na 4 rijen naar volgende rij

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Thomas de vries

thomas de vries

06/03/2016 09:10:21
Quote Anchor link
Goedemorgen php leden,

Ik heb een vraagje ik heb dit script

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<div id="Team">
    <h1>Onze Team</h1>
    <div class="Team">
    <table width="100" cellpadding="0" cellspacing="10" border="0">
    <?php
    $query
= $db->query('SELECT naam,image FROM team');
    if($query == FALSE) {
        echo '<div class="error">Er ging wat mis met het ophalen van de data.</div>';
    }
else {
        while($res = $query->fetch_assoc())
        {

            echo '
            <tr>
                <td><img src="'
.$res['image'].'" /></td>
            </tr>
            <tr>
                <td><h4>'
.$res['naam'].'</h4></td>
            </tr>'
;
        }
    }

    ?>

    </table>
    </div>
</div>
[/CODE]

Nu is het zo dat alle dj's onder elkaar komen te staan. Wat ik graag zou willen is dat na 4 achter elkaar geplaatste DJ's de volgende 4 op een nieuwe regel komen te staan.

Hoe kan ik dit het beste doen?

Met vriendelijke groet,

Thomas de Vries.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:06:25
 
Bo Ter Ham

Bo Ter Ham

06/03/2016 09:33:59
Quote Anchor link
Het beste kun je even een counter bijhouden, als die counter een veelvoud van vier is (4, 8, 12 etc) dan voeg je een nieuwe regel toe (<tr> en </tr>). Bijvoorbeeld zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<div id="Team">
    <h1>Onze Team</h1>
    <div class="Team">
    <table width="100" cellpadding="0" cellspacing="10" border="0">
    <?php
    $query
= $db->query('SELECT naam,image FROM team');
    $i = 0;
    if($query == FALSE) {
        echo '<div class="error">Er ging wat mis met het ophalen van de data.</div>';
    }
else {
        echo '<tr>';
        while($res = $query->fetch_assoc())
        {

            if($i % 4 == 0 && $i > 0) {
                echo '</tr><tr>';
            }

            echo '<td><img src="'.$res['image'].'" /></td>';
            echo '<td><h4>'.$res['naam'].'</h4></td>';
            $i++;
        }

        echo '</tr>';
    }

    ?>

    </table>
    </div>
</div>
Gewijzigd op 06/03/2016 09:40:30 door Bo Ter Ham
 
Thomas de vries

thomas de vries

06/03/2016 09:42:56
Quote Anchor link
Aah op zo'n manier was het dus.

Dank je wel.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

07/03/2016 12:29:57
Quote Anchor link
Als het totaal aantal opgehaalde DJ's geen veelvoud van vier is levert de bovenstaande code een syntactisch incorrecte tabel op. De laatste rij heeft dan niet evenveel cellen als de voorgaande rijen. Je zult in dat geval het restant op moeten vullen met lege cellen tot het volgende veelvoud van vier.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.