Nederlandse notatie met de date functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Arie Kant

Arie Kant

22/04/2013 15:24:57
Quote Anchor link
Hallo,

Ik kom even ergens niet uit, hopelijk kan iemand mij weer een beetje op weg helpen ........ ;-)

Ik heb de volgende lus om een array met te vullen met de laatste 7 dagen :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$dag = 7;
for($i = 0; $i <= 8; $i++ ) // Vul array met 1 week aan datums
{
    $datums[$i] = date('D d M', strtotime($dag.' days ago'));
    $dag--;
}


Deze array geeft dus de laatste 7 dagen aan, alleen heb ik nu b.v.:

Mon 15 Apr
Tue 16 Apr
etc ....

Maar ik wil daar de Nederlandse notatie hebben dus
Maa 15 Apr
Din 16 Apr
etc ...

Iemand enig idee hoe ik dit kan doen?

Ik heb wel setlocale(LC_TIME, 'NL_nl') erin gezet maar dat werkt volgens mij alleen voor strftime.

Iemand enig idee hoe ik hier de Nederlandse notatie kan krijgen?

Groeten,

Arie
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 02:29:48
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/04/2013 15:29:21
Quote Anchor link
Waarom stap je dan niet over op strftime? Date() valt niet met een enkele regel te formatteren.
 
Landleven Tips

Landleven Tips

22/04/2013 15:29:50
Quote Anchor link
Kijk eens even hierna; http://www.techzine.nl/tutorials/110/datum-en-tijd-in-php.html

ps; ligt het aan mij of zijn er laatste tijd wel veel mensen die vragen hebben over tijdnotatie :O
 
Arie Kant

Arie Kant

22/04/2013 16:37:27
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties!

Dat is waar, je kan een date() helemaal niet formatteren naar een Nederlandse notatie ........ ;-)

Maar ik moet zeggen dat ik even in de functie strftime() moest duiken want ik gebruikt deze ook niet vaak (meestal formatteer ik de datum als ze uit een database komen direct in de query). Maar volgens mij heb ik i.c.m. mktime de functie omgebouwd naar een Nederlandse notatie.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
for($i = 0; $i <= 7; $i++ ) // Vul array met 1 week aan datums
{
    $datums[$i] = strftime('%a %d %b' , mktime( 0 , 0 , 0 , date('m') , date('d') - 7 + $i , date('Y') ));
}


Het was even puzzelen om van de datum er eerst 7 vanaf te halen en ik wou ik de oudste datum in array[0] hebben maar uiteindelijk is het gelukt ;-)

Bedankt voor de tip!

Groeten,

Arie
Gewijzigd op 22/04/2013 16:37:57 door Arie Kant
 
- SanThe -

- SanThe -

22/04/2013 17:28:40
Quote Anchor link
Arie Kant op 22/04/2013 16:37:27:
Het was even puzzelen om van de datum er eerst 7 vanaf te halen en ik wou ik de oudste datum in array[0] hebben


Daar heeft php wat op gevonden: array_reverse().
 
Eddy E

Eddy E

22/04/2013 17:30:24
Quote Anchor link
Of array_slice:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$laatste_zeven
= array_slice($array, -7, 7, false);
?>
 
Willem vp

Willem vp

22/04/2013 18:40:56
Quote Anchor link
- SanThe - op 22/04/2013 17:28:40:
Daar heeft php wat op gevonden: array_reverse().

Of je telt in je for-loop terug in plaats van vooruit. ;-)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/04/2013 20:31:40
Quote Anchor link
Arie Kant op 22/04/2013 16:37:27:
Dat is waar, je kan een date() helemaal niet formatteren naar een Nederlandse notatie ........ ;-)


Elke datum van welke functie/class dan ook is te vertalen naar het Nederlands. Het is alleen niet door PHP ingebouwd.
 
Arie Kant

Arie Kant

23/04/2013 08:45:30
Quote Anchor link
Die kon ik nog niet, de array_reverse(), daar gaan we eens naar kijken.

Zo zie je maar weer, er zijn weer meedere wegen naar Rome, in dit geval tel ik er al weer 4 ..... ;-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.