na verzenden blokkeren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 volgende »

Michel van B

Michel van B

28/12/2009 16:33:00
Quote Anchor link
Ik heb net bedacht dat als mensen de enquete hebben ingevoerd ze hem niet nog een keer mogen invullen. Ik heb dus bedacht dat als ze alles verstuurd hebben na het invullen het ip-adres ofzo wordt geblokkeerd.

is dit mogelijk of is er misschien een andere goede manier?

let me know
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 11:10:07
 
Pepijn

Pepijn

28/12/2009 17:16:00
Quote Anchor link
Laat ik daar nou net een class voor hebben geschreven:
http://www.phphulp.nl/php/scripts/1/1737/

EDIT: Je kan ook een cookie zetten. Of ze hun email laten invullen, deze moeten ze dan bevestigen. en maar een x per email adress.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pepijn
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/12/2009 17:21:00
Quote Anchor link
Hoezo het IP-adres blokkeren?
Je loopt dus inschrijvingen mis voor diegenen die op een IP zitten, zoals scholen en bedrijven.

Waarom geen mailbevestiging?
 
Michel van B

Michel van B

28/12/2009 17:31:00
Quote Anchor link
-Edit-

Ik vat wat je bedoeld (kwam een beetje laat aan :))

dit is verder niet echt een optie want ik wil niet dat de mensen hun emailadres invullen.
Er gaat een mailtje naar die mensen uit en daar zit een link in naar de enquete.

als ze dan weer op die link klikken moet er een bericht komen dat hij/zij het al ingevult heeft en niet meer in mag vullen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Michel van B
 
Henk PHP

Henk PHP

28/12/2009 17:33:00
Quote Anchor link
Ip blokkerren is niet echt slim zoals Aar zegt, bovendien hebben veel mensen een dynamisch ip adres.

Het beste is natuurlijk dmv een inlog systeem, of anders via cookies.
 
Michel van B

Michel van B

28/12/2009 17:34:00
Quote Anchor link
Henk: als iemand zijn coockies dan verwijderd?
 
Pepijn

Pepijn

28/12/2009 17:38:00
Quote Anchor link
De wereld gaat toch niet ten onder als iemand de enquete 2 x invuld?

Misschien moet je dan ook nog een session setten.

Wil iemand dan de enquete opnieuw invullen, moet hij en zijn browser opnieuw opstarten en zijn cookies verwijderen.

Denk niet dat iemand daar snel aan begint.
 
Michel van B

Michel van B

28/12/2009 17:42:00
Quote Anchor link
Dat is dus wel een probleem als iemand hem twee keer invult
een session is wel een optie maar die loopt toch af?
als iemand dan de volgende dag weer terug komt dan kan hij hem gewoon invullen
Coockies is denk ik dan wel de best oplossing

dat gaan we dan maar ook weer ff googlen :P

thnx
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/12/2009 17:46:00
Quote Anchor link
Wacht, de enquete wordt toch per mail gestuurd? In de mail staat een verwijzing naar de enquete dus?

Zorg dat elke geadresseerde een unieke link krijgt die maar 1 keer kan worden gebruikt.

Et voila, probleempje opgelost.

Niks cookies, niks session, niks IP-ban.... ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
John D

John D

28/12/2009 17:56:00
Quote Anchor link
Hij schreef: "want ik wil niet dat de mensen hun emailadres invullen."
Een cookie is dan wel de beste oplossing. Op ipnummer nooit doen. Ik werk bij een bedrijf met 30.000 werkstations en loop altijd tegen dat probleem aan: U heeft al gestemd (bij polls) of U heeft een IP ban (bijv bij Geenstijl :(
en JA, we zitten met zijn allen op werk te internetten.....
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door John D
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

28/12/2009 18:34:00
Quote Anchor link
John, in mijn geval hoeven ze toch geen mailadressen in te vullen. ;-)
 
Michel van B

Michel van B

29/12/2009 09:16:00
Quote Anchor link
Ok top die reacties.
Ik ben het toch wel het meest eens met Aar. Ik voel wel wat voor een unieke link bij iedereen, maar hoe zie je dit voor je, want de mail wordt verstuurd met een huis-tuin-en keuken mailengine (m.a.w. de meest simpele) en hier kan in volgens mij niets in aanpassen.

