namespaces

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een development team met één Senior .NET developer en één junior .NET developer. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit moment veel gebruik van .NET met ASP.NET. Komend kwartaal gaan wij wel gedeeltelijk overstappen naar .NET Core. Verder werken wij ook met SOAP, REST, JSON, HTML5, CSS3

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Java Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 3 4 volgende »

Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/10/2013 20:01:19
Quote Anchor link
Ola,

Een vraagje over namespaces.

Stel ik heb een class in de onderstaande directory.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
/ozzie/foo/bar/foobar.php


Nu zou ik de namespace van deze class zo kunnen noemen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
namespace Ozzie\Foo\Bar;


Echter, ik zou 'm ook zo kunnen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
namespace Ozzie_Foo\Bar;


Nu vraag ik me af of hier verschil tussen zit. Of komt het op hetzelfde neer?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 00:29:11
 
Wouter J

Wouter J

07/10/2013 20:09:20
Quote Anchor link
Ja, hier zit verschil tussen. Als je die PSR-0 standard nou eens gaat lezen weet je dat de _ niet wordt omgezet in een directory.

Ozzie\Foo\Bar -> /Ozzie/Foo/Bar.php
Ozzie_Foo\Bar -> /Ozzie_Foo/Bar.php
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/10/2013 20:14:19
Quote Anchor link
Ik bedoel het eigenlijk anders... het gaat me niet om het omzetten... het gaat me erom of het iets anders betekent. Uhmm... hoe leg ik dat uit...

Stel ik heb classes met deze namespaces:

namespace Ozzie\Foo;
namespace Ozzie\Bar;
namespace Ozzie\Bla;

Hebben deze classes dan de namespace "Ozzie" gemeenschappelijk? Dus, anders gezegd, bestaat de namespace "Ozzie\Foo" uit de namespace Ozzie en Foo. Of is "Ozzie\Foo" 1 namespace?
Gewijzigd op 07/10/2013 20:14:49 door Ozzie PHP
 
NOLot -

NOLot -

07/10/2013 20:29:14
Quote Anchor link
Ozzie\Foo is één namespace
 
Wouter J

Wouter J

07/10/2013 20:32:32
Quote Anchor link
Nee, Ozzie is een namespace en Foo is een subnamespace van Ozzie. Maar dat maakt niet echt veel verschil.
 
NOLot -

NOLot -

07/10/2013 20:34:54
Quote Anchor link
Wouter J op 07/10/2013 20:32:32:
Nee, Ozzie is een namespace en Foo is een subnamespace van Ozzie. Maar dat maakt niet echt veel verschil.


Als je use Ozzie\*; had kunnen doen zou ik het met je eens geweest zijn. Aangezien dat niet kan vind ik niet echt dat je het als subnamespace kunt geschouwen, maar meer als 1 geheel
 
Wouter J

Wouter J

07/10/2013 20:38:36
Quote Anchor link
Dat kun je doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
namespace Ozzie\Foo\Bar {
    class Cat { }
}


namespace Ozzie\Foo\Baz {
    class Kit { }
}


namespace {
    use Ozzie\Foo;

    $cat = new Foo\Bar\Cat();
    $kit = new Foo\Baz\Kit();
}

?>


En daarnaast ziet PHP het ook op deze manier: http://nl3.php.net/manual/en/language.namespaces.nested.php
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/10/2013 20:38:59
Quote Anchor link
Oké, en als ik een class wil "usen" dan moet ik die altijd aanroepen vanaf de "root"?

Stel ik heb een class Ozzie\Foo\Bar\Foobar.php...

en ik zit in de namespace Ozzie;

Dan kan ik niet zeggen

use Foo\Bar\Foobar;

Maar dan moet ik het vanaf de root doen:

use Ozzie\Foo\Bar\Foobar;

Klopt dat wat ik zeg? En is dat ook wat jij bedoelt NOLot?
 
NOLot -

NOLot -

07/10/2013 20:44:01
Quote Anchor link
Wouter J op 07/10/2013 20:38:36:
Dat kun je doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
namespace Ozzie\Foo\Bar {
    class Cat { }
}


namespace Ozzie\Foo\Baz {
    class Kit { }
}


namespace {
    use Ozzie\Foo;

    $cat = new Foo\Bar\Cat();
    $kit = new Foo\Baz\Kit();
}

?>


En daarnaast ziet PHP het ook op deze manier: http://nl3.php.net/manual/en/language.namespaces.nested.php


Zie je die nutteloze overlapping van Foo? Als je new Bar\Cat had kunnen doen, dan kon je spreken over een sub

Toevoeging op 07/10/2013 20:45:04:

Ozzie PHP op 07/10/2013 20:38:59:
Oké, en als ik een class wil "usen" dan moet ik die altijd aanroepen vanaf de "root"?

