Netjes maken formulier(en)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar Java EE

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving De afdeling IV –

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en staan

Bekijk vacature »
D B

D B

15/11/2012 10:42:12
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben ondertussen van mijn tabellen afgestapt, en heb nu mijn formuliervelden proberen te maken zonder tabellen.

Maar, nu is mijn opmaak natuurlijk niet netjes.

Kan iemand mij vertellen hoe ik dit nu het beste opmaak?
Zelf dacht ik op 1 of andere manier een breedte mee te kunnen geven aan de gewone tekst (niet in tekstvak).
Ook word mijn '2de formuliertje' (weet niet of ik 2 submit knoppen in 1 formulier kan zetten). op de volgende regel geplaatst, terwijl dit eigenlijk allemaal op 1 regel zou moeten staan.

Afbeelding
Gewijzigd op 15/11/2012 10:46:15 door D B
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 15:32:00
 
Erwin van Hoof

Erwin van Hoof

15/11/2012 10:59:17
Quote Anchor link
Hoi Danny,

Waarom zou je geen tabel gebruiken om dit netjes te maken?

Groet,

Erwin van Hoof
SiteOn
 
Martiveen -

Martiveen -

15/11/2012 11:01:29
Quote Anchor link
Het is geen schande om hier een tabel voor te gebruiker.
Maar als je het echt niet wilt kan je <div> gebruiken om dit te groeperen.
 
D B

D B

15/11/2012 11:03:04
Quote Anchor link
Omdat ik eigenlijk overal lees dat het beter is om tabellen te mijden, ook vind validatie een formulier binnen een tijd niet valide. En meestal weten ze hier wel wat betere/mooiere oplossingen voor dit soort problemen :)

Toch alvast bedankt voor je meedenken.
 
Martiveen -

Martiveen -

15/11/2012 11:04:35
Quote Anchor link
Het is niet goed om tabellen te gebruiken voor web layout.
Maar voor formulieren was het dacht ik ok ;)
 
D B

D B

15/11/2012 11:09:03
Quote Anchor link
Aha,

Weet je toevallig of ik 2 submit buttons aan 1 formulier regel kan hangen?
En, is het met simpel html mogelijk om een tekstvak te maken waar tekst in staat, maar dat je die niet kunt wijzigen?
Of kom je dan toch al vlug bij javascript?
 
Stefan WM

Stefan WM

15/11/2012 11:09:41
Quote Anchor link
Het mooiste is natuurlijk om dit met divs te doen maar tabellen zijn geen schande!
 
Martiveen -

Martiveen -

15/11/2012 11:22:56
Quote Anchor link
http://w3schools.com/tags/tag_input.asp
Het is mogelijk, maar je kan niet van die waarde uitgaan aangezien het client side sowieso veranderd kan worden.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/11/2012 11:29:56
Quote Anchor link
Mensen, tabellen moet je alleen gebruiken voor tabulaire gegevens, ofwel gegevens die in een tabel staan.

Tabellen zijn niet bedoeld om een formulier op te maken.
 
Martiveen -

Martiveen -

15/11/2012 11:34:40
Quote Anchor link
Maar het is geen schande ;)
 
Chris PHP

Chris PHP

15/11/2012 11:37:03
Quote Anchor link
@Ozzie,

Sorry maar tabellen worden nog steeds gebruikt voor het uitlijnen en stylen van je formulieren, hier is niets mis mee. Div is natuurlijk de nieuwe manier, maar grote site's zoals Tweakers.net gebruikt ook gewoon tabellen voor hun formulieren. (Kijk op hun regisreren pagina in de broncode).

Dus nee je moet het niet alleen maar voor gegevens uit tabellen gebruiken, je kunt het ook gewoon gebruiken voor je formulieren (geen pagina layouts!!!).
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/11/2012 11:38:03
Quote Anchor link
Alles kan, maar anno 2012 loop je dan wel achter de feiten aan.
 
Chris PHP

Chris PHP

15/11/2012 11:41:31
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 15/11/2012 11:38:03:
Alles kan, maar anno 2012 loop je dan wel achter de feiten aan.


