name, id, description?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/05/2014 18:47:53
Quote Anchor link
Hey guys...

Ik zoek een kort woord voor de naam van een constant, die de lading dekt. Ik leg het even uit.

We hebben bijv. een lijstje met constanten die een waarde vertegenwoordigen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
dutch   = nl
english = uk
red     = 1
blue    = 2

Nu wil ik dus weten hoe je zo'n naam van een constante noemt, dus in dit geval "dutch" of "english". Ik wil namelijk een functie maken die die naam teruggeeft. Dus getXXX('nl') moet "dutch" teruggeven. Ik weet alleen geen goede functienaam. Ik dacht aan getName, maar het is eigenlijk niet echt een naam.

In code wil ik zeg maar zoiets kunnen doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
echo 'I speak ' . getXXX('nl'); // I speak dutch.
echo 'The car is ' . getXXX(1); // The car is red.
?>

Wie weet een leuk naam voor deze functie? Of misschien zoiets als valueToText(), alleen "text" is ook weer zo algemeen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
echo 'I speak ' . valueToText('nl'); // I speak dutch.
echo 'The car is ' . valueToText(1); // The car is red.
?>

Het zou op zich kunnen, maar misschien is er hier iemand die nog iets beters weet?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 09:10:08
 
- SanThe -

- SanThe -

02/05/2014 18:53:34
Quote Anchor link
varname
pointername
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

02/05/2014 19:34:13
Quote Anchor link
>> We hebben bijv. een lijstje met constanten die een waarde vertegenwoordigen

Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?
class Ozzie {
    const dutch = 'nl'
}
?>

En dan wil je de naam van de constante achterhalen?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/05/2014 20:23:06
Quote Anchor link
@Ger:

Correct. Die naam kan ik wel achterhalen... maar ik wil een goede naam hebben die uitlegt wat ik doe. Ik wil dus weten hoe je "dutch" noemt. Ik zou natuurlijk kunnen zeggen getConstantName ofzo, maar ik zoek iets korters. Je zet dus eigenlijk de value om naar xxx. Maar hoe noem je dat xxx? Het is geen ID, het is geen afkorting, ja het is text, maar dat is wel weer erg algemeen. Dus ik vroeg me af of iemand er een woord voor weet wat de lading dekt.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

02/05/2014 20:56:31
Quote Anchor link
Het klinkt alsof je de key van een map/array wilt returnen. getKey() zou dan een goede naam zijn.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/05/2014 21:05:47
Quote Anchor link
Hey Dos, wat je zegt klopt technisch gezien helemaal. Maar ik wil een... hoe leg ik dat uit... een meer betekenisvolle naam.

Kijk, ik wil bijvoorbeeld kunnen zeggen: echo 'Dos is wearing a ' . xxxx(3) . ' hat.';

En die xxx moet dan de functienaam zijn.

echo 'Dos is wearing a ' . getKey(3) . ' hat.';

Dit vind ik een te technische benadering. Logischer (voor mij) zou bijvoorbeeld zoiets zijn:

echo 'Dos is wearing a ' . getDescription(3) . ' hat.';

Alleen description is ook weer niet helemaal juist. Want de kleur "green" is niet echt een beschrijving. Maar wat is het dan wel? Een key of ID vind ik ook niet geschikt. En een afkorting is het ook niet. Het is een woordje dat staat voor een bepaalde value, maar hoe noem je zo'n woordje?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

02/05/2014 21:36:07
Quote Anchor link
Of je drukt het niet goed uit, of je bent fout bezig.
Als jij een constante hebt, wat voor zin heeft het dan om de naam daarvan te achterhalen?
Die weet je immers al want daarvoor is het een constante.
Gewijzigd op 02/05/2014 21:36:49 door Ger van Steenderen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/05/2014 21:46:02
Quote Anchor link
Haha, ja dat klopt. Een voorbeeldje...
Stel ik sla jou als persoon op in mijn database. Dan zeg ik Ger is een man (1) en heeft bruin (5) haar. Ik verzin maar even wat.

In de database staat dan bij Ger, gender:1 en hair_color:5
Nu wil ik bijv. een keer een overzicht van mijn users tonen. Dan is het handig als ik aan de hand van die 1 en 5 de benamingen weer kan oproepen, zodat ik zie dat Ger een man met bruin haar is. Daar wil ik dan bijv. die functie voor gebruiken.
 
