naam voor functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/04/2013 00:49:47
Quote Anchor link
Hallo mensen,

Ik zoek een goede functienaam die argumenten "omwisselt".
Stel ik heb een config bestand, zoiets als dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
database:
  user: 123
  pass: abc

database-test:
  user: 456
  pass: xyz

Nu wil ik een functie maken waarmee ik de settings kan verwisselen... nou ja, verwisselen is dus niet helemaal het juiste woord. Ik wil de gegevens van database overschrijven met de gegevens van database-test.

Het moet dus zoiets worden:

functienaam('database', 'database-test');

De setting database zal nu de gegevens van database-test bevatten.

Zelf zat ik te denken aan switchSettings() alleen (correct me if I'm wrong) volgens mij suggereert dat dat database de gegevens van database-test krijgt, maaaar... dat database-test de gegevens van database krijgt! En dat is niet het geval. Alleen de gegevens van database worden overschreven met de gegevens van database-test.

Wie weet hier een mooie naam voor?
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 20:10:52
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

12/04/2013 03:40:12
Quote Anchor link
overwriteSettings?

Toevoeging op 12/04/2013 03:40:17:

overwriteSettings?
 
Bart V B

Bart V B

12/04/2013 05:21:10
Quote Anchor link
Is het echt voor een setting bedoeld? Of voor een config switch?
Want als het echt voor config bedoeld is zou ik daar iets mee doen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$this
->loadConfig('database', 'user-test');
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/04/2013 14:16:33
Quote Anchor link
Ja het gaat om config settings (iets specifieker: om argumenten die worden meegegeven aan een service).

LoadConfig klopt niet, want in feite zijn ze al geladen, maar deze functie vervangt ze. Overwrite is dus een optie, of replace. Alleen maakt dat niet echt duidelijk dat de nieuwe argumenten (in dit geval database-test) uit hetzelfde bestand afkomstig zijn. Daarom leek zoiets als "switch" mij wel mooi, omdat je daar mee aangeeft dat je ze omwisselt. En als je iets omwisselt dan is het duidelijker dat ze uit hetzelfde bestand afkomstig zijn. Het probleem is alleen dat "omwisselen" niet klopt, omdat database wordt overschreven met de gegevens van database-test, maar database-test wordt niet overschreven.

Heeft iemand nog een suggestie?
 
Joakim Broden

Joakim Broden

12/04/2013 15:12:42
Quote Anchor link
merge?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/04/2013 15:15:25
Quote Anchor link
Nee dat is het ook niet... merge is samenvoegen :(
Nja, misschien moet ik dan maar voor replace gaan ofzo... ik weet het anders ook niet eigenlijk :-s
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/04/2013 15:19:55
Quote Anchor link
$this->turboBoost().

Maar even serieus: met "switch to" in plaats van kortweg "switch" geef je duidelijk een richting aan.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/04/2013 15:27:51
Quote Anchor link
Hmmm, zou kunnen... maar is er niet 1 woord wat de complete lading dekt? Daarnaast is het eigenlijk ook niet switch to, want de originelen worden overschreven. Het is dus niet zo dat je zegt: pak vanaf nu die in plaats van die. Nee, het is overschrijf die met die.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

12/04/2013 15:42:04
Quote Anchor link
overwriteFoo(), forceBar(), enableFooBar()... allemaal met een net iets andere mate van dwang.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/04/2013 15:44:33
Quote Anchor link
Oke... ik denk dat tot nu toe replace en overwrite de duidelijkste zijn...
 
Jan R

Jan R

12/04/2013 16:30:56
Quote Anchor link
In basic noemt het gewoon swap
wisselt 2 dingen van plaats
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/04/2013 16:37:34
Quote Anchor link
Ja, maar dat is dus niet wat er gebeurt... er wordt maar 1 ding gewisseld.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

12/04/2013 16:37:51
Quote Anchor link
Jan R op 12/04/2013 16:30:56:
In basic noemt het gewoon swap
wisselt 2 dingen van plaats


Precies swap gebruiken: swapSettings()
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/04/2013 16:56:19
Quote Anchor link
Zie hierboven... de ene setting wordt overschreven met de inhoud van de andere. Er wordt dus niks omgeruild.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.