Naam op alfabetisch

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Andre vredeveld

andre vredeveld

26/05/2012 17:06:44
Quote Anchor link
Hallo iedereen

Ik heb een pagina waar bij de naam en voor word gezien
nu wel ik de naam op alfabetisch volgorde hebben

Dit is de code die ik tot nu toe heb

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$select3 = "SELECT * FROM leden_gegevens WHERE id = '".$list->uid."'";  
$query3 = mysql_query($select3)or die(mysql_error());
$list3 = mysql_fetch_object($query3);
    echo "<tr>";
    echo "<td align=\"center\"  width=\"32%\"><a href=\"mailto:$list3->email?subject=Mededeling\">".$list3->achternaam."&nbsp;".$list3->naam."</td>";

deze code heb ik gebruikt op het op volgorde te krijgen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$select3 = "SELECT * FROM leden_gegevens WHERE id = '".$list->uid."' ORDER BY achter = 'achternaam'";  
$query3 = mysql_query($select3)or die(mysql_error());
$list3 = mysql_fetch_object($query3);
    echo "<tr>";
    echo "<td align=\"center\"  width=\"32%\"><a href=\"mailto:$list3->email?subject=Mededeling\">".$list3->achternaam."&nbsp;".$list3->naam."</td>";


Maar geen resutaat

M.v.g.
Gewijzigd op 26/05/2012 17:08:08 door Andre vredeveld
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 12:32:15
 
Wouter J

Wouter J

26/05/2012 17:41:38
Quote Anchor link
Eerst, gebruik betere foutafhandeling: http://github.com/WouterJ/sql-boilerplate/tree/mysql/
Ten tweede, we kijken eens in de documentatie en daar vinden we het volgt: (wat ingekort)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
    (...)
    select_expr [, select_expr ...]
    [FROM table_references
    [WHERE where_condition]
    (...)
    [ORDER BY {col_name | expr | position}
      [ASC | DESC], ...]
    (...)

Dit stelt de opbouw van de query voor. Dit geeft aan hoe we ORDER BY moeten gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ORDER BY {col_name | expr | position}

Hierbij is col_name de naam van de kolom uit de tabel. Dit betekend dus dat we geen syntax als ORDER BY achter = 'achternaam' moeten gebruiken, maar ORDER BY achter.
 
Andre vredeveld

andre vredeveld

26/05/2012 17:55:38
Quote Anchor link
Hallo wouter

Ik heb de code veranderd in dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$select3 = "SELECT * FROM leden_gegevens WHERE id = '".$list->uid."' ORDER BY achternaam ASC";  
$query3 = mysql_query($select3)or die(mysql_error());
$list3 = mysql_fetch_object($query3);
    echo "<tr>";
    echo "<td align=\"center\"  width=\"32%\"><a href=\"mailto:$list3->email?subject=Mededeling\">".$list3->achternaam."&nbsp;".$list3->naam."</td>";


Maar ik zie ze nog niet op volgorde staan
waarschijnlijk gaat er nog iets mis

M.v.g.
 
- SanThe -

- SanThe -

26/05/2012 19:10:19
Quote Anchor link
Je haalt maar één record op.
 
Andre vredeveld

andre vredeveld

26/05/2012 20:24:57
Quote Anchor link
Hallo Santhe

Wat bedoel je precies want hij laat wel alle 90 namen zien maar niet op de goede volgorde

M.v.g.
 
Eddy E

Eddy E

26/05/2012 20:30:39
Quote Anchor link
Hebben die 90 leden allemaal hetzelfde ID dan?
Wat doet $select2, $query2 etc?

Want bovenstaande code zou maar 1 record moeten geven (door het ID én doordat je maar eenmalig fetcht en geen while-loop hebt etc)
 
- SanThe -

- SanThe -

26/05/2012 20:31:02
Quote Anchor link
Andre vredeveld op 26/05/2012 20:24:57:
Wat bedoel je precies want hij laat wel alle 90 namen zien maar niet op de goede volgorde


Niet met bovenstaand scriptje.

Zit je niet in het verkeerde script te werken?
Gewijzigd op 26/05/2012 20:33:18 door - SanThe -
 