Stel ik heb een class Ozzie\Foo\Bar\Foobar.php...

en ik zit in de namespace Ozzie;

Dan kan ik niet zeggen

use Foo\Bar\Foobar;

Maar dan moet ik het vanaf de root doen:

use Ozzie\Foo\Bar\Foobar;

Klopt dat wat ik zeg? En is dat ook wat jij bedoelt NOLot?





use is altijd van de root, new vanaf de huidige namespace (als je niet met een \ begint)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/10/2013 20:46:37
Quote Anchor link
NOLot - op 07/10/2013 20:44:01:
use is altijd van de root, new vanaf de huidige namespace (als je niet met een \ begint)

Allright, thanks!
 
Wouter J

Wouter J

07/10/2013 20:46:47
Quote Anchor link
Quote:
en ik zit in de namespace Ozzie;

Dan kan ik niet zeggen

use Foo\Bar\Foobar;

Maar dan moet ik het vanaf de root doen:

use Ozzie\Foo\Bar\Foobar;

Klopt dat wat ik zeg?

Ja, dit klopt. Dat komt omdat use statements altijd vanaf de root werken, als je ze gewoon direct aan zou roepen kun je gewoon new Foo\Bar\Foobar(); doen, als je dan in de Ozzie namespace zat wordt de FQCN Ozzie\Foo\Bar\Foobar().

Quote:
Zie je die nutteloze overlapping van Foo? Als je new Bar\Cat had kunnen doen, dan kon je spreken over een sub

Maar dat is dus een groot verschil tussen het PHP namespacing systeem en iets als Java. In Java worden bij een import (use) de klassen/namespaces in de huidige namespace geimporteerd, in PHP hebben we het alleen over het aliassen van namespaces.
Dus ja, als PHP op dezelfde manier had gewerkt als Java's import dan zou wat jij nu zegt kunnen.




Trouwens Ozzie, dit had je ook wel zelf snel kunnen uitzoeken hè?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php

set_spl_autoloader('var_dump');

namespace Ozzie {
    use Foo\Bar;

    new
Bar();

    new
Kit\Cat();
}

?>
Gewijzigd op 07/10/2013 20:48:23 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/10/2013 20:51:45
Quote Anchor link
"...als je ze gewoon direct aan zou roepen kun je gewoon new Foo\Bar\Foobar(); doen, als je dan in de Ozzie namespace zat wordt de FQCN Ozzie\Foo\Bar\Foobar()."

Ik heb het nu al een keer of 5 gelezen en ik snap nog steeds niet wat je bedoelt :)
 
Wouter J

Wouter J

07/10/2013 22:33:43
Quote Anchor link
Hehe, sorry... :)

Voer mijn code uit en je weet wat ik bedoel
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/10/2013 22:37:44
Quote Anchor link
Ik denk dat ik wel begrijp wat je bedoelt te zeggen, het staat er alleen een beetje krom ;)

Wat ik bedoelde was... als ik in namespace Ozzie zit, en ik wil Ozzie\Foo\Bar usen, dat ik dan niet kan zeggen "Foo\Bar" (en dat ie dan zelf daar Ozzie\Foo\Bar van maakt). Hij pakt use altijd vanuit de root.
 
Wouter J

Wouter J

07/10/2013 22:41:17
Quote Anchor link
Ja, en ik vertelde dat als je het doet zonder use, je dan wel relatief vanuit de huidige namespace werkt, tenzij je \ ervoor plaatst
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/10/2013 22:48:36
Quote Anchor link
Ja, oké, ik snap je nu. Maar als je dan wilt zeggen use ... as ... moet je dus de namespace vanuit de root gebruiken :)
 
Bart V B

Bart V B

11/10/2013 10:27:51
Quote Anchor link
Ozzie, ik weet niet of je het nu helemaal doorhebt met namespacing, maar vond net in mijn mail een announce van mijn beste vriend Jeffrey Way dat de laracast website is gelanceerd.
Ben eens even gaan kijken en vond een mooie, maar ook een eenvoudige uitleg over namespacing. :)
Misschien dat je er je voordeel mee kunt doen: https://laracasts.com/lessons/namespacing-primer
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/10/2013 13:11:36
Quote Anchor link
Hoi Bart, het is me (denk ik) wel duidelijk nu. Desalniettemin ga ik zeker de link in jouw video even bekijken, want dan kan het alleen nog maar duidelijker worden. Hartelijk dank voor de tip!!

Toevoeging op 11/10/2013 14:33:54:

Ik heb het filmpje bekeken. Lekker duidelijk, dus was de moeite waard!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/11/2013 18:30:43
Quote Anchor link
Korte vraag...

Als je binnen een class een andere class wilt gebruiken die buiten de huidige namespace valt, wat heeft dan jouw voorkeur?

Optie A:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
namespace Foo;

class FooBar {

  public function test() {
    $test = new \Bar\Test();
  }

}


?>

Optie B:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
namespace Foo;

use Bar\Test;

class FooBar {

  public function test() {
    $test = new Test();
  }

}


?>
 
Wouter J

Wouter J

12/11/2013 19:11:35
Quote Anchor link
Natuurlijk optie B. Daardoor kun je makkelijk en snel het namespace aanpassen en kun je gaan aliasen.

Optie B is echt de best practise.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/11/2013 01:19:01
Quote Anchor link
Oké... optie B it is! Thanks Wouter.
 

Pagina: 1 2 3 4 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.