeeld.

dat van die vars dus '$var'?

SELECT id, titel, FROM aflevering moet het zeker zijn??

en van die sql-injection snap ik niet wat je bedoelt.
 
- SanThe -

- SanThe -

01/11/2008 15:43:00
Quote Anchor link
`datum` DATETIME NOT NULL ,

mysql_connect($dburl, $dbuser, $dbpass);

mysql_query("SELECT id, titel FROM aflevering");

Lees eens over sql-injection. Je INSERT is lek. GOOGLE.
 
Henk PHP

Henk PHP

01/11/2008 15:44:00
Quote Anchor link
Moet je niet nog ergens mysql_select_db hebben staan?
En moet je niet de user-input controleren? En vooral niet direct in je query zetten.
 
Ralph

ralph

01/11/2008 15:46:00
Quote Anchor link
Henk schreef op 01.11.2008 15:44:
Moet je niet nog ergens mysql_select_db hebben staan?
En moet je niet de user-input controleren? En vooral niet direct in je query zetten.

db select nog niet aangedacht, en die pagina word nog beveiligt, dus dan kan alleen ik er bij.

edit, van dat sql injection, ik zie dat gevaarlijk is, maar hoe moet ik het dan doen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ralph
 
Henk PHP

Henk PHP

01/11/2008 15:48:00
Quote Anchor link
ralph schreef op 01.11.2008 15:46:
db select nog niet aangedacht, en die pagina word nog beveiligt, dus dan kan alleen ik er bij.

No offence maar als ik zie hoe je de boel gewoon in je query pleurt vraag ik me af hoe goed die beveiliging gaat zijn.
 
Ralph

ralph

01/11/2008 15:49:00
Quote Anchor link
je kan toch de map beveiligen met .htacces?
 
Henk PHP

Henk PHP

01/11/2008 15:51:00
Quote Anchor link
Dan kun jij nog steeds je eigen data verprutsen aangezien je alles gewoon meteen uitvoert. Kijk eens naar mysql_real_escape_string
 
Ralph

ralph

01/11/2008 15:53:00
Quote Anchor link
Met dat mysql_real_escape_string hoe moet je dat doen,,

en waarom werkt toevoegen.php niet?

edit:
config.php aangepast
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
mysql_connect('localhost','...','...');
mysql_select_db('aflevering')
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ralph
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.