Andre vredeveld

andre vredeveld

26/05/2012 22:06:56
Quote Anchor link
Hallo iedereen

Hier nog een stukje code misschien dat jullie dan kunnen zien waarom het niet lukt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
$select = "SELECT * FROM kinder_gegevens ";
$query = mysql_query($select)or die(mysql_error());
$num = mysql_num_rows($query);
echo "<table cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\" border=\"0\" width=\"98%\">";                
echo "<tr>";
echo "<td align=\"center\"  width=\"32%\"><b>Ouder(s)</b></td>";
echo "<td align=\"center\"  width=\"28%\"><b>Van kind</b></td>";
echo "<td align=\"center\"  width=\"12%\"><b>Is er betaald</b></td>";
echo "<td align=\"center\"  width=\"26%\"><b>Actie</b></td>";
echo "</tr>";
echo "</table>";
echo "<table cellpadding=\"2\" cellspacing=\"0\" border=\"0\" width=\"98%\">";                
if($num == 0) {
echo "<font face='Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif' size='2'> Er staan geen kinderen in onze database.</font></tr></td></table>";
}else {
while($list = mysql_fetch_object($query))
{
$select3 = "SELECT * FROM leden_gegevens WHERE id = '".$list->uid."' ORDER BY achternaam ASC";  
$query3 = mysql_query($select3)or die(mysql_error());
$list3 = mysql_fetch_object($query3);
    echo "<tr>";
    echo "<td align=\"center\"  width=\"32%\"><a href=\"mailto:$list3->email?subject=Mededeling\">".$list3->achternaam."&nbsp;".$list3->naam."</td>";
    echo "<td align=\"center\"  width=\"28%\">".$list->naamkind."</td>";


Even een update ik heb nu deze code gebruikt en nu laat hij het wel zien op alfabetisch volgorder
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
$select = "SELECT * FROM leden_gegevens ORDER BY achternaam ASC";
$query = mysql_query($select)or die(mysql_error());
$num = mysql_num_rows($query);
echo "<table cellpadding=\"0\" cellspacing=\"0\" border=\"0\" width=\"98%\">";                
echo "<tr>";
echo "<td align=\"center\"  width=\"32%\"><b>Ouder(s)</b></td>";
echo "<td align=\"center\"  width=\"28%\"><b>Van kind</b></td>";
echo "<td align=\"center\"  width=\"12%\"><b>Is er betaald</b></td>";
echo "<td align=\"center\"  width=\"26%\"><b>Actie</b></td>";
echo "</tr>";
echo "</table>";
echo "<table cellpadding=\"2\" cellspacing=\"0\" border=\"0\" width=\"98%\">";                
if($num == 0) {
echo "<font face='Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif' size='2'> Er staan geen kinderen in onze database.</font></tr></td></table>";
}else {
while($list = mysql_fetch_object($query))
{
$select3 = "SELECT * FROM kinder_gegevens WHERE uid = '".$list->uid."' ";  
$query3 = mysql_query($select3)or die(mysql_error());
$list3 = mysql_fetch_object($query3);
    echo "<tr>";
    echo "<td align=\"center\"  width=\"32%\"><a href=\"mailto:$list->email?subject=Mededeling\">".$list->achternaam."&nbsp;".$list->naam."</td>";
    echo "<td align=\"center\"  width=\"28%\">".$list3->naamkind."</td>";

Maar nu laat hij per ouder MAAR 1 kind zien en niet alle kinderen per ouder
En ouders zonder kinderen laat hij ook zien wat eigenlijk niet moet

dus daar loop ik nu mee vast

M.v.g.
Gewijzigd op 26/05/2012 23:11:35 door andre vredeveld
 
Eddy E

Eddy E

27/05/2012 09:51:53
Quote Anchor link
Wat een verschrikkelijke code, als ik dat zo mag zeggen.
Echo in PHP je HTML met enkele haakjes.

Dus niet zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo "<td align=\"center\"  width=\"32%\"><b>Ouder(s)</b></td>";

Maar zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo '<td class="procent32">Ouder</td>';


Ik heb die align, width en <b> weggehaald, want dat hoort via CSS.
Daarnaast hoef je alleen de bovenste regel (de <th>) de breedte op te geven, mocht je dat echt in je HTML willen doen.

CSS
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
td.procent32
    {
    font-weight: bold;
    text-align: center;
    width: 32%;
    }
 
Andre vredeveld

andre vredeveld

27/05/2012 13:30:48
Quote Anchor link
Eddy Erkelens op 27/05/2012 09:51:53:
Wat een verschrikkelijke code, als ik dat zo mag zeggen.
Echo in PHP je HTML met enkele haakjes.

Dus niet zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo "<td align=\"center\"  width=\"32%\"><b>Ouder(s)</b></td>";

Maar zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo '<td class="procent32">Ouder</td>';


Ik heb die align, width en <b> weggehaald, want dat hoort via CSS.
Daarnaast hoef je alleen de bovenste regel (de <th>) de breedte op te geven, mocht je dat echt in je HTML willen doen.

CSS
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
td.procent32
    {
    font-weight: bold;
    text-align: center;
    width: 32%;
    }



Eddy Erkelens op 27/05/2012 09:51:53:
Wat een verschrikkelijke code, als ik dat zo mag zeggen.
Echo in PHP je HTML met enkele haakjes.

Dit klopt dit was van een bestande code en ik ben druk aan leren hoe ik alles om moet zetten dus ben wel blij met deze reactie

en dan het volgende

Dus niet zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo "<td align=\"center\"  width=\"32%\"><b>Ouder(s)</b></td>";

Maar zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo '<td class="procent32">Ouder</td>';

dit vind ik een super idee

[/quote]

Super opmerkingen bedankt

M.v.g.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.