Als de mail is verstuurd dan kan ik toch niet meer de link aanpassen. Of krijgt hij deze unieke link pas als er op geklikt is?

-EDIT-

Als ik dit doe ben ik er toch?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
setcookie ("eerder_geweest", "yes", time() +604800);
?>

<html>
<head>
<title>cookie test
</head>
<body>
<h1>Mijn eerste website met een cookie
<?php
if ($_COOKIE["eerder geweest"] == "yes")
{

print "U heeft de enquete al ingevult.";
}

else
{
echo formulier;
}

?>

</body>
</html>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Michel van B
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/12/2009 09:27:00
Quote Anchor link
Je hoeft niks aan je mailengine aan te passen? Aangezien je aan hem toch al je nodige mail-content doorgeeft :-)

Je doorloopt je mail-adres lijstje door, en maakt per gebruiker een unieke string aan waarbij de rand() functie je zeker kan helpen. Je kijkt met een while() of die unieke code al bestaat (voor de zekerheid), zo niet, dan mail je de gebruiker met je Enqueteberichtje en dan geef je die link mee met de unieke code.

Niet zo lastig dus.
Elke gebruiker heft dus een unieke URL in zijn mail staan waaraan ze herkend kunnen worden.

En verder zijn cookies niet echt nodig verder. Je kan na de laatste vraag toch de enquete al afsluiten zodat hij niet meer opnieuw geopend kan worden?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
Michel van B

Michel van B

29/12/2009 09:29:00
Quote Anchor link
Aar schreef op 29.12.2009 09:27:
Niet zo lastig dus.


grappenmaker haha ik begrijp niet wat je bedoelt
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/12/2009 09:30:00
Quote Anchor link
Wat snap je dan niet?
 
Michel van B

Michel van B

29/12/2009 09:36:00
Quote Anchor link
ik ga even googlen anders kom ik er niet uit.
De rand() funtie (nog nooit van gehoord)
en ik weet niet hoe ik iemand een unieke link geef

Ik weet nog niet alles van PHP ;)

maar zoals eerder -EDIT- beschreven over de cookie is toch een optie of niet?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/12/2009 09:38:00
Quote Anchor link
met die rand functie geef je iedereen een unieke code mee voor die link:

http://www.php.net/rand.

Die cookie kan, maar of het nodig is? Cookies kan je wissen namelijk.
 
Michel van B

Michel van B

29/12/2009 09:49:00
Quote Anchor link
Ik ben een beetje bang dat dit toch iets te hoog gegrepen is haha.

Ik snap wat het doet maar zie niet hoe ik het moet gebruiken.
en google helpt me ook niet echt veel verder of ik zoek verkeerd dat kan ook
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/12/2009 09:52:00
Quote Anchor link
Ik heb toch een uitleg gegeven hoe je random codes kan maken?
Dus probeer eens wat, en kom eens terug als je vast loopt.

Oefening baart kunst :-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 
Michel van B

Michel van B

29/12/2009 10:20:00
Quote Anchor link
ok ik heb dus wat uitgeprobeerd maar dan moet je wel even zeggen of ik het goed doe, want hij doet het wel maar soms als iets het doet werkt het niet zoals het hoort.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

$host
="localhost"; // Host name
$username="xxx_xxx"; // Mysql username
$password="xxx"; // Mysql password
$db_name="xxx_xxx"; // Database name
$tbl_name="xxx"; // Table name

// Connect to server and select databse.

mysql_connect("$host", "$username", "$password")or die("cannot connect");
mysql_select_db("$db_name")or die("cannot select DB");

$random = rand(1,500);

echo ("<P><a href=\"formulier.php?rand=" . $random . "\">klik hier<A></P>");

?>


Dit werkt ik kan op de link klikken en dan krijg ik in de url elke keer een nieuw nummer.
Nu moet ik er alleen voor zorgen dat als de gebruiker hier weer komt er een melding komt dat het al ingevuld is...
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

29/12/2009 10:22:00
Quote Anchor link
Lees eens mijn post door van: 29.12.2009 09:27 .
Hierin staat beschreven hoe je die link aanmaakt en kan mailen.

Nu toon je alleen maar een willekeurige URL op je scherm, je moet die unieke URL juist mailen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ariën -
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.