navigatie uit database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan van der Hijden

Stefan van der Hijden

13/10/2010 11:04:31
Quote Anchor link
hallo mensen,

ik heb een vraagje, hoe kan je uit de database je pagina's halen?
dus ik heb een database met de 2 tabellen ( navigatie & web_content)
en ik heb een menu gemaakt.
nu wil ik uit de database de link halen en laten zien, weten jullie hoe dat moet?

Volgens mij moet dat zo ? SELECT `naam` FROM `navigatie` WHERE `id_nav`="1"
maar wat moet ik dat plaatsen ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include "inc/config.php" ?>

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta name="generator" content="HTML Tidy, see www.w3.org"; />
<title>Opdracht</title>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" />
</head>
<body>
<div class="header_area">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php include "header.php"; ?>
</div>

<div class="menu">


</div>

</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 14:08:11
 
Jel le

Jel le

13/10/2010 11:21:45
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$query = "SELECT * FROM navigatie";  
$result = mysql_query($query) or die(mysql_error());

while($row = mysql_fetch_array($result)){
    echo '<a href="' . $row['id'] . '">' . $row['naam'] . '</a>';
}


zoiets als dit?
 
- SanThe -

- SanThe -

13/10/2010 11:21:46
Quote Anchor link
Waarom al die 'vreemde' dingen in je query?
SELECT `naam` FROM `navigatie` WHERE `id_nav`="1"

Maak daar gewoon dit van.
SELECT naam FROM navigatie WHERE id_nav=1
Gewijzigd op 13/10/2010 11:32:45 door - SanThe -
 
Stefan van der Hijden

Stefan van der Hijden

13/10/2010 11:29:07
Quote Anchor link
ja dat klopt :)
maar k krijg nu error deze Parse error: syntax error, unexpected T_LNUMBER in C:\xampp\xampp\htdocs\opdracht\index.php on line 17

dit is de regel : $query = "SELECT naam FROM navigatie WHERE id_nav="2"";
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

13/10/2010 11:31:02
Quote Anchor link
probeer het zonder de dubbele quotes om de "2" anders single quotes
 

13/10/2010 11:32:47
Quote Anchor link
Geen quotes.
Er horen geen dingen als ' of " om getallen heen.
 
Stefan van der Hijden

Stefan van der Hijden

13/10/2010 11:39:55
Quote Anchor link
nee klopt :) hij doet het nu bedankt jongens :D
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.