mysql_num_rows(): not valid SQL result

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Willem L

Willem L

20/10/2012 14:15:49
Quote Anchor link
Waarom werkt de site wel op mijn localhost(PC)
en waarom geeft hij de melding-
mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource
- als ik allles heb geupload.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
$sql ="SELECT id, voornaam, achternaam, email, adres, huisnr, postcode, plaats, telnr FROM leden         WHERE id > 0 ORDER BY achternaam ASC";
    $result = mysql_query( $sql );
    if ( mysql_num_rows($result) >= 1 ) {/* foutmelding hier*/
        $i = 0;
        echo "<table border=\"0\">\n";
        while ($data = mysql_fetch_array($result))
        {
            $rid=($data['id']);
                    $voornaam = stripslashes( $data['voornaam']);
            $achternaam = stripslashes( $data['achternaam']);
                    $email = stripslashes( $data['email']);
                    $adres = stripslashes($data['adres']);
                    $huisnr = stripslashes($data['huisnr']);
                    $postcode = stripslashes($data['postcode']);
                    $plaats = stripslashes($data['plaats']);
                    $telnr = stripslashes($data['telnr']);
            $i++;

[/CODE]
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 08:04:31
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

20/10/2012 15:03:13
Quote Anchor link
maak eens dit van de if:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if ($result !== false && mysql_num_rows($result) >= 1) {
 //jouw code
}
else {
    echo mysql_error();
}

?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/10/2012 15:06:42
Quote Anchor link
mysql_query op regel 2 geeft een false terug.
op regel 3 krijg je een foutmelding omdat mysql_num_rows een geldig result moet hebben.

Waarschijnlijk moet je nog even de database instellingen host, username, password, database instellen.
Gewijzigd op 20/10/2012 15:10:08 door Frank Nietbelangrijk
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

20/10/2012 15:13:50
Quote Anchor link
Willem L op 20/10/2012 14:15:49:
Waarom werkt de site wel op mijn localhost(PC)
en waarom geeft hij de melding-
mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource
- als ik allles heb geupload.

Lezen Frank ;-)
Overigens geeft mysql_query (een resource of true -afhankelijk van type query-) of false terug, maar geen array
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/10/2012 15:30:46
Quote Anchor link
alles geupload en dus ook de database config voor localhost (aanname)
Ger ik weet het, had het al aangepast :)
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

20/10/2012 15:37:27
Quote Anchor link
Ik zie het Frank, ik zal het terug nemen ;-)
Maar als fouthandeling ontbreekt blijft het gokken.
 
Willem L

Willem L

20/10/2012 17:03:55
Quote Anchor link
Mannen, bedankt

De stichting heeft een nieuwe webhosting.
Hij gaf bij mij No database selected. Na enig
proberen waar het verkeerd gaat. En na een
tijdje ff op de bank - mijn hoofd rust gunnen -
schoot mij dit te binnen. Nu wel gekoppeld en werkend
gekregen. Keek dus naar verkeerde database. Bij deze nog
bedankt voor de support.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.