Mysqli resultaat elders op pagina laten zien

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kees Mulder

Kees Mulder

18/08/2015 14:55:37
Quote Anchor link
Is het mogelijk om een het resultaat uit een tabel op meerdere plekken op de pagina te laten zien?

Ik heb bijv. verschillende tabs met daarbij aantal regels maar pas verder op de pagina moet dan het resultaat pas te zien zijn. Ik heb nl. voor de tabs als de count regels nodig maar pas later het resultaat met de regels.

Dit zouden de tabs dan zijn

Leden (3) | Facturen (5) | Betaling (3) |

En dan daaronder de resultaten

LEDEN
1. Jan de Wit
2. Kees de Vries
3. Trudy Schenk

FACTUREN
1. V11-0001
2. V11-0002
3. V11-0003
4. V11-0004
5. V11-0005
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 05:42:26
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/08/2015 14:58:29
Quote Anchor link
Doorloop je je resultset (het opgehaalde resultaat wat je query-functie retourneert) meerdere keren of 1x?
Gewijzigd op 18/08/2015 14:59:08 door Thomas van den Heuvel
 
Kees Mulder

Kees Mulder

18/08/2015 15:02:17
Quote Anchor link
Ik heb bijvoorbeeld nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$link
= mysqli_connect('***', '***', '***', '***');
if(!$link)
{

    trigger_error('Fout bij verbinden met database: '.mysqli_connect_error());
}


$sql = "SELECT naam, plaats FROM leden";
if(!$res = mysqli_query($link, $sql))
{

    trigger_error('Fout in query: '.mysqli_error());
}

else
{
    $aantal = mysqli_num_rows($res);
    echo 'Leden ('.$aantal.');

    while($row = mysqli_fetch_assoc($res))
    {
        echo $row['
naam'].'<br>';
    }
}

?>


Alleen moet die while echo verder op pas op de pagina komen te staan...
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/08/2015 15:16:25
Quote Anchor link
Als je $res verder niet gebruikt in de tussentijd is dit geen probleem? Anders moet je deze even een unieke naam geven. Of in een array opslaan ofzo.
 
Kees Mulder

Kees Mulder

18/08/2015 20:59:10
Quote Anchor link
En hoe bedoel je dat dan thomas?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/08/2015 21:06:33
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
 $data
= array();
 while($row = mysqli_fetch_assoc($res)) {
        $data[] = $row;
    }

?>


In $data heb je dan een array die je meerdere keren kan gebruiken.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

18/08/2015 22:03:14
Quote Anchor link
Als je ondertussen $res niet overschrijft (dit is een "pointer" naar je resultaat-set) met iets anders dan is er niets wat je er ervan weerhoudt om bovenaan in je code deze query uit te voeren en deze onderaan in je code pas te doorlopen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.