Naar een gedeeltelijk woord zoeken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

P.v.Denzel

P.v.Denzel

03/09/2004 10:49:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
        $sql
= "SELECT * FROM logboek WHERE hsid = '" . $_POST['hsid'] . "' AND relid = '" . $_POST['relid'] . "' AND MATCH(oms) AGAINST ('" . $_POST['zoekterm'] . "')";
?>

Stel ik zoek naar Peter het staat in de database omdat het een volledig woord is dan gaat hij hem wel vinden maar als ik zoek naar Pete dan vind hij niks hoe kan ik er voor zorgen dat hij naar een klein gedeelte zoeken ???

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 16:15:18
 
Dbr Br

Dbr Br

03/09/2004 11:43:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
        $sql
= "SELECT * FROM logboek WHERE hsid = '" . $_POST['hsid'] . "' AND relid = '" . $_POST['relid'] . "' AND MATCH(oms) AGAINST ('%" . $_POST['zoekterm'] . "%')";
?>


Weet niet cker of het werkt.
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

03/09/2004 11:58:00
Quote Anchor link
in %-en
thanks Dave
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

03/09/2004 11:59:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?
if ($_POST['submit'] && $_POST['memo'] && $_POST['logboek'])
{

        $sql = "SELECT * FROM kmemo WHERE hsid = '" . $_POST['hsid'] . "' AND relid = '" . $_POST['relid'] . "' AND MATCH(info) AGAINST ('%" . $_POST['zoekterm'] . "%')";
        $res = mysql_query($sql);
        echo "memo in beide";
        if (mysql_num_rows($res) >= 1)
        {

            $i = 1;
            while ($row = mysql_fetch_array($res))
            {
    
                echo "<b>Resultaat " . $i . "</b><br />";
                echo "Relid: " . $row['relid'] . "<br />";
                echo "Hsid: " . $row['hsid'] . "<br />";
                echo "Omschrijving: " . $row['info'] . "<p>";
                
                $i++;
            }
        }

                $sql1 = "SELECT * FROM logboek WHERE hsid = '" . $_POST['hsid'] . "' AND relid = '" . $_POST['relid'] . "' AND MATCH(oms) AGAINST ('%" . $_POST['zoekterm'] . "%')";
        $res1 = mysql_query($sql1);
        echo "logboek in beide";
        if (mysql_num_rows($res1) >= 1)
        {

            $i = 1;
            while ($row1 = mysql_fetch_array($res1))
            {
    
                echo "<b>Resultaat " . $i . "</b><br />";
                echo "Relid: " . $row1['relid'] . "<br />";
                echo "Hsid: " . $row1['hsid'] . "<br />";
                echo "Omschrijving: " . $row1['oms'] . "<p>";
                
                $i++;
            }
        }

                else
        {
            echo "Geen zoekresultaten.<p>";
        }

        
        echo "<p>Geef opnieuw een <a href=\"" . $_SERVER['PHP_SELF'] . "?relid=" . $_POST['relid'] . "\">zoekterm op</a>.</p>";
        
    }

?>
Gewijzigd op 03/09/2004 14:04:00 door P.v.Denzel
 
Dbr Br

Dbr Br

03/09/2004 12:38:00
Quote Anchor link
Je moet de checkboxes wel een naam geven met

name="naam" in de input-tag
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

03/09/2004 12:59:00
Quote Anchor link
hij is nu een stuk verder gekomen maar nu
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$sql
= "SELECT * FROM kmemo WHERE hsid = '" . $_POST['hsid'] . "' AND relid = '" . $_POST['relid'] . "' AND MATCH(oms) AGAINST ('%" . $_POST['zoekterm'] . "%')";
        $res = mysql_query($sql);
        echo "memo";
        if (mysql_num_rows($res) >= 1)
        {

?>

waarvan
hier
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
$res
= mysql_query($sql);
        if (mysql_num_rows($res) >= 1)
        {

?>
ergens het probleem is pagina zegt
Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /usr/local/psa/home/vhosts/artz-ict.nl/httpdocs/database/admin/zoeken.php on line 28
Wat is er nu aan de hand
Gewijzigd op 03/09/2004 13:24:00 door P.v.Denzel
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

03/09/2004 13:32:00
Quote Anchor link
Grote script heb ik vernieuwd

ik denk dat ik het probleem al weet
ik heb een
if ($_POST['submit'] && $_POST['logboek'] && $_POST['memo'])
bovenste werk goed, maar de volgende
elseif ($_POST['submit'] && $_POST['logboek'])
elseif ($_POST['submit'] && $_POST['logboek'])
die zeggen Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource
Gewijzigd op 03/09/2004 13:33:00 door P.v.Denzel
 
Dbr Br

Dbr Br

03/09/2004 13:40:00
Quote Anchor link
Huh? Ik snap er neits van.
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

03/09/2004 13:45:00
Quote Anchor link
hij heeft problemen met
mysql_num_rows()
omdat er denk ik niks in staat.
het volledige script boven, zie je hoe hij er nu uit ziet
alleen hij doet alleen logboek bij de eerst if statement bij al de andere is het gegeven argument niet juist
 
P.v.Denzel

P.v.Denzel

03/09/2004 14:31:00
Quote Anchor link
sorry
database fout ik moest fultext bij info plaatsen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.