MySQL Zoekmachine probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jouw team van vier collega .NET developers is verantwoordelijk voor het bouwen van de ETL processen van jouw nieuwe werkgever. Op dit moment wordt de front-end gedaan door een extern team van professionals. Echter wilt jouw nieuwe werkgever graag intern deze kennis uitbreiden en heeft dan ook de ambitie om dit voor het eind van het jaar intern te gaan aanpakken. Dit betekend dat jij als .NET ontwikkelaar de ideale kans krijgt om jezelf samen met jouw collega’s te ontwikkelen als full stack developer. Als .NET ontwikkelaar werk jij bij deze gave werkgever met C# .NET, SQL, JavaScript, REST

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

NodeJS developer

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden, maar hiernaast doe je onderzoek naar de inzet van nieuwe technieken, tools of bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Qua technische kennis zoeken ze iemand die goed op de hoogte is van de nieuwste ontwikkelingen, daar zij nu ontwikkelen op NodeJs back-end,

Bekijk vacature »
Jeroen van de Ven

Jeroen van de Ven

04/01/2007 10:50:00
Quote Anchor link
Ik heb dit script van deze site gehaald en aangepast naar mijn situatie, maar het werkt niet, hij geeft parse error bij de laatste regel (?>). Ik heb alles 3x nagelopen of er niet een if nog open stond of wat dan ook, of ergens een ; miste, maar ik kan niks vinden. Kijk ik er overheen, ziet iemand anders het wel?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php
   error_reporting(E_ALL);
   /* call this script 'advs.php' */

if(!$_GET['c']) {
  
?>

<form action='advs.php?c=1' method=POST>
<b>Find Results with: </b><br>
Any of these words: <input type='text' length=40 name='any'> <br>
All of these words: <input type='text' length=40 name='all'> <br>
None of these words: <input type='text' length=40 name='none'> <br>
<input type='submit' value='Search'>
</form>
<?php
} else if($_GET['c']) {
  
   include_once 'config.php';
    include_once 'functions.php';
connectdb();
   $all = $_POST['all'];
   $any = $_POST['any'];
   $none = $_POST['none'];
   if((!$all) || ($all == '')) { $all = ''; } else { $all = '+(' . $all . ')'; }
   if((!$any) || ($any == '')) { $any = ''; }
   if((!$none) || ($none == '')) { $none = ''; } else { $none = '-(' . $none . ')'; }
   $query = "
       SELECT *,
          MATCH(body) AGAINST ('"
. $all . $none . $any . "' IN BOOLEAN MODE) AS score
          FROM compsite
       WHERE MATCH(body) AGAINST ('"
. $all . $none . $any . "' IN BOOLEAN MODE)";
      $artm1 = MySQL_query($query);
      if(!$artm1) {
         echo MySQL_error().'<br>' . $query . '<br>';
      }

      echo '<b>Matches</b><br>';
      if(MySQL_num_rows($artm1) > 0) {
         echo '<table>';
          echo '<tr><td>Score </td><td>Title </td><td>Body</td></tr>';
             while($artm2 = MySQL_fetch_array($artm1)) {
            $val = round($artm2['score'], 3);
            $val = ($val*100);
            echo '<tr><td>' . $val . '</td>';
            echo '<td>' . $artm2['title'] . '</td>';
            echo '<td>' . $artm2['body'] . '</td></tr>';
         }

      echo '</table>';
   }

   else {
      echo 'No Results were found in this category.<br>';
   }

   echo '<br>';
   }


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen van de Ven
 
PHP hulp

PHP hulp

10/05/2024 16:28:45
 
- wes  -

- wes -

04/01/2007 10:54:00
Quote Anchor link
sja dat krijg je wel eens
 
Niek s

niek s

04/01/2007 10:58:00
Quote Anchor link
Wat is de error?
 