Welke feiten zijn dat dan? Noem eens concrete feiten waar iemand achteraan zou lopen als hij via een tabel zijn 'formuier' styled.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/11/2012 11:43:52
Quote Anchor link
Ik bedoel dat je in deze tijd de opmaak zo veel mogelijk via css dient te regelen en niet via tabellen. Dit is toch een algemeen bekend gegeven? Een formulier kun je gewoon via css vormgeven en het is dus niet nodig en wenselijk om daar tabellen voor te gebruiken. Als jij dat wel wilt doen, dan is dat prima. Daar ben je vrij in.
 
Chris PHP

Chris PHP

15/11/2012 11:50:28
Quote Anchor link
Nou met formulieren werkt het prima, je kunt 'makkelijker' uitlijnen met minder 'code' dan met puur CSS. Vervolgens kun je natuurlijk wel met css je tr, td, etc stylen en zo een combi gebruiken.

Maar ik vind je standpunt hierop wel heel fel moet ik zeggen, blijkbaar is het nog niet zo algemeen bekend aangezien tweakers (sinds dit jaar een nieuwe huisstijl!) ook tabellen gebruikt en site van het jaar is geworden op meerdere punten.
 
Stefan WM

Stefan WM

15/11/2012 11:52:50
Quote Anchor link
@Ozzie ik snap je punt en ben het ook eigenlijk wel met je eens. Maar wie bepaald dat eigenlijk? Ik denk dat het iets is wat je afspreekt met het team (ontwikkelaars) wat er aan werkt. Het is niet dat het verder nadelen of voordelen heeft om het één of het andere te kiezen als ze beide de mogelijkheid bieden die je zoekt.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/11/2012 12:11:14
Quote Anchor link
Stefan, het is net wat je zelf wilt. We zien de laatste jaren een positieve ontwikkeling, namelijk dat html en opmaak steeds meer gescheiden zijn. Tegenwoordig vrijwel volledig.

Even terug in de geschiedenis. HTML, en dus ook websites, was / waren bedoeld als informatie-overdracht. In de begintijd was het niet de bedoeling om grafische elementen te tonen. Het was puur bedoeld als een overdrachtsmiddel van informatie. Enkele jaren later kwam daar verandering in. De ontwikkelaars wilden hun websites er leuker uit laten zien. Ze ginen werken met verschillende lettertypes en kleurtjes. Het grootste probleem was echter het positioneren van elementen op een pagina. CSS bestond toen nog helemaal niet! De oplossing? Tabellen!!!

Met tabellen was het heel goed mogelijk om een pagina op te maken precies zoals je dat wilde. Echter, de opmaak (de tabellen) stond kris-kras door de HTML code heen en het was niet heel erg overzichtelijk. Zeker niet als de tabellen ook nog eens genest waren (tabellen in tabellen). Een <tr> of <td> verkeerd of niet afsluiten en de hele pagina zag er niet meer uit. De oplossing? CSS!!!

Via CSS scheiden we de HTML code van de opmaak. Dit is veel en veel onderhoudsvriendelijker. Het is de bedoeling om alle opmaak via CSS te regelen. Dat is vandaag de dag de "standaard".

Dat een site als tweakers hiervan afwijkt moeten ze zelf weten. Daar hecht ik totaal geen waarde aan. Ook grote sites leven niet altijd de "regels" na, maar dat wil niet zeggen dat jij dat dan ook moet doen. Als je buurman in de sloot springt, spring jij dan ook in de sloot? Afijn, ik hoop dat het duidelijk is wat ik probeer te zeggen.

Op het gebied van webdesign en programmeren zijn er heel veel manieren hoe je iets kunt doen. Het is raadzaam om volgens de standaarden in de "branche" te werken. Als je daarvan af wil wijken... mijn zegen heb je. Ik geef alleen maar aan hoe je idealiter te werk zou moeten gaan. Wat iemand met mijn advies doet, is aan hem / haar.
 
Erwin van Hoof

Erwin van Hoof

15/11/2012 12:11:31
Quote Anchor link
Ik zou hier zeker voor een tabel gaan.

Hier een mooi overzicht van tabellen opmaken
top-10-css-table-designs

Groet,

Erwin van Hoof
SiteOn
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

15/11/2012 12:16:25
Quote Anchor link
@Erwin: als je op die pagina kijkt zie je dat er alleen maar tabulaire data in de tabellen staat, en geen formulieren. Dat is niet voor niets ;-)

Offtopic:

p.s. Het is niet nodig om onder ieder bericht je naam te plaatsen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.