mysql_error met blijkbaar een goede reden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nico V.

Nico V.

14/11/2007 21:30:00
Quote Anchor link
Hallo, ik probeer hier een connectie op de zetten met een DB, ik gebruik hiervoor een script dat al vaker voor mij in gebruik is, overal werkt het, maar telkens als ik nu een nieuwe DB aan maak krijg ik een mysql_error melding. heel irritant dus. als ik de te selecteren db aanpas naar een bestaande werkt het

dit is het script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

$dbhost
= 'localhost';
$dbuser = 'root';
$dbpass = '';

$conn = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass)
or die ('Kan geen verbinding maken met de database server');
$dbname = 'PHC';
mysql_select_db($dbname)
or die ('de database kon niet worden geselecteerd');
[
/code

de DB maak ik gewoon aan in PHPmyadmin.
wat doe ik verkeerd, ik weet 't niet meer.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nico V.
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 09:14:53
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

14/11/2007 21:33:00
Quote Anchor link
MySQL errors zonder reden bestaan niet. Zet eens bovenin je script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    ini_set ('display_errors', 1);
    error_reporting (E_ALL);
?>
 
Frank -

Frank -

14/11/2007 21:33:00
Quote Anchor link
Quote:
een mysql_error
En die is zo geheim dat wij hem niet mogen weten?

Uiteraard vraag je wel met mysql_error() de exacte melding op, de onzin die je nu op het scherm zet, heb je 10x niks aan.
 
Nico V.

Nico V.

14/11/2007 21:36:00
Quote Anchor link
OK ik heb inmiddels de juiste foutmelding weten te achterhalen, deze is <tromgeroffel>

Notice: Use of undefined constant my_sql_error - assumed 'my_sql_error' in /var/www/mijnproject/index.php on line 10
my_sql_error


en eureka. volgende keer zet ik dat dus meteen boven mijn script. een andere functie was nog in de DB bezig. volgende keer meteen display_errors aanzetten

bedankt
 
Jaws

Jaws

14/11/2007 21:40:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$conn
= mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass)
or die (mysql_error());
?>


Zet dit eens op regel 7. Dan krijg je waarschijnlijk een wat duidelijkere error melding dan je eigen or die.
Ik geloof ook niet dat die notice het hoofd probleem is.
 
Nico V.

Nico V.

14/11/2007 21:42:00
Quote Anchor link
het probleem is opgelost,

er stond een query in een andere pagina die vreemd liep te doen. maar dat zag ik pas na dat ik dus ini_set ('display_errors', 1);
error_reporting (E_ALL); had aangezet
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.