Reshad F

Reshad F

02/05/2014 21:56:14
Quote Anchor link
Ozzie misschien moet je geen voorbeeld geven maar de ECHTE scenario even voorleggen. Als het uiteindelijk allemaal met kleine tenen en grote tenen te maken heeft heb je niks aan getName. Overigens zou ik gewoon doen getKey() en de parameter wat je meegeeft zal dan de waarde hebben die jij nodig acht dus in bijv.

getKey('green')
 
Dos Moonen

Dos Moonen

02/05/2014 21:59:04
Quote Anchor link
getGender($gender_from_database) of Gender::from($gender_from_database)
getHairColour($hair_colour_from_database) of HairColour::from($hair_colour_from_database)

Hoe jij het beschrijft is veel te magisch als je het mij vraagt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/05/2014 22:04:55
Quote Anchor link
@Reshad.. het is precies andersom. Stel ik wil de kleur invoeren, dan zou ik zoiets doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$user
= 'Reshad';
$user->setFavoriteColor(color::green); // hier wordt een constante gebruikt
?>

Nu haal ik jouw gegevens uit de database en dan staat er bij favorite_color bijv. een 5. En dan wil ik die 5 weer kunnen terugbrengen naar 'green'.

Bijv. echo 'Reshad\'s favorite color is ' . getKey(5);

@Dos:

Ik snap wat je bedoelt, maar ik wil een functie waarmee je de betekenis dus weer teruggeeft aan een value. Je zult ergens die vertaalslag weer moeten maken.

Ik had gedacht dat er misschien een standaard-woord voor was, maar blijkbaar dus niet. Ik ga nog even verder over denken... thanks.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

02/05/2014 22:07:44
Quote Anchor link
Ik begin al aardig grijs te worden hoor ;-)
Maar dat is ook geen constante, want morgen ga ik naar de kapper.

Maar ik zie echt niet hoe je daar functies omheen moet gaan bouwen, volgens mij ben je een beetje aan het reverse engineeren
Gewijzigd op 02/05/2014 22:16:14 door Ger van Steenderen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/05/2014 22:29:59
Quote Anchor link
>> Maar dat is ook geen constante, want morgen ga ik naar de kapper.

Hehe :)

Hoe stel jij dan voor dat ik het moet aanpakken? Laten we even het voorbeeld van gender nemen. Om het geslacht in te stellen zijn ISO waardes opgesteld. Als ik me niet vergis: 0->onbekend, 1->man, 2->vrouw, 9->niet van toepassing. Op dit moment weet ik die waardes nog, maar over een maand niet meer. Daarom wil ik dus constanten gebruiken. Als iemand een man is, dan wil ik in mijn code dit kunnen doen:

$user->setGender(gender::male);

Dat is natuurlijk hartstikke handig en duidelijker dan $user->setGender(1);

Maar die 1 wordt wel opgeslagen. Als ik vervolgens die 1 weer ophaal uit de database, dan wil ik daar weer "male" van kunnen maken. Dat is toch juist handig lijkt me?
 
Dos Moonen

Dos Moonen

02/05/2014 22:50:40
Quote Anchor link
Het probleem is dat 1 de ene keer bij 'wit' hoort omdat je een haarkleur verwacht, en een andere keer bij 'male' omdat je een gender verwacht. 1 heeft geen context. Verschillende functies/methoden creëren context.

gender is zeker een interface na dat andere topic van je? Dan heb je alleen maar constanten tot je beschikking.

Als je er nou op deze manier een class van maakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php

final class Gender {

  const UNKNOWN = 0;
  const MALE = 1;
  const FEMALE = 2;
  const NOT_APPLICABLE = 9;

  public static function from($value) {
    static $names = ['UNKNOWN', 'MALE', 'FEMALE', 'NOT_APPLICABLE'];

    foreach ($names as $name) {
      if (constant(__CLASS__ . '::' . $name) === $value) {
        return $name;
      }
    }


    throw new InvalidArgumentException('No matching gender for value ' . $value);
  }


  // no instances allowed
  private function __construct() {}

}


?>


"Dat is toch juist handig lijkt me?"
Ja, maar de manier waarop je het werkend wilt hebben is veel te magisch.
Gewijzigd op 02/05/2014 23:15:13 door Dos Moonen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/05/2014 23:20:50
Quote Anchor link
Dos, dankjewel voor je codevoorbeeld.

Vraag 1: hoe gebruik je dit dan? Zo?

echo 'Dos is een ' . gender::from(1);

Dat zou inderdaad ook kunnen en is niet eens zo verkeerd. Dit is inderdaad een optie.

