mysql_insert_id(); werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar ontbreekt er aan passie en motivatie niks. Jij bent communicatief sterk en pakt iedere uitdaging dan ook met beide handen aan. Op projectbasis ga jij met je team of met enkele andere ontwikkelaars intern aan de slag bij diverse partners. Op basis van het project ga jij aan de slag en zijn de werkzaamheden en technieken erg divers. Jouw werkgever stelt jouw ontwikkeling hierin voorop, zo krijg je een vast vertrouwenspersoon die één keer in de maand op locatie van jouw project zal kijken hoe het gaat en of er eventuele aandachtspunten zijn. Daarnaast krijg

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel/Vue.js)

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »
Rik Engelen

Rik Engelen

28/12/2009 23:23:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig om de basis van PHP te begrijpen maar loop op iets vast.
Ik heb een script gemaakt waarmee je een artikel aan meerdere categorieën kunt koppelen in een aparte tabel. Het probleem is dat het scrip het ID van het artikel niet onthoud en ik heb geen idee waarom niet. Ik zelf zit veel te stoeien met: $artikelid = mysql_insert_id(); maar krijg ook dit helaas niet goed.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
if ($_POST["knop"] && $_POST["naam"] && $_POST["omschrijving"] && $_POST["prijs"]) { // artikel ingevoerd?
$sql = "INSERT INTO Artikel (Naam, Omschrijving, Prijs) VALUES ('".$_POST["naam"]."', '".$_POST["omschrijving"]."', ".$_POST["prijs"].");";
if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
echo "Toevoegen artikel mislukt!";
        exit;
}

else
{
$artikelid = mysql_insert_id(); // primaire sleutel van zojuist toegevoegde rij
$sql = "INSERT INTO Categorie_per_Artikel (ARTIKEL_ID, CATEGORIE_ID) VALUES ($artikelid, ".$_POST["categorieid"].")";
if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
echo "Toevoegen categorie mislukt!";
        exit;
        }
}

echo "OK, uw artikel ".$_POST["naam"]." is toegevoegd.";    
}


elseif ($_POST["knop"])
{


$sql = "INSERT INTO Categorie_per_Artikel (ARTIKEL_ID, CATEGORIE_ID) VALUES ($artikelid, ".$_POST["categorieid"].")";
if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
echo "Toevoegen categorie mislukt!";
        exit;


}

echo "OK, uw artikel ".$_POST["naam"]." is toegevoegd.";    
}


if ($_POST["knop"]) {
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 20:44:22
 
Joren de Wit

Joren de Wit

28/12/2009 23:37:00
Quote Anchor link
Echo de waarde van mysql_insert_id() eens, dan weet je direct of daar het probleem zit. Zo niet, welke foutmelding(en) krijg je dan? Of wat gaat er precies fout?

Verder is dit script zo lek als een mandje, SQL injectie is hier een serieus probleem. Lees hier eens wat over en zorg dat je je input beveiligd. Tip: mysql_real_escape_string() doet wonderen.
 
Rik Engelen

Rik Engelen

29/12/2009 09:26:00
Quote Anchor link
Dit script is ook een opdracht om de boel te leren daar zitten niet zoveel eisen aan en zal niet worden gebruikt verder. Ik zal straks even de fout opsporen en die hier melden.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/12/2009 09:32:00
Quote Anchor link
Rik schreef op 29.12.2009 09:26:
Dit script is ook een opdracht om de boel te leren daar zitten niet zoveel eisen aan (...)
Beveiliging tegen SQL injectie moet je niet als eis aan een script zien maar juist als standaard handeling die je altijd doet...
 
Rik Engelen

Rik Engelen

29/12/2009 09:55:00
Quote Anchor link
Okeej zal me daar in verdiepen .

Ik heb nu een echo gemaakt en als ik dan een extra categorie toevoeg blijft de waarde leeg.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
elseif ($_POST["knop"])
{

$sql = "INSERT INTO Categorie_per_Artikel (ARTIKEL_ID, CATEGORIE_ID) VALUES ($artikelid, ".$_POST["categorieid"].")";
if (!mysql_query($sql)) { // voer SQL code uit
echo "Toevoegen categorie mislukt!";
echo "<br /><strong> WAARDE =".$artikelid."</strong>";
        exit;


}
echo "OK, uw artikel ".$_POST["naam"]." is toegevoegd.";    
}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rik Engelen
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/12/2009 09:59:00
Quote Anchor link
Je controleert nergens of de betreffende $_POST variabele wel een waarde bevat? Voordat je iets in de database invoert moet je minstens controleren of de variabele wel de gewenste waarde heeft en in het geval van strings de inhoud beveiligen tegen SQL injectie.

Zie ook: SQL beginnershandleiding.

Tevens is de manier waarop je controleert of een formulier gepost is, niet echt gangbaar. Gebruikelijker is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
  // Er is een formulier gepost
}
?>
 
Rik Engelen

Rik Engelen

29/12/2009 11:23:00
Quote Anchor link
Het gaat erom dat in tabel Categorie_per_Artikel het ARTIKEL_ID komt te staan van het laatst geposte artikel en dan bij elke categorie die ik heb.

ik krijg steeds de melding:

Toevoegen categorie mislukt!
WAARDE =
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/12/2009 11:26:00
Quote Anchor link
Dan is $artikelid dus leeg, controleer waarom dat het geval is...
 
Rik Engelen

Rik Engelen

29/12/2009 11:32:00
Quote Anchor link
Okeej ik heb wel ontdekt dat het na de 1e aktie wel de waarde onthoud maar zodra je de optie extra categorie doet niet.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

29/12/2009 11:34:00
Quote Anchor link
mysql_insert_id() heeft betrekking op de laatst uitgevoerde query, mogelijk dat daar je probleem zit? Als je een id op een later tijdstip nog wilt gebruiken, voer dan de INSERT query uit en bepaald direct daarna het id. Zet dat in een variabele en gebruik die verderop in je script.
 
Rik Engelen

Rik Engelen

29/12/2009 11:43:00
Quote Anchor link
Okeej zal daar eens mee gaan werken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.