Naam bij inlogsysteem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Henktrol

henktrol

02/08/2008 16:59:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben bezig met het maken van een inlogsysteem,
maar ik kom ergens niet uit.
In het begin kun je inloggen (duh ;))

Hier gaat het om:

Gebruikersnaam: <input type="text" name="user" />
Blablabla...

Als je ingelogd bent wil ik dit krijgen:
Welkom .....

Ik heb dit geprobeerd :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $user ?>
maar dit werkt niet.

Hoe moet dit wel?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 06:24:16
 

02/08/2008 17:01:00
Quote Anchor link
PHP Beginners handleiding jij leert veroudert php.
 
Loran DP

Loran DP

02/08/2008 17:05:00
Quote Anchor link
ik doe :


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$_SESSION['user']?>



dat werkt wel bij mij
 
Nick

Nick

02/08/2008 17:07:00
Quote Anchor link
Loran schreef op 02.08.2008 17:05:
ik doe :


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$_SESSION['user']?>



dat werkt wel bij mij

kan je die code ook in een alert stoppen?
 
Henktrol

henktrol

02/08/2008 17:08:00
Quote Anchor link
Notice: Undefined variable: _SESSION in C:\Documents and Settings\Nick Vu Van\Desktop\UsbWebserver\Root\beveiligd.php on line 72
 
- SanThe -

- SanThe -

02/08/2008 18:36:00
Quote Anchor link
@nick vuvan: Iets klakkeloos overnemen zonder te weten wat je aan het doen bent is wel het allerlaatste dat je moet doen. Jouw probleem heeft met 'superglobals' te maken.
 
Michel W

Michel W

03/08/2008 12:44:00
Quote Anchor link
@nick vuvan: Het is misschien ook handig om te vermelden hoe je variabelen opslaat. Doe je het in een sessie of in een cookie? Dat scheelt namelijk ook redelijk wat gis werk.
 
--

--

03/08/2008 13:30:00
Quote Anchor link
Hij heeft geen flauw idee waar hij mee bezig is.. ;)
 
Henktrol

henktrol

05/08/2008 20:32:00
Quote Anchor link
in een sessie.

al geprobeerd met:

session_start();

en dan dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$_SESSION['user']?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/08/2008 20:34:00
Quote Anchor link
Waarom wil je de username in een sessie zetten?
 
Henktrol

henktrol

05/08/2008 20:35:00
Quote Anchor link
om de username te laten weergeven, maar dat werkt niet :(
 
- SanThe -

- SanThe -

05/08/2008 20:53:00
Quote Anchor link
PHP netjes. Niet die vage shorttags en hopen dat het werkt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $_SESSION['user'];
?>
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/08/2008 20:56:00
Quote Anchor link
Of als je wilt checken welke waarden er in de session staan, kun je ook:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo '<pre>' . print_r ($_SESSION, true) . '</pre>';
?>
 
Henktrol

henktrol

05/08/2008 20:58:00
Quote Anchor link
werkt ook niet.
heb superglobals al 10 helemaal doorgelezen en rustig verwerkt erin, maar het werkt gewoon niet.
hoe hebben jullie het op deze site gedaan?
 
Henktrol

henktrol

05/08/2008 21:00:00
Quote Anchor link
de waarden wel
mod-edit::
Bumpen
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten, voordat andere forumleden gereageerd hebben, heet "bumpen". Omdat het opdringerig overkomt is bumpen pas na 24 uur toegestaan. Bumpen kan een reden zijn voor de admins en mods om een topic te sluiten. Gebruik het Afbeelding knopje om je tekst aan te passen indien nodig.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door henktrol
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/08/2008 21:06:00
Quote Anchor link
Laat eens de HTML code zien van je inlogformulier?
 
Henktrol

henktrol

05/08/2008 21:07:00
Quote Anchor link
<form method="post" action="inloggen.php">
Gebruikersnaam: <input type="text" name="user" />
Wachtwoord: <input type="password" name="pass" />
<input type="submit" name="submit" value="Inloggen" />
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door henktrol
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/08/2008 21:09:00
Quote Anchor link
Probeer deze bestanden eens uit op jouw server:

test.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>Untitled Document</title>
</head>

<body>
    <form method="post" action="test2.php">
        <input name="user" type="text" />
        <input type="submit" value="inloggen" />
    </form>
</body>
</html>


test2.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
    session_start ();
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        $_SESSION['user'] = $_POST['user'];
    }

    echo '<pre>' . print_r ($_SESSION, true) . '</pre>';
?>
 
Henktrol

henktrol

05/08/2008 21:11:00
Quote Anchor link
Array
(
[user_id] => 1
[user_status] => 1
[user] => vuvan
)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/08/2008 21:13:00
Quote Anchor link
Nou, zo moet het dus ;-)
 
Henktrol

henktrol

05/08/2008 21:17:00
Quote Anchor link
ik heb het even geprobeerd met het inlogsysteem,
maar dit staat er alleen:

Array
(
[user_id] => 1
[user_status] => 1
)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.