Net ingevoerde variabele door sturen in sessie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pim

Pim

07/02/2005 09:24:00
Quote Anchor link
Ik heb een tabel waar een initiaal ingevoerd moet kunnen worden in een input veld. deze variabele wil ik dmv sessie doorsturen naar volgend bestand.
ik weet niet goed hoe dit moet, ik heb dit

Test.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
session_start();
$var_waarde = "Gewoon een waarde";

session_register("var_waarde");


   // Maak verbinding met server

    // Selecteer database

    mysql_select_db ("pluumpje_helpdesk");


    // Maak query om titel en bericht behorend bij de juiste id op te halen

       $sql='SELECT * FROM helpdesk where af <> "true" order by id desc LIMIT 0, 30';
       //$sql='SELECT * FROM helpdesk where af<>true order by id desc LIMIT 0, 30';
    
    // Voer query uit

    $resultaat = mysql_query($sql) or die ("query mislukt");
    
    /* echoen het begin van de tabel */  
echo "<table width=100% bordercolor=black border=3>
  <tr bgcolor=white>
    
    <td width=5%>&nbsp;</td>
    <td width=5%>id</td>
    <td width=5%>ini inv</td>
    <td width=5%>Initiaal</td>
    <td width=5%>Af</td>
    <td width=15%>Datum</td>
    <td width=10%>Melder</td>
    <td width=15%>Item</td>
    <td width=20%>Probleem</td>
    <td width=15%>Oplossing</td>
  </tr>"
;

while ($rij = mysql_fetch_array($resultaat)){
//echo tabel. link is om id door te geven naar test2.php
echo

"<tr>

<td> <a href=\"test2.php?id="
.$rij['id'] . "\"><img src='vink.jpg' width=20 border=0></a>  </td>
    <td>"
. $rij['id'] . "</td>
    <td><form method='get' action='test2.php'><input type='text' name='ini'></td>
    <td>"
. $rij['initiaal'] . "</td>
    <td>"
. $rij['af'] . "</td>
    <td>"
. $rij['datum'] . "</td>    
    <td>"
. $rij['aannemer'] . "</td>
    <td>"
. $rij['item'] . "</td>
    <td>"
. $rij['probleem'] . "</td>
    <td>"
. $rij['oplossing'] . "</td>
</tr>"
;
}

echo '</table>';
?>
<input type='hidden' name='Submit' value='verzenden'> </form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$ini
=$_GET['ini'];
session_register('ini');

?>


test2.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
session_start();

echo "De waarde van de 'var'-variabele: $var_waarde";
echo  "";

$ini=$_GET['ini'];
echo "$ini";
?>


Wie helpt mij?
Gewijzigd op 07/02/2005 09:30:00 door Pim
 
PHP hulp

PHP hulp

16/05/2024 05:02:41
 
RT

RT

07/02/2005 13:21:00
Quote Anchor link
Een beetje aangepast:

Eerste bestand

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<?php
session_start();
include("config.php"); //jouw database connectie bestand
mysql_select_db($dbdb, mysql_connect($host, $user, $dbpass)); //Connecten
$var_waarde = "Gewoon een waarde";
$_SESSION['var_waarde'] = $var_waarde;  

$sql='SELECT * FROM helpdesk where af <> "true" order by id desc LIMIT 0, 30';

    $resultaat = mysql_query($sql) or die ("query mislukt");
    
echo "<table width=100% bordercolor=black border=3>
  <tr bgcolor=white>
    
    <td width=5%>&nbsp;</td>
    <td width=5%>id</td>
    <td width=5%>ini inv</td>
    <td width=5%>Initiaal</td>
    <td width=5%>Af</td>
    <td width=15%>Datum</td>
    <td width=10%>Melder</td>
    <td width=15%>Item</td>
    <td width=20%>Probleem</td>
    <td width=15%>Oplossing</td>
  </tr>"
;

while ($rij = mysql_fetch_array($resultaat)){

echo "<tr>
<td> <a href=\"test2.php?id="
.$rij['id'] . "\"><img src='vink.jpg' width=20 border=0></a>  </td>
    <td>"
. $rij['id'] . "</td>
    <td>"
. $rij['initiaal'] . "</td>
    <td>"
. $rij['af'] . "</td>
    <td>"
. $rij['datum'] . "</td>    
    <td>"
. $rij['aannemer'] . "</td>
    <td>"
. $rij['item'] . "</td>
    <td>"
. $rij['probleem'] . "</td>
    <td>"
. $rij['oplossing'] . "</td>
</tr>"
;
}


echo "<td><form method='POST' action='test2.php'><input type='text' name='initiaal'><input type="submit" name="submit"></form></td>
echo "
</table>";

if(isset($_POST['initiaal])) {
$ini = $_POST['initiaal'];
$_SESSION['initiaal'] = $ini;
}
else {
echo "
Vul iets in bij het form";

}


?>


Tweede bestand

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
session_start();

echo "De waarde van de variabele var_waarde is " .$_SESSION['var_waarde']. "";
echo "De waarde van de variabele initiaal is " .$_SESSION['initiaal']. "";
?>
Gewijzigd op 07/02/2005 13:24:00 door RT
 
Pim

Pim

07/02/2005 13:27:00
Quote Anchor link
Geweldig !
Het werkt!

Dank je wel,
 
RT

RT

07/02/2005 13:37:00
Quote Anchor link
OK.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.