Niek s

niek s

04/01/2007 11:01:00
Quote Anchor link
verrander regel 3 is in dit:

if(!$_GET['c']) {

en regel 13:

} else if($_GET['c']) {

en op regel 16 voeg je toe:
$all = $_POST['all'];
$any = $_POST['any'];
$none = $_POST['none'];
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door niek s
 
Jeroen van de Ven

Jeroen van de Ven

04/01/2007 11:02:00
Quote Anchor link
Zelfde error,

Parse error: parse error, unexpected $end in C:\Webserver Root\dbzoek\advs.php on line 53

Ik vond dat al opmerkelijk maar hij zou toch een andere error moeten geven dan?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jeroen van de Ven
 
Niek s

niek s

04/01/2007 11:05:00
Quote Anchor link
neee klopt, dat is een accolade.
Verrander het hier eens in dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
<?php
   error_reporting(E_ALL);
   /* call this script 'advs.php' */

if(!$_GET['c']) {
  
?>

<form action='advs.php?c=1' method=POST>
<b>Find Results with: </b><br>
Any of these words: <input type='text' length=40 name='any'> <br>
All of these words: <input type='text' length=40 name='all'> <br>
None of these words: <input type='text' length=40 name='none'> <br>
<input type='submit' value='Search'>
</form>
<?
} else if($_GET['c']) {
  
   include_once 'config.php';
    include_once 'functions.php';
connectdb();
   $all = $_POST['all'];
   $any = $_POST['any'];
   $none = $_POST['none'];
   if((!$all) || ($all == '')) { $all = ''; } else { $all = '+('.$all.')'; }
   if((!$any) || ($any == '')) { $any = ''; }
   if((!$none) || ($none == '')) { $none = ''; } else { $none = '-('.$none.')'; }
   $query = "
       SELECT *,
          MATCH(title, story) AGAINST ('$all $none $any' IN BOOLEAN MODE) AS score
          FROM compsite
       WHERE MATCH(title, story) AGAINST ('$all $none $any' IN BOOLEAN MODE)"
;
      $artm1 = MySQL_query($query);
      if(!$artm1) {
         echo MySQL_error().'<br>$query<br>';
      }

      echo '<b>Article Matches</b><br>';
      if(MySQL_num_rows($artm1) > 0) {
         echo '<table>';
          echo '<tr><td>Score </td><td>Title </td><td>Body</td></tr>';
             while($artm2 = MySQL_fetch_array($artm1)) {
            $val = round($artm2['score'], 3);
            $val = $val*100;
            echo '<tr><td>$val</td>';
            echo '<td>{$artm2['title']}</td>';
            echo '<td>{$artm2['body']}</td></tr>';
         }

      echo '</table>';
   }

   else {
      echo 'No Results were found in this category.<br>';
   }

   echo '<br>';
   }
 }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door niek s
 
Jeroen van de Ven

Jeroen van de Ven

04/01/2007 11:06:00
Quote Anchor link
Ook al gezocht en geprobeerd, zelfde error.
 
M Ypma

M Ypma

04/01/2007 11:08:00
Quote Anchor link
echo '<tr><td>$val</td>';
echo '<td>{$artm2['title']}</td>';
echo '<td>{$artm2['body']}</td></tr>';

je bent vergeten je variablen buiten quetes te zetten...
moet worden:
echo '<tr><td>$val</td>';
echo '<td>{'.$artm2['title'].'}</td>';
echo '<td>{'.$artm2['body'].'}</td></tr>';
 
Jeroen van de Ven

Jeroen van de Ven

04/01/2007 11:09:00
Quote Anchor link
Nee daar zijn die { } voor. Bovendien werkt het nog steeds niet...
 
Niek s

niek s

04/01/2007 11:13:00
Quote Anchor link
Hm.. Ik weet het ook niet meer.
Maar houd die $_GET enzo maar zoals ik het heb gemaakt voor je, dat is de juiste notatie. Eigenlijk is dit nog steeds niet helemaal goed (variabelen niet buiten quotes enz enz enz. ) maar dat mag eigenlijk geen problemen opleveren.
Maar even wachten tot iemand hier komt die het wel ziet. Sorry.
 
Niek s

niek s

04/01/2007 11:15:00
Quote Anchor link
michel schreef op 04.01.2007 11:08:
echo '<tr><td>$val</td>';
echo '<td>{$artm2['title']}</td>';
echo '<td>{$artm2['body']}</td></tr>';

je bent vergeten je variablen buiten quetes te zetten...
moet worden:
echo '<tr><td>'.$val.'</td>';
echo '<td>{'.$artm2['title'].'}</td>';
echo '<td>{'.$artm2['body'].'}</td></tr>';


En dan laat je het zelf nog staan :p
 
Jeroen van de Ven

Jeroen van de Ven

04/01/2007 11:16:00
Quote Anchor link
niek schreef op 04.01.2007 11:13:
Hm.. Ik weet het ook niet meer.
Maar houd die $_GET enzo maar zoals ik het heb gemaakt voor je, dat is de juiste notatie. Eigenlijk is dit nog steeds niet helemaal goed (variabelen niet buiten quotes enz enz enz. ) maar dat mag eigenlijk geen problemen opleveren.
Maar even wachten tot iemand hier komt die het wel ziet. Sorry.


