negative positioning leidt tot scrollbars in Firefox

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fromzon ngl

Fromzon ngl

15/12/2010 19:41:01
Quote Anchor link
Op mijn pagina heb ik een DIV met top: -355px;

Het enige probleem is echter dat Firefox die 355px onderaan de pagina er nog altijd bijtoont in de vorm van een leegte waardoor ik dus een scrollbar krijg voor een gedeelte waar geen inhoud staat.

Hoe los je zo'n probleem op?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 05:04:13
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

15/12/2010 19:45:17
Quote Anchor link
Dan heb je je code niet goed in elkaar zitten. Je kunt beter wat code hier neer gooien. Dan kunnen we mee kijken in plaats van gokken.
 
Fromzon ngl

Fromzon ngl

15/12/2010 20:20:21
Quote Anchor link
body {
margin: 0px 0px;
padding:0px;
text-align:center;
background-image: url('../gfx/bg_tile.jpg');
background-position: center;
font-size: 94%;
}

#topShadow {
background-image: url('../gfx/topshadow.png');
background-position: center;
background-repeat: no-repeat;
height: 355px;
}

#page {
position: relative;
top: -355px;
width:960px;
margin:0px auto;
text-align:left; padding:0px; border:0px;
}


De topShadow is namelijk een gradient PNG in de vorm van een halve cirkel.
Deze moet over de background van de body lopen, om er een visueel effectje op te geven.
Dan volgt de Page ( met de echte inhoud van de pagina ).

Dus het probleem is, die -355px zorgt ervoor dat de pagina onderaan nog 355 pixels doorloopt ( vlak nadat de Page is afgerond met </div> )
En die leegte zou er dus niet mogen zijn.


Screenshotje van het onderste gedeelte: http://www.thecastle.be/test/scrollbar.jpg
Gewijzigd op 15/12/2010 20:29:18 door Fromzon ngl
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.