naam van a href link staat dubbel op het scherm :S

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

The master

the master

17/01/2007 00:20:00
Quote Anchor link
php'ers en ander grut :P

ik heb een klein script gemaakt op gegevens uit de db te kunnen exporteren naar een xls file het werkt goed :).
maar waar ik tegen aanloop is het volgende ik heb de link zo gemaakt, wat leerling_id wordt meegezonden die heb ik de query op de volgende pagina nodig.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

$query
= "SELECT * FROM absent WHERE leerling_id='$leerling_id';";


    $result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " . mysql_error());
    $aantal = mysql_num_rows($result);    
    $leerling_id = $rij->leerling_id;


while($rij = mysql_fetch_object($result))
echo

'<tr><td><a href=\'exportexcel.php?leerling_id='.$rij->leerling_id.'
 \' >excel </a>'
.


        '</td></tr>';
        
echo"</table>";?>


nu krijg ik op het scherm dit :(
Afbeelding

lijkt me duidelijk dat ik de waarde excel maar 1 keer in het scherm wil
(zoeken in script naar meer worden excel komt niet voor.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door The master
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 14:10:48
 
Frank -

Frank -

17/01/2007 00:54:00
Quote Anchor link
Wat doet
$leerling_id = $rij->leerling_id;
in jouw code? Die staat op een plek dat $rij->leerling_id nog helemaal niet bestaat! Heb je error_reporting() wel op E_ALL ingesteld? Ik vrees van niet.

Verder zie ik niet in waarom 'excel' 2x wordt neergezet, zoek de html-broncode eens goed uit. en ga dan jouw php-source doorspitten. Ergens zul je de boel toch dubbel echoen.
 
- SanThe -

- SanThe -

17/01/2007 01:32:00
Quote Anchor link
Er worden twee resultaten gevonden: Dus de while zet twee keer een link op het scherm.
 
PHP erik

PHP erik

17/01/2007 02:44:00
Quote Anchor link
Ja het is heel simpel, je echo staat in een loop en hij loopt dus 2 keer.
 
Bart van der veen

bart van der veen

17/01/2007 09:50:00
Quote Anchor link
ja dat van die while had wesley zelf ook nog wel begrepen, wat er mis gaat is is op het plaatje te zien, daar staat excel excel, waar dat niet hoort. (ps slordige code)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
echo'<table>'; // ik neem aan dat je ergens opstart?
while($rij = mysql_fetch_object($result)) { // { <- die horen hier wel
    echo'<tr>
    <td><a href="exportexcel.php?leerling_id='
.$rij->leerling_id.'">excel</a></td>
    </tr>'
; //href="url" " = basis html  
}  // ook weer afsluiten
echo'</table>'; //echo ' is beter als je html inbad
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

17/01/2007 10:00:00
Quote Anchor link
@Bart van der Veen: Zo komt het er ook twee keer te staan. Er worden namelijk twee resultaten gevonden.
 
The master

the master

17/01/2007 10:18:00
Quote Anchor link
aha het zit dus in de 2 resutaten. dankje dan kan ik verder zoeken :)
ik heb de variable $leerling_id al eerder toegwezen dit moet dezelfde waarde zijn als

$rij->leerling_id;

maar ik kan in het script $rij->leerling_id; niet verwachten door $leerling_id, want dan doet die het weer niet :(

PHPerik schreef op 17.01.2007 02:44:
Ja het is heel simpel, je echo staat in een loop en hij loopt dus 2 keer.


hmm ja klinkt simpel maar hoe kan ik het oplossen dat die stopt naar de eerste lus ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door the master
 
Abdel phper

abdel phper

17/01/2007 11:03:00
Quote Anchor link
ga naar insite.asa.nl staat ie helemaal klaar voor word en excel werkt perfect
 
The master

the master

17/01/2007 11:07:00
Quote Anchor link
:S ja maar die deed het niet maar ga het proberen.
ik wil nl, alleen de waarde zien van $leerling_id en dat formulier laat alles zien
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door the master
 
The master

the master

17/01/2007 11:40:00
Quote Anchor link
bart van der veen schreef op 17.01.2007 09:50:
ja dat van die while had wesley zelf ook nog wel begrepen, wat er mis gaat is is op het plaatje te zien, daar staat excel excel, waar dat niet hoort. (ps slordige code)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
echo'<table>'; // ik neem aan dat je ergens opstart?
while($rij = mysql_fetch_object($result)) { // { <- die horen hier wel
    echo'<tr>
    <td><a href="exportexcel.php?leerling_id='
.$rij->leerling_id.'">excel</a></td>
    </tr>'
; //href="url" " = basis html  
}  // ook weer afsluiten
echo'</table>'; //echo ' is beter als je html inbad
?>



gelukt met dit script :)

thnx
 
Bart van der veen

bart van der veen

17/01/2007 12:23:00
Quote Anchor link
graag gedaan, daar zijn we voor. En nou NETJES leren coderen
 
The master

the master

21/01/2007 22:18:00
Quote Anchor link
aah gegevens opnieuwe toegevoegd en het werkt toch niet :(
iemand nog tips
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

21/01/2007 22:20:00
Quote Anchor link
Ja, ik heb een tip: kun je het probleem iets duidelijker omschrijven dan:
Quote:
het werkt toch niet
 
The master

the master

21/01/2007 22:29:00
Quote Anchor link
ja sorry.

zoals in de eerste post wil ik een link of knopje die het gegeven leerling_id meestuurd naar het de pagina exportexcel.php
op deze pagina wordt een raport gegeneerd op basis van het leerling_id.

alleen met het script zoals hierboven doorloopt die de while lus die ik in mijn inzicht nodig heb voor het goed doorsturen van leerling_id net zo vaak als er gegevens aan die qeury voldoen.

en dat komt er zoals het plaatje hierboven uit te zien, dat de waarde excel er te vaak komt te staan.

er moet gewoon uiteindelijk 1 woord excel staan(of knopje) als ik daar op druk dat die de waarde leerling_id meenemt naar de volgende pagina met POST. want op de volgende pagina wordt die opgehaald met GET
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door the master
 
The master

the master

21/01/2007 23:21:00
Quote Anchor link
hij moet de loop uitvoeren maar het resultaat dus 1 maal op het scherm tonen denk ik zo maar eens?

maar hoe :(
 
Robert Deiman

Robert Deiman

21/01/2007 23:24:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

$query
= "SELECT * FROM absent WHERE leerling_id='$leerling_id';";


    $result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " . mysql_error());
    $aantal = mysql_num_rows($result);    
    $leerling_id = $rij->leerling_id;


$rij = mysql_fetch_object($result);
echo

'<tr><td><a href=\'exportexcel.php?leerling_id='.$rij->leerling_id.'
 \' >excel </a>'
.


        '</td></tr>';
        
echo"</table>";?>

zonder while moet het ook werken
 
The master

the master

21/01/2007 23:46:00
Quote Anchor link
reddende engel dankje wel.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

22/01/2007 08:02:00
Quote Anchor link
Wesley schreef op 21.01.2007 23:46:
reddende engel dankje wel.


e was al eerder gezegd dat het aan je while-lus (dus loop) lag. :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.