Ok thx :) Ik zal ondertussen ff alle variabelen buiten de quotes halen voor de vorm, dat was ik toch al van plan.
 
Mark D

Mark D

04/01/2007 11:18:00
Quote Anchor link
Waarom staat er op regel 16 else if en niet aan elkaar: elseif, else if wordt denk ik gezien als 2 dingen openen, een else en een if, dat zou verklaren waarom je unexpected end krijgt.
 
Jeroen van de Ven

Jeroen van de Ven

04/01/2007 11:21:00
Quote Anchor link
Mark schreef op 04.01.2007 11:18:
Waarom staat er op regel 16 else if en niet aan elkaar: elseif, else if wordt denk ik gezien als 2 dingen openen, een else en een if, dat zou verklaren waarom je unexpected end krijgt.


Hm je hebt gelijk dat moet aan elkaar, zoals het er nu staat is het de VB vorm :P Maar ik heb alle variabelen buiten de quotes gehaald en ineens doet ie et :/ dus zal wel ernstig geweest zijn. zo zien we maar weer dat slordig coden niet slim is :P naja iig thx
 
M Ypma

M Ypma

04/01/2007 11:21:00
Quote Anchor link
@niek... idd.... over het hoofd gezien, maar die andere viel me op door de kleur tags hier...
 
Jasper Zegikniet

Jasper Zegikniet

24/02/2007 12:05:00
Quote Anchor link
include_once 'config.php';
include_once 'functions.php';

heb je deze erbij?
 
Andries Louw Wolthuizen

Andries Louw Wolthuizen

24/02/2007 12:28:00
Quote Anchor link
Probeer het volgende eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
<?php
error_reporting(E_ALL);

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
    //Belangrijk! Voer hier je MySQL gegevens in:
    $DBserver    =    'localhost';    //Server van MySQL database (meestal localhost)
    $DBusername    =    'username';        //Username voor MySQL server
    $DBpassword    =    'password';        //Password voor MySQL server
    $DBdatabase    =    'username_database';    //Jouw database
    //Einde config

    
    if(mysql_connect($DBserver,$DBusername,$DBpassword,$DBdatabase)){
        if(!mysql_select_db($DBdatabase)){
            echo '<font color="red">Kon database niet selecteren, controleer je gegevens!';
        }    
    }
else{
        echo '<font color="red">MySQL server connectie error, controleer je gegevens!';
    }

    
    
    if(!empty($_POST['all'])){
        $all = '+('.htmlentitites($_POST['all']).')';    
    }

    if(!empty($_POST['any'])){
        $any = htmlentitites($_POST['any']);    
    }

    if(!empty($_POST['none'])){
        $none = '-('.htmlentitites($_POST['nome']).')';    
    }

    
    $query = "SELECT *,
    MATCH(body) AGAINST ('"
. $all . $none . $any . "' IN BOOLEAN MODE) AS score
    FROM compsite
    WHERE MATCH(body) AGAINST ('"
. $all . $none . $any . "' IN BOOLEAN MODE)";
    
    if(!$artm1 = mysql_query($query)) {
         echo mysql_error().'<br>' . $query . '<br>';
    }
else{
        echo '<b>Matches</b><br>';
        if(mysql_num_rows($artm1) > 0) {
            echo '<table>';
            echo '<tr><td>Score </td><td>Title </td><td>Body</td></tr>';
            while($artm2 = mysql_fetch_array($artm1)) {
                $val = round($artm2['score'], 3);
                $val = ($val*100);
                echo '<tr><td>' . $val . '</td>';
                echo '<td>' . $artm2['title'] . '</td>';
                echo '<td>' . $artm2['body'] . '</td></tr>';
            }

            echo '</table>';
        }
else {
            echo 'No Results were found in this category.<br>';
        }

        echo '<br>';
    }
}

?>

<form action="advs.php?c=1" method="post">
<b>Find Results with: </b><br>
Any of these words: <input type="text" maxlength="40" name="any"> <br>
All of these words: <input type="text" maxlength="40" name="all"> <br>
None of these words: <input type="text" maxlength="40" name="none"> <br>
<input type="submit" name="submit" value="Search">
</form>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.