Je hebt gelijk dat 1 de ene keer bij 'male' hoort en de andere keer bij 'wit'. Dus daarom dacht ik dus aan een getDescription method. Dus op deze manier. Wat vind jij hiervan?

echo 'Dos is een ' . gender::getDescription(1);

Wat vind je dan beter? getDescription() of from()? Voor jouw idee valt in ieder geval zeker ook iets te zeggen.

Wat beftreft jouw code... (en nu moet ik oppassen als onopgeleid programmeur... gniffel gniffel)

Wat ik er persoonlijk niet prettig aan vind, is dat je de constanten ook in de from method benoemt. Op 2 plekken dus. Dat betekent dat als je ooit een constante toevoegt, wijzigt of verwijdert, je dit op 2 plekken moet doen.

Mijn idee is dan om een abstract class te maken met als child de Gender class. In die abstracte class zet ik dan die from() of getDescription() method. Via een reflection class haal ik een array met de constanten op. Die array draai ik om, zodat de keys de values worden. Die array sla ik vervolgens op in de abstracte class zodat deze slechts eenmaal gegenereerd hoeft te worden. En aan de hand van de value die binnenkomt, geef ik dan de naam van de constant terug. Op deze manier kan ik die abstracte class hergebruiken, en hoef ik in de child classes alleen nog maar de constants toe te voegen. Goed idee?
 
Wouter J

Wouter J

02/05/2014 23:27:28
Quote Anchor link
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/oop-hoe-consante-terugkrijgen/94745/#679963

Ik wordt gek...

We beginnen met een vraag over een naam, van 2 dingen die totaal niks met elkaar te maken hebben, namelijk landennamen en kleuren. Vervolgens gaat de vraag niet meer over deze dingen, maar over geslachten. Een half uurtje daarna gaat het ook niet meer over de naam en binnen 5 uur zijn we weer terug op de vraag in je vorige topic...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

02/05/2014 23:29:09
Quote Anchor link
Haha... het gaat nog steeds over de naam van de method Wouter. Discussieer gezellig mee :)
Goede suggesties zijn welkom.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

03/05/2014 09:29:09
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php

  public static function from($value) {
    static $names;

    if ( ! $names) {
      $class = new ReflectionClass(self::class);
      $constants = $class->getConstants();
      $names = array_keys($constants);
    }


    foreach ($names as $name) {
      if (constant(__CLASS__ . '::' . $name) === $value) {
        return $name;
      }
    }


    throw new InvalidArgumentException('No matching gender for value ' . $value);
  }


?>


Tada, nu werkt het met reflection.

Had PHP maar first class enums...

Edit: oh, en wat die twee namen betreft moet je zelf maar kiezen, dat doe je uiteindelijk toch wel.
Gewijzigd op 03/05/2014 09:30:18 door Dos Moonen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/05/2014 15:40:56
Quote Anchor link
Thanks Dos!

Wat doe jij nu eigenlijk op de 4e regel als ik vragen mag?

static $names?

Ik wil trouwens geen foreach loop gebruiken maar een class property (als dat lukt) met als keys de values en als values de namen van de constants. Dan kan ik kijken of de value is set, en dan meteen de naam van de constant teruggeven. Dan ben ik die foreach loop kwijt namelijk.
 
Dos Moonen

Dos Moonen

03/05/2014 16:53:21
Quote Anchor link
"static $names?"
PHP heeft ook statische variabele binnen functies, het zelfde idee als statische variabele binnen classes alleen minder flexibel omdat het alleen binnen die functie te gebruiken is.

http://3v4l.org/13gHJ

"Ik wil trouwens geen foreach loop gebruiken maar een class property (als dat lukt) met als keys de values en als values de namen van de constants. Dan kan ik kijken of de value is set, en dan meteen de naam van de constant teruggeven. Dan ben ik die foreach loop kwijt namelijk."

Prima, sla array_flip($constants) op in de statische variabele en je kunt isset() gebruiken. Het was alleen als voorbeeld/inspiratie bedoeld.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

03/05/2014 18:11:08
Quote Anchor link
>> PHP heeft ook statische variabele binnen functies, het zelfde idee als statische variabele binnen classes alleen minder flexibel omdat het alleen binnen die functie te gebruiken is.

Ik moest even 3x kijken wat je nu bedoelde, maar ik snap 'm nu. Wat grappig :) Wist ik niet eens.

>> Prima, sla array_flip($constants) op in de statische variabele en je kunt isset() gebruiken. Het was alleen als voorbeeld/inspiratie bedoeld.

Yes, top! Dankjewel voor het meedenken Dos!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.