mysql_fetch_array()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »
Martin Rouw

Martin Rouw

23/09/2012 17:33:50
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een soortgelijk probleem als Jasper de Rossi, maar dan met arrays
Mijn script luidt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$db
= mysql_connect("localhost", "------", "--------")
        or die("Kan niet verbinden: " . mysql_error());
        mysql_select_db("database",$db);
        $sql = "SELECT * FROM Artikel";
        $resultaat = mysql_query($sql); //voer SQL code uit
        
        while ($rij = mysql_fetch_array($resultaat)) {
            echo $rij["ARTIKEL_ID"]."<br>";
            echo $rij["Naam"]."<br>";
            echo $rij["Omschrijving"]."<br>";
            echo $rij["Prijs"]."<br>";
        }

        
mysql_close($db);

?>



Hierop krijg ik de melding:

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result
resource in /home/------/domains/ma........ etc.

Kan iemand me op weg helpen.
Alvast dank.
Martin.
Gewijzigd op 23/09/2012 17:34:25 door Martin Rouw
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 18:58:14
 
Frank WD

Frank WD

23/09/2012 17:43:41
Quote Anchor link
Als je die topic hebt gelezen, dan snap ik even niet waarom je daar de tips van foutafhandeling niet hebt over genomen?

- Klik
- Geen * gebruiken in je query, schrijf gewoon alle velden op die je nodig bent.
- Waarom 4x echo op regel 9 tot 12. Je kan op 9 echo openen en op 12 sluiten.
- Verander eens alle " in de while naar ' voorbeeld: $rij['ARTIKEL_ID'].'<br>
- Als ik nu goed zie heb je de veld namen met een HOOFD letters. Je kan beter velden met kleine letter schrijven.
Gewijzigd op 23/09/2012 18:16:56 door Frank WD
 
Aron van W

Aron van W

23/09/2012 18:01:01
Quote Anchor link
Heb een idee om een beetje script makkelijker te maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$db
= mysql_connect("localhost", "------", "--------") or die("Kan niet verbinden: " . mysql_error());
mysql_select_db("database"); // 2e kun je weglaten

$sql = mysql_query("SELECT * FROM Artikel"); // SQL meteen uitvoeren, raakt PHP minder belast
// * is handiger, werkt sneller en MYSQL hoeft niet na te denken! :idee:

        
while($rij = mysql_fetch_array($sql)) {
 echo $rij['ARTIKEL_ID']."<br>".$rij['Naam']."<br>".$rij['Omschrijving']."<br>".$rij['Prijs']."<br>";
}

        
// mysql_close($db); dit kun je weglaten

?>


Heb NATUURLIJK nog niet getest, mag je zelf doen!
 
Martin Rouw

Martin Rouw

23/09/2012 19:19:04
Quote Anchor link
Frank, Aron, bedankt. Na verwerken van jullie tips bleef ik deze melding krijgen. Na wat doorspitten kwam ik erachter dat ik een fout in de aangeroepen database ( regel 3) heb gemaakt.
Probleem opgelost.
 
Frank WD

Frank WD

23/09/2012 21:16:14
Quote Anchor link
Geen probleem, misschien zou je de foute en goede code nog even kunnen posten.
Zo weet een mede forum gebruiker ook wat de oplossing is, mochten ze het zelfde probleem tegen komen.
 
Martin Rouw

Martin Rouw

24/09/2012 00:15:18
Quote Anchor link
Natuurlijk; de code op zich was goed, maar de naam van de database / tabel was fout neergezet. Ik had:

mysql_select_db("database");

Dit moest zijn:

mysql_select_db("Database");

Dus het verschil kleine en grote letter maakte de fout. Ik heb hier domweg constant overheen gelezen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/09/2012 00:34:10
Quote Anchor link
Daarom gebruik ik voor de namen van mijn databases, tabellen en kolommen uitsluitend kleine letters zoals andere Frank ook al schreef: beter kleine letters,
wat overigens ook voor bestandsnamen geldt wat mij betreft
Gewijzigd op 24/09/2012 00:34:31 door Frank Nietbelangrijk
 
Martin Rouw

Martin Rouw

24/09/2012 00:42:45
Quote Anchor link
Top tip, dat heb ik mezelf ook beseft na de tip van Frank WD en het vinden van de four.

Allen bedankt!!
 
Frank WD

Frank WD

24/09/2012 00:53:49
Quote Anchor link
Geen probleem we zijn er voor om te helpen waar het kan. We zijn al blij om te zien dat je de fout zelf hebt ontdekt aan de hand van enkele tips.

Wat betreft Frank Nietbelangrijk zegt klopt. Ik kan mij wel voorstellen dat diverse programmeurs het netter vinden in het script om alles met een hoofd letter te laten beginnen. Alleen dan moet je hier wel erg stuctueel in zijn en het altijd en overal doen. Ook zou ik dan een Comment notitie boven aan zetten dat je hoofd letters als eerste letter gebruikt.

Alleen het is niet aan te raden.
 
Wouter J

Wouter J

24/09/2012 09:17:49
Quote Anchor link
Aron, geef aub geen barslechte code aan een onwetende topic starter:
- Gebruik geen or die, niemand niks of iets gaat dood als je een foutje maakt. Handel zo'n fout goed af.
- De database selectie heeft geen foutafhandeling nodig?
- Je kan zo'n beetje alles weglaten, dat hoeft nog niet te zeggen dat het goed is... De SQL link als 2e param meegeven is zeker een goed idee, dan krijg je nooit problemen als je met 2 connecties loopt te spelen.
- * handiger en sneller? Echt niet! Je weet niet wat je selecteert, je moet telkens je MySQL database induiken om te kijken welke velden je nou hebt gepakt. Daarnaast is het ook echt niet sneller, MySQL moet alsnog nadenken en je haalt veel onnodige gegevens op: Je hebt bijna nooit alles nodig
- SQL meteen uitvoeren? Voor het debuggen is het idioot handig om te kijken hoe de uiteindelijk query eruit ziet, plaats deze in een aparte variabele zodat je die makkelijk kunt echoën
- Een query is vaak de plaats waar iets fout kan gaan, maar foutafhandeling is daar schijnbaar ook niet nodig?
- fetch_array is traag, je hebt dan 2x zoveel gegevens waarvan je de helft niet gaat gebruiken. Gebruik fetch_assoc
Gewijzigd op 24/09/2012 09:18:56 door Wouter J
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.