mysql_fetch_array()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »
Martin Rouw

Martin Rouw

23/09/2012 17:33:50
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een soortgelijk probleem als Jasper de Rossi, maar dan met arrays
Mijn script luidt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
$db
= mysql_connect("localhost", "------", "--------")
        or die("Kan niet verbinden: " . mysql_error());
        mysql_select_db("database",$db);
        $sql = "SELECT * FROM Artikel";
        $resultaat = mysql_query($sql); //voer SQL code uit
        
        while ($rij = mysql_fetch_array($resultaat)) {
            echo $rij["ARTIKEL_ID"]."<br>";
            echo $rij["Naam"]."<br>";
            echo $rij["Omschrijving"]."<br>";
            echo $rij["Prijs"]."<br>";
        }

        
mysql_close($db);

?>



Hierop krijg ik de melding:

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result
resource in /home/------/domains/ma........ etc.

Kan iemand me op weg helpen.
Alvast dank.
Martin.
Gewijzigd op 23/09/2012 17:34:25 door Martin Rouw
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 01:13:13
 
Frank WD

Frank WD

23/09/2012 17:43:41
Quote Anchor link
Als je die topic hebt gelezen, dan snap ik even niet waarom je daar de tips van foutafhandeling niet hebt over genomen?

- Klik
- Geen * gebruiken in je query, schrijf gewoon alle velden op die je nodig bent.
- Waarom 4x echo op regel 9 tot 12. Je kan op 9 echo openen en op 12 sluiten.
- Verander eens alle " in de while naar ' voorbeeld: $rij['ARTIKEL_ID'].'<br>
- Als ik nu goed zie heb je de veld namen met een HOOFD letters. Je kan beter velden met kleine letter schrijven.
Gewijzigd op 23/09/2012 18:16:56 door Frank WD
 
Aron van W

Aron van W

23/09/2012 18:01:01
Quote Anchor link
Heb een idee om een beetje script makkelijker te maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$db
= mysql_connect("localhost", "------", "--------") or die("Kan niet verbinden: " . mysql_error());
mysql_select_db("database"); // 2e kun je weglaten

$sql = mysql_query("SELECT * FROM Artikel"); // SQL meteen uitvoeren, raakt PHP minder belast
// * is handiger, werkt sneller en MYSQL hoeft niet na te denken! :idee:

        
while($rij = mysql_fetch_array($sql)) {
 echo $rij['ARTIKEL_ID']."<br>".$rij['Naam']."<br>".$rij['Omschrijving']."<br>".$rij['Prijs']."<br>";
}

        
// mysql_close($db); dit kun je weglaten

?>


Heb NATUURLIJK nog niet getest, mag je zelf doen!
 
Martin Rouw

Martin Rouw

23/09/2012 19:19:04
Quote Anchor link
Frank, Aron, bedankt. Na verwerken van jullie tips bleef ik deze melding krijgen. Na wat doorspitten kwam ik erachter dat ik een fout in de aangeroepen database ( regel 3) heb gemaakt.
Probleem opgelost.
 
Frank WD

Frank WD

23/09/2012 21:16:14
Quote Anchor link
Geen probleem, misschien zou je de foute en goede code nog even kunnen posten.
Zo weet een mede forum gebruiker ook wat de oplossing is, mochten ze het zelfde probleem tegen komen.
 
Martin Rouw

Martin Rouw

24/09/2012 00:15:18
Quote Anchor link
Natuurlijk; de code op zich was goed, maar de naam van de database / tabel was fout neergezet. Ik had:

mysql_select_db("database");

Dit moest zijn:

mysql_select_db("Database");

Dus het verschil kleine en grote letter maakte de fout. Ik heb hier domweg constant overheen gelezen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

24/09/2012 00:34:10
Quote Anchor link
Daarom gebruik ik voor de namen van mijn databases, tabellen en kolommen uitsluitend kleine letters zoals andere Frank ook al schreef: beter kleine letters,
wat overigens ook voor bestandsnamen geldt wat mij betreft
Gewijzigd op 24/09/2012 00:34:31 door Frank Nietbelangrijk
 
Martin Rouw

Martin Rouw

24/09/2012 00:42:45
Quote Anchor link
Top tip, dat heb ik mezelf ook beseft na de tip van Frank WD en het vinden van de four.

Allen bedankt!!
 
Frank WD

Frank WD

24/09/2012 00:53:49
Quote Anchor link
Geen probleem we zijn er voor om te helpen waar het kan. We zijn al blij om te zien dat je de fout zelf hebt ontdekt aan de hand van enkele tips.

Wat betreft Frank Nietbelangrijk zegt klopt. Ik kan mij wel voorstellen dat diverse programmeurs het netter vinden in het script om alles met een hoofd letter te laten beginnen. Alleen dan moet je hier wel erg stuctueel in zijn en het altijd en overal doen. Ook zou ik dan een Comment notitie boven aan zetten dat je hoofd letters als eerste letter gebruikt.

Alleen het is niet aan te raden.
 
Wouter J

Wouter J

24/09/2012 09:17:49
Quote Anchor link
Aron, geef aub geen barslechte code aan een onwetende topic starter:
- Gebruik geen or die, niemand niks of iets gaat dood als je een foutje maakt. Handel zo'n fout goed af.
- De database selectie heeft geen foutafhandeling nodig?
- Je kan zo'n beetje alles weglaten, dat hoeft nog niet te zeggen dat het goed is... De SQL link als 2e param meegeven is zeker een goed idee, dan krijg je nooit problemen als je met 2 connecties loopt te spelen.
- * handiger en sneller? Echt niet! Je weet niet wat je selecteert, je moet telkens je MySQL database induiken om te kijken welke velden je nou hebt gepakt. Daarnaast is het ook echt niet sneller, MySQL moet alsnog nadenken en je haalt veel onnodige gegevens op: Je hebt bijna nooit alles nodig
- SQL meteen uitvoeren? Voor het debuggen is het idioot handig om te kijken hoe de uiteindelijk query eruit ziet, plaats deze in een aparte variabele zodat je die makkelijk kunt echoën
- Een query is vaak de plaats waar iets fout kan gaan, maar foutafhandeling is daar schijnbaar ook niet nodig?
- fetch_array is traag, je hebt dan 2x zoveel gegevens waarvan je de helft niet gaat gebruiken. Gebruik fetch_assoc
Gewijzigd op 24/09/2012 09:18:56 door Wouter J
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.