mysql_fetch_array_2d

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »
Dvd brander

dvd brander

15/07/2010 20:35:28
Quote Anchor link
ik wil graag dat mijn mysql volledig in een 2d array word opgeslagen.
hiervoor dacht ik aan dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
mysql_connect($_SESSION['host'],$_SESSION['username'], $_SESSION['password']);
mysql_select_db($_SESSION['database']);
for ($art=0; $art<aantal rijen; $art++){

$query="SELECT
        prijs, voorraad, verkocht, inkoopprijs, naam
        FROM
        products
        WHERE
        pid='"
.$art."'";
$result=mysql_query($query) or die("Mysql_error: ".mysql_error());
$res[$art]=mysql_fetch_assoc($result);
?>

alleen, bij dit weet ik niet of het gaat werken, en ik weet niet hoe je de aantal rijen opvraagt.
mijn vraag is nu, gaat dit werken, en zoja, hoe vraag je het aantal rijen op.
kritiek punt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$res
[$art]=mysql_fetch_assoc($result);
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 11:13:43
 
Hipska BE

Hipska BE

15/07/2010 21:28:45
Quote Anchor link
je doet natuurlijk zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
while($row = mysql_fetch_assoc($result)){
  $res[] = $row;
}

?>
 
Dvd brander

dvd brander

15/07/2010 21:43:51
Quote Anchor link
dan heb ik dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?
mysql_connect($_SESSION['host'],$_SESSION['username'], $_SESSION['password']);
mysql_select_db($_SESSION['database']);
while ($res[$art]=mysql_fetch_assoc($result)){
$query="SELECT
        pid, prijs, voorraad, verkocht, inkoopprijs, naam
        FROM
        products"
;
$result=mysql_query($query) or die("Mysql_error: ".mysql_error());
}


//debug
$pa=count($res);
for ($x=0; $x<$pa; $x++){
echo $res[$x];
}

?>

maar dat geeft gewoon niks.

edit: (2 results in de query)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?
mysql_connect($_SESSION['host'],$_SESSION['username'], $_SESSION['password']);
mysql_select_db($_SESSION['database']);
$query="SELECT
        pid, prijs, voorraad, verkocht, inkoopprijs, naam
        FROM
        products"
;
$result=mysql_query($query) or die("Mysql_error: ".mysql_error());
$art=0;
$x=0;
while($row = mysql_fetch_assoc($result)){
  $x+=1;
  $res[$x] = $row;
}


//bugtest
for ($x=1; $x<$pa; $x++){
for ($y=1; $y<count($res[$x]); $y++){
echo $res[$x][$y];
}}

?>

geeft ook niks...
Gewijzigd op 15/07/2010 22:33:50 door dvd brander
 
Hipska BE

Hipska BE

15/07/2010 22:46:03
Quote Anchor link
en doe nou eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?
mysql_connect($_SESSION['host'],$_SESSION['username'], $_SESSION['password']);
mysql_select_db($_SESSION['database']);
$query="SELECT
        pid, prijs, voorraad, verkocht, inkoopprijs, naam
        FROM
        products"
;
$result=mysql_query($query) or die("Mysql_error: ".mysql_error());

while($row = mysql_fetch_assoc($result)){
  $res[] = $row;
}


// écht debuggen
var_dump($res);

?>
 
Dvd brander

dvd brander

15/07/2010 23:03:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$res
[] =
?>
is dat bewust?
maar iig, ik zal t proberen
crap, dat word dus morgen...
mn home-server (oude laptop (A)) is afgesloten, opstarte doet ie niet, waarsch oververhit... beetje heet hiero op zolder.
Gewijzigd op 15/07/2010 23:04:45 door dvd brander
 
Jelmer -

Jelmer -

15/07/2010 23:06:51
Quote Anchor link
Dat is bewust. Zie PHP Beginnershandleiding: Arrays onder het kopje Het toevoegen van waarden aan een array
 
Mark L

Mark L

15/07/2010 23:16:24
Quote Anchor link
Kan dit ook niet?...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$res
= array();
while($res[] = mysql_fetch_assoc($result)){

}

?>
 
Hipska BE

Hipska BE

16/07/2010 00:33:04
Quote Anchor link
Probeer en je zult zien!
 
Jelmer -

Jelmer -

16/07/2010 09:17:19
Quote Anchor link
Het werkt wel, maar die laatste false die mysql_fetch_assoc teruggeeft omdat de rijen in $result allemaal op zijn, komt wel in je $res array terecht.
 
Dvd brander

dvd brander

16/07/2010 11:28:38
Quote Anchor link
Hipska BE op 15/07/2010 22:46:03:
en doe nou eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?
mysql_connect($_SESSION['host'],$_SESSION['username'], $_SESSION['password']);
mysql_select_db($_SESSION['database']);
$query="SELECT
        pid, prijs, voorraad, verkocht, inkoopprijs, naam
        FROM
        products"
;
$result=mysql_query($query) or die("Mysql_error: ".mysql_error());

while($row = mysql_fetch_assoc($result)){
  $res[] = $row;
}


// écht debuggen
var_dump($res);

?>


hee, ty, die werkt.
nu ff de array goed eruit laten komen, en dan werkt ie volledig, dat zal zelf wel lukken.
ty
 
Niels K

Niels K

16/07/2010 12:42:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mysql_connect($_SESSION['host'],$_SESSION['username'], $_SESSION['password']);
?>


Dit moet je niet doen.. Nooooit belangrijke gegevens in een sessie zetten. Sessie's kunnen namelijk achterhaal worden!

Let ook op SQL injection graag
Gewijzigd op 16/07/2010 12:43:06 door Niels K
 
Hipska BE

Hipska BE

23/07/2010 15:08:53
Quote Anchor link
Sessies worden wel op de server opgeslagen jongeman. Dus als men daar aan kan, kan men zowieso ook aan de gehele code van de website.
 
Pim -

Pim -

23/07/2010 21:38:20
Quote Anchor link
Niels bedoelt waarschijnlijk dat wanneer je bij een shared host de opslag plek van de sessies niet aanpast naar een private plek, de sessies door andere klanten van het hostingbedrijf gelezen kunnen worden. Wanneer je dit pad wel aanpast, is er niks aan de hand.
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

23/07/2010 21:45:53
Quote Anchor link
Ervaring leert dat dit ook handig kan zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$res
[$row['pid']] = $row;
?>

Dan kan je ten alle tijden gegevens opvragen, van een bepaalde rij.

met bijvoorbeeld
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
foreach($res as $pid => $row){

}

?>

Of als je een database met bestelde producten hebt, dan kan je ze zo aanroepen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$res
[$besteldproduct['pid']]['naam'];
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.