mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Jelmer -

Jelmer -

18/07/2010 13:11:36
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
// Get the lastest userID from database
$query1 = mysql_query("SELECT value FROM counter WHERE name = 'user_id'");

// J: eerst checken of de query gelukt is, dan pas fetchen
// Check if query works

if(!$query1) die('Error: '.mysql_error());

echo 'appel';
$row1 = mysql_fetch_assoc($query1);
echo 'taart';

// Incrise userID with 1
$userID = $row1['value'];
$userID = $userID + 1;

// Update userID to database
$query2 = mysql_query("UPDATE counter SET value = '".$userID."' WHERE name = 'user_id'");
//var_dump($query2) // J: zou "true" op je scherm moeten toveren. Maar het vervangt niet de werking van mysql_fetch_assoc, is gewoon om even te controleren bij het scripten.

// Check if query works

if(!$query2) die('Error: '.mysql_error());
?>

Als je dit doet, staat er dan "appelWarning...taart"? Anders is deze mysql_fetch_assoc niet de oorzaak van je problemen. Als dat er wel staat, dan werkt je if-statement daarvoor niet goed, wat doet vermoeden dat je nog iets anders met $query1 doet tussen mysql_query en if(!$query1) in...
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 18:57:51
 
Ruben Portier

Ruben Portier

18/07/2010 14:01:04
Quote Anchor link
Nu krijg ik dit te zien:

appeltaart
Warning: mysql_fetch_assoc(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/vwgcobms/domains/rubenportier.be/public_html/project-thewar/includes/functions/user.php on line 153
Error: Column count doesn't match value count at row 1
 
Joren de Wit

Joren de Wit

18/07/2010 14:20:12
Quote Anchor link
Echo bij een database fout ook altijd de uitgevoerde query, dan zie je vaak al snel wat er fout gaat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sql
= 'Je query';

if(!$result = mysql_query($sql)) {
    trigger_error(mysql_error().' <br />In query: '.$sql);
}

else {
    // Query gelukt
}
?>


Deze foutmelding zegt dat het aantal waarden in het VALUE() gedeelte van de query niet overeenkomt met het aantal genoemde kolommen.
 
Ruben Portier

Ruben Portier

18/07/2010 17:50:16
Quote Anchor link
Het werkt al hoor.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.