mysql_num_row() en PDO

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SXForce

SXForce

19/03/2009 17:42:00
Quote Anchor link
Ik ben een paar dagen geleden begonnen met PDO en ik moet zeggen, het is wel fijn. Maar heel veel commands zijn veranderd en daardoor kan ik soms gewoon even niets doen.

Meestal vind ik de nieuwe commands wel maar deze vind ik echt nergens:
mysql_num_row()

Die werkt dus niet meer in PDO, wat zou ik moeten gebruiken??

Bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 11:25:56
 
Midas

Midas

19/03/2009 17:56:00
Quote Anchor link
Dit zou kunnen werken als het bij jou ook werkt bij SELECT, zie de uitleg:
http://php.belnet.be/manual/en/pdostatement.rowcount.php
Anders zul je met COUNT() moeten gaan werken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Midas
 
SXForce

SXForce

19/03/2009 18:00:00
Quote Anchor link
Het is mij met dat niet gelukt, echt vreemd. Die pagina heb ik idd al gezien.

Hoe krijg ik hier nu het aantal regels uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$sql = "SELECT * FROM projecten WHERE project = '".$id."'";
$results = $db->query($sql);


Snap dr echt niets meer van. :P
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door SXForce
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

19/03/2009 18:02:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
try {
$query = $db->query("SELECT COUNT(*) FROM tabel WHERE blaat = 'hallo'");
}

catch(PDOExeption $e) {
die($e->getMessage());
}

if($query->fetchColumn() == 0) {
echo "geen rijen gevonden";
}

?>
 
SXForce

SXForce

19/03/2009 18:04:00
Quote Anchor link
Oke dat zal ik even proberen het is wel wat lastiger geworden he. :P
Die vroegere command was beter.
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

19/03/2009 18:06:00
Quote Anchor link
Vind ik ook, daarom dat ik gestopt ben met PDO leren =).. Ga de mysql_* functies zo lang mogelijk proberen gebruiken en eens m'n cms af is geleidelijk alles omzetten in pdo..

Wat je met een mysql_* functie in 1 lijn deed doe je met PDO in 10 lijnen :s :p
 
Midas

Midas

19/03/2009 18:11:00
Quote Anchor link
Paradox&#8482; schreef op 19.03.2009 18:06:
Vind ik ook, daarom dat ik gestopt ben met PDO leren =).. Ga de mysql_* functies zo lang mogelijk proberen gebruiken en eens m'n cms af is geleidelijk alles omzetten in pdo..

Wat je met een mysql_* functie in 1 lijn deed doe je met PDO in 10 lijnen :s :p
Dat is niet waar. Als je alle foutafhandeling weg laat dan is het even veel. Als je MySQL gebruikt en geen PDO wilt zou ik mij verdiepen in MySQLi. Dat blijft sowieso in PHP6 (áls mysql_* eruit gaat) en is beter dan de gewone functies. Prepared statements zijn hartstikke handig en dat is de reden om MySQLi of PDO te kiezen.
 
SXForce

SXForce

19/03/2009 18:12:00
Quote Anchor link
Zo lijp, dan maak ik nu wel ff een combo met die rijen tellen haha!

mysql_* voor tellen PDO voor de rest. :P

Midas schreef op 19.03.2009 18:11:
Paradox&#8482; schreef op 19.03.2009 18:06:
Vind ik ook, daarom dat ik gestopt ben met PDO leren =).. Ga de mysql_* functies zo lang mogelijk proberen gebruiken en eens m'n cms af is geleidelijk alles omzetten in pdo..

Wat je met een mysql_* functie in 1 lijn deed doe je met PDO in 10 lijnen :s :p
Dat is niet waar. Als je alle foutafhandeling weg laat dan is het even veel. Als je MySQL gebruikt en geen PDO wilt zou ik mij verdiepen in MySQLi. Dat blijft sowieso in PHP6 (áls mysql_* eruit gaat) en is beter dan de gewone functies. Prepared statements zijn hartstikke handig en dat is de reden om MySQLi of PDO te kiezen.


Die prepared statements zijn idd handig. Ook de beveiliging is beter vind ik zelf, makkelijker in te bouwen.

LAAT MAAR HET WERKT! :P
Met PDO nog wel!!!
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$query = $db->query("SELECT COUNT(*) FROM ondertitels WHERE project = '".$project."'");
echo $query->fetchColumn();
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door SXForce
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

19/03/2009 18:20:00
Quote Anchor link
;)
 
SXForce

SXForce

19/03/2009 18:39:00
Quote Anchor link
Wil ik dit echt is mn script plaatsen doet hij het weer niet!
Jongens jongens...


Fatal error: Call to a member function fetchColumn() on a non-object
Alleen doet hij het wel, alleen in mijn volledige script ineens een error....



PFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFFF ik wordt gek van PDO. :p En toch ga ik maar door.
Nu doet hij het opeens maar ik moest een nieuwe database request (NEW PDO()) doen...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door SXForce
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.