mysqli_affected_rows() werkt niet?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ambitieuze Junior/Medior Low-code Developers gezoc

Bedrijfsomschrijving Transformeer bedrijven met jouw expertise in innovatieve technologie Ben je een bedreven softwareontwikkelaar met ervaring in Low-code platformen, of sta je te popelen om je in deze baanbrekende oplossing te verdiepen? Wij zijn op zoek naar jou! Ons klantenbestand groeit en we willen ons team uitbreiden met deskundige en leergierige Low-code specialisten. Is het jouw passie om organisaties te ondersteunen in hun digitale transformatie en maatwerkoplossingen te bieden met behulp van geavanceerde software? Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat dagelijks werkt aan het oplossen van complexe vraagstukken om de digitale ambities van onze klanten te realiseren. Functieomschrijving Ontwikkel op

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

PHP Developer - Draag bij aan de maatschappij!

Bedrijfsomschrijving Wil jij als applicatieontwikkelaar deel uitmaken van een gedreven ontwikkelteam en werken aan innovatieve producten? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die samen met ons de technische ondergrond van onze producten verder wil ontwikkelen met behulp van PHP. Met jouw expertise geef je de finishing touch aan onze producten om jezelf steeds opnieuw weer te verrassen. Functieomschrijving Bij ons staan innovatie en creativiteit centraal. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste PHP ontwikkelaar die nieuwe ideeën en inzichten kan inbrengen en daarmee zichzelf en het team verder kan laten groeien.

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »
Hakkatjai

Hakkatjai

25/05/2006 12:39:00
Quote Anchor link
Goeiedag PHP-ers

ik heb een klein probleem, het beste om dit probleem uit te leggen is de code erbij te halen.

// query opstellen voor verwijderen
$query = "DELETE FROM photos WHERE id = '$photoid' AND uploader_id = '$_SESSION[uploader_id]'";
$result = veilig_query($db, $query);
$aantal_bewerkt = mysqli_affected_rows($result);

// als iets is verwijderd dan verwijder plaatje zoniet else
if ($aantal_bewerkt > 0 ) {
unlink($_POST['thumb1']);
unlink($_POST['thumb2']);
unlink($_POST['thumb3']);
echo $aantal_bewerkt;
echo "Foto <b>$photoid</b> is verwijderd!";
echo "<br/><br/>Terug naar de <a href=\"$deze_pagina?page=edit_delete\">admin-pagina</a>";
}
else {
echo $aantal_bewerkt;
echo "U heeft geen rechten om deze foto te verwijderen";
echo "<br/><br/>Terug naar de <a href=\"$deze_pagina?page=edit_delete\">admin-pagina</a>";
}

De code hierboven gaat als volgt als de query iets verwijderd heeft dan hoort
$aantal_bewerkt = 1 want hij heeft in totaal maar 1 rij verwijderd in de database als dat niet zo is dan moet hij dan de else blok uitvoeren.

ik krijg steeds een fout over:

Warning: mysqli_affected_rows() expects parameter 1 to be mysqli, boolean given in D:\WebServer\test\delete.php on line 29

ik hoop dat ik mij een beetje duidelijk heb gemaakt anders hoor ik het wel.

alvast bedankt :D
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hakkatjai
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 12:13:10
 
Martijn B

Martijn B

25/05/2006 13:09:00
Quote Anchor link
mysqli_affected_rows heeft de return waarde van mysqli_connect nodig.

info: http://nl3.php.net/manual/en/function.mysqli-affected-rows.php
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Frank -

Frank -

25/05/2006 13:28:00
Quote Anchor link
Controleer jij in je functie veilig_query() wel of een query ook is gelukt? In de code die je hier hebt staan ontbreekt deze controle.

Opmerking: Er missen wat quotes in $_SESSION[uploader_id], tevens controleer je (hier) niet of deze sessie wel bestaat en een gewenste inhoud (integer?) heeft.
 
Hakkatjai

Hakkatjai

25/05/2006 15:42:00
Quote Anchor link
ik ben nu niet thuis maar als het goed is doet die functie het wel goed, want onderaan heb ik nog een mysqli_num_rows query staan met daarin ook dezelfde if else als hierboven, en die doet het wel

alleen ik heb het veranderd naar een affected row en daarmee doe ie het niet.....

en wat bedoel je met de mysql_connect waarde?
 
Frank -

Frank -

25/05/2006 15:46:00
Quote Anchor link
Ik zie het al, $aantal_bewerkt = mysqli_affected_rows($result); moet worden $aantal_bewerkt = mysqli_affected_rows(); Dus zonder $result. Hij pakt heel simpel de laatste actie.
 
Martijn B

Martijn B

25/05/2006 16:00:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
int mysqli_affected_rows ( mysqli link )
int mysqli_num_rows ( mysqli_result result )


Lees de documentatie van beide functies nog even goed door.

info: http://nl3.php.net/manual/nl/ref.mysqli.php

@Frank
Volgens mij zijn de parameters niet optioneel omdat er geen blokhaken in zitten. Maar ik gebruik nog geen PHP5, dus ik kan het niet testen.
 
Hakkatjai

Hakkatjai

25/05/2006 16:30:00
Quote Anchor link
hey dat kan het wel zijn die mysql_affected_rows
ik ga hem gelijk proberen. als ik thuis ben
:D

Nee dat heeft helaas niet gewerkt:
mysqli_affected_rows($result)
mysqli_affected_rows()

deze foutmelding krijg ik nu als ik $result weglaat:
Warning: mysqli_affected_rows() expects exactly 1 parameter, 0 given in D:\WebServer\test\delete.php on line 29

Er is een tutorial hier op phphulp over affected_rows maar dat heeft voor mij niet echt geholpen

maar ik denk dat ik die uitleg ga lezen ik kom daarover nog terug

thnx in advance
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Hakkatjai
 
Hakkatjai

Hakkatjai

25/05/2006 21:26:00
Quote Anchor link
Nou jongens ik heb de probleem gevonden :D
De gouden tip van deze topic was wel die van,

Martijn

Ik heb de uitleg even doorgenomen, voor de mensen die ook hetzelfde probleem hebben leg ik het wel uit:

Het moest niet zo zijn, je moest geen verwijzing geven naar je $result.
mysqli_affected_rows($result)

maar een verwijzing naar de database, hij checkt voor veranderingen in de database
mysqli_affected_rows($db)
 
- wes  -

- wes -

25/05/2006 21:29:00
Quote Anchor link
hakka
, het klopte wel


mysqli werkt net andersom met connections en results dan mysql.

mysql_query($sql,$link)

en

mysqli_query($link,$sql)

zelfde met de andere functions :) enjoy!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.