naam v/d dag uit DATETIME halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marnix

Marnix

04/06/2007 19:20:00
Quote Anchor link
Hey PHPhulpers,

Is er een mogelijkheid om de naam van de dag uit een DATETIME veld te halen?

Zo ja, hoe? (:

Groeten,
Marnix
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:49:09
 
Bart Tuma

Bart Tuma

04/06/2007 19:43:00
Quote Anchor link
datum splitten ->
dagen in een arry zetten ->
en dan echo'en

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
//deze functie komt uit een script van Arjan K.
//pas deze wel even aan want je met hem zelf even werkent maken!.
// dit is niet precies wat je bedoeld, maar dit is alvast een begin, je kan hem zo aanpassen voor de dagen.
<?php
function datumomzetten()
{

    //We trekken eerst de datum uit elkaar.
    $datumarray = explode(" ", DATE("d m Y"));
    $dag     = $datumarray[0];
    $maand    = $datumarray[1];
    $jaar    = $datumarray[2];
    
    $maand_array = array("januari", "februari", "maart", "april", "mei", "juni", "juli", "augustus", "september", "oktober", "november", "december");
    //Halen de juiste maand uit de maandenarray.
    $maand = $maand_array[$maand - 1];
    //Vormen een nieuwe datum en stuur die terug!
    $datum = "$dag $maand $jaar";
    return $datum;
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bart Tuma
 
Bo az

Bo az

04/06/2007 19:49:00
 
Sebastiaan Blaas

Sebastiaan Blaas

04/06/2007 20:07:00
Quote Anchor link
of strftime
 
Marnix

Marnix

04/06/2007 23:55:00
Quote Anchor link
Bedankt iedereen het is gelukt. :)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

05/06/2007 00:05:00
Quote Anchor link
Zeker geen PHP functie gebruiken. Dat kan MySQL netjes voor je doen, zoals Boaz aangeeft.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.