mysqli slaat gegevens niet op !

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dendeze ikke

dendeze ikke

26/03/2013 13:35:42
Quote Anchor link
Hallo

Ik probeer de mysqli toe te passen. Ik maak verbinding met deze connectie: (dit lukt)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);


include('includes/header.php');
include('content.php');
include('includes/footer.php');

 ?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$mysqli
= new mysqli("*****", "*****", "*****", "*****");

/* check connection */
if (mysqli_connect_errno()) {
    printf("Connect failed: %s\n", mysqli_connect_error());
    exit();
}

?>


Insert in de databank:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// toevoegen aan de database
$query="INSERT INTO
`advertenties`
(`id`, `naam`, `payed`, `foto`, `foto1`, `foto2`, `foto3`, `email`, `nb`, `titel`, `website`, `tekst`, `telefoon`, `gepl_op`, `gepl_tot`, `cat_id`, `bevestig`, `ip`, `provider`)"
.
" VALUES ('". mysql_real_escape_string ($naam) ."', '". mysql_real_escape_string($betaling) ."', '". mysql_real_escape_string($foto) ."', '". mysql_real_escape_string($foto1) ."', '". mysql_real_escape_string($foto2) ."', '". mysql_real_escape_string($foto3) ."', '". mysql_real_escape_string ($email) ."', '". mysql_real_escape_string($nb) ."', '". mysql_real_escape_string ($titel) ."', '". mysql_real_escape_string ($website) ."', '". mysql_real_escape_string ($tekst) ."', '". mysql_real_escape_string ($telefoon) ."', '". mysql_real_escape_string($timestamp) ."' , '". mysql_real_escape_string($timestamp2)."', '". mysql_real_escape_string ($categorie) ."', '". mysql_real_escape_string($bevestig) ."', '" .mysql_real_escape_string ($_SERVER['REMOTE_ADDR'])."', '" .gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR'])."')";
$result = $mysqli->query($query);
$result->close();
?>

Geeft geen foutmeldingen !

Thx.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 08:46:50
 
Erwin H

Erwin H

26/03/2013 13:47:22
Quote Anchor link
Hoe weet je dat hij geen foutmeldingen geeft als je er niet op checkt?
Overigens zal je dan merken dat hij wel een foutmelding geeft, namelijk dat het aantal waardes niet overeenkomt met het aantal kolommen. Je geeft 19 kolommen op en maar 18 waardes. Dat klopt niet. Je eerste kolom (id) is neem ik aan een auto increment? In dat geval moet je die helemaal niet meenemen in je insert query. Kolom id weglaten zou dus al moeten helpen.

Slag om de arm: ik heb de rest van je query niet bekeken, er kan dus nog wel meer fout zijn (en in elk geval nog veel te verbeteren).
 
Marvin H

Marvin H

26/03/2013 14:56:51
Quote Anchor link
Indien je toch MySQLi gebruikt, waarom gebruik je dan mysql_real_escape_string?... je kan met MySQLi mooie prepared statements maken, dan hoef je ook niet te escapen... bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
// toevoegen aan de database
$query = "INSERT INTO `advertenties` (`naam`, `payed`, `foto`, `foto1`, `foto2`,
                                    `foto3`, `email`, `nb`, `titel`, `website`, `tekst`, `telefoon`,
                                    `gepl_op`, `gepl_tot`, `cat_id`, `bevestig`, `ip`, `provider`)
          VALUES (?, ?, ?, ?, ?, ?, ?, ?, ?, ?, ?, ?, ?, ?, ?, ?, ?, ?)"
;

if ($result = $mysqli->prepare($query)) {
    $result->bind_param("ssssssssssssssssss", $naam, $betaling, $foto, $foto1, $foto2, $foto3, $email, $nb,
                                              $titel, $website, $tekst, $telefoon, $timestamp, $timestamp2,
                                              $categorie, $bevestig, $_SERVER['REMOTE_ADDR'],
                                              gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR']) );
    $result->execute();        
}

else{
    echo $mysqli->error."<br>";
}

$result->close();
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.