mysql updaten met escape string

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Phpnuke r

phpnuke r

20/04/2011 21:20:33
Quote Anchor link
Hallo, ik heb een probleem. Ik ben bezig met een wat geadvanceerdere cms te maken. Het werkt echt perfect! Alleen de pagina's opslaan in de database niet.

Door escapen komt dus overal een slash voor. voor een ", voor een ', voor een &, noem maar op.

Hierdoor werken de codes niet meer via de editor. Voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<p>Dit is een test</p>
<p>&nbsp;</p>
<p>dit ook: \\\\\\\"&nbsp; \\\\\\\'</p>
<p>&nbsp;</p>
<p><a href="\&quot;\\&quot;http:/zeeland.blog.nl/files/2011/01/drol1.jpg\\&quot;\&quot;">http://zeeland.blog.nl/files/2011/01/drol1.jpg</a></p>
<p>&nbsp;</p>
<p><img src="\&quot;http:/zeeland.blog.nl/files/2011/01/drol1.jpg\&quot;" alt="\&quot;\&quot;" width="\&quot;225\&quot;" height="\&quot;191\&quot;" /></p>


Dit is de update pagina:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
    loading_system::fullload();
    $inhoud = $_POST['elm1'];    
    $post = $_POST['blocks'];
    $bansys = $_POST['bansys'];

    database_object("UPDATE ".$settings['reference']."pages SET inhoud=? WHERE id=?", $inhoud, $_GET['id']);    
    if($post==''.$language['active'].'')
    {

        database_object("UPDATE ".$settings['reference']."pages SET blocks='0' WHERE id=?", $_GET['id']);
    }

    else
    {
        database_object("UPDATE ".$settings['reference']."pages SET blocks='1' WHERE id=?", $_GET['id']);
    }

    if($bansys==''.$language['active'].'')
    {

        database_object("UPDATE ".$settings['reference']."pages SET bansystem='0' WHERE id=?", $_GET['id']);    
    }

    else
    {    
        database_object("UPDATE ".$settings['reference']."pages SET bansystem='1' WHERE id=?", $_GET['id']);    
    }

    
    redirect_page('./admin.php?action=pages');
?>


Database_object is gewoon om snel en gemakkelijk alles in de codes te kunnen zetten. Eigenlijk pdo vergelijkbaar met mysql_query maken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
function db_update($table, $row, $value, $w1 = null, $v1 = null, $w2 = null, $v2 = null, $w3 = null, $v3 = null, $w4 = null, $v4 = null, $w5 = null, $v5 = null)
{

    $start     = 5;
    $end    = 1;
    if(isset($w5)){$isset[5] = true;}else{$isset[5] = false;}
    if(isset($w4)){$isset[4] = true;}else{$isset[4] = false;}
    if(isset($w3)){$isset[3] = true;}else{$isset[3] = false;}
    if(isset($w2)){$isset[2] = true;}else{$isset[2] = false;}
    if(isset($w1)){$isset[1] = true;}else{$isset[1] = false;}
    while($end==1){if($isset[$start]==false){$start--;}else{$end = 0;}if($start==0){$end = 0;}}
    if($start==5){mysql_query("UPDATE ".$table." SET ".$row." = '".$value."' WHERE ".$w1." = '".$v1."' AND ".$w2." = '".$v2."' AND ".$w3." = '".$v3."' AND ".$w4." = '".$v4."' AND ".$w5." = '".$v5."'");}
    elseif($start==4){mysql_query("UPDATE ".$table." SET ".$row." = '".$value."' WHERE ".$w1." = '".$v1."' AND ".$w2." = '".$v2."' AND ".$w3." = '".$v3."' AND ".$w4." = '".$v4."'");}
    elseif($start==3){mysql_query("UPDATE ".$table." SET ".$row." = '".$value."' WHERE ".$w1." = '".$v1."' AND ".$w2." = '".$v2."' AND ".$w3." = '".$v3."'");}
    elseif($start==2){mysql_query("UPDATE ".$table." SET ".$row." = '".$value."' WHERE ".$w1." = '".$v1."' AND ".$w2." = '".$v2."'");}
    elseif($start==1){mysql_query("UPDATE ".$table." SET ".$row." = '".$value."' WHERE ".$w1." = '".$v1."'");}
    elseif($start==0){mysql_query("UPDATE ".$table." SET ".$row." = '".$value."'");}
}

?>


Syntax database_object:

database_object('SELECT * FROM koekjes WHERE id=?', $_GET['id']);

Gelijk aan:

$statement = $db->prepare('SELECT * FROM koekjes WHERE id=?');
$statement->execute(array($_GET['id']));


Kan iemand me helpen/tips geven?

Toevoeging op 21/04/2011 16:16:54:

* Bump *

???
Gewijzigd op 20/04/2011 21:21:42 door Phpnuke r
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 13:08:56
 
Sebastiaan Blaas

Sebastiaan Blaas

03/05/2011 14:15:57
Quote Anchor link
stripslahes?
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

03/05/2011 14:18:29
Quote Anchor link
zet magicquotes uit
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.