nette form

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gerhard timmerman

gerhard timmerman

16/04/2012 15:44:36
Quote Anchor link
ik heb een form gemaakt maar wil dat die invoerboxen allemaal netjes op de zelfde lijn komen zodat het er netjes uit ziet wie kan mij vertellen hoe dat met dit script doe

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php
error_reporting(-1);
ini_set('display_errors', 1);

include '/verbinding.php';
include '/logincheck.php';
$db->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
?>



<html>

<form method="post" action="adresversturen.php">

<p>straatnaam: <input type="text" name="straat" /></p>
<p>huisnummer: <input type="text" name="huisnummer" /></p>
<p>postcode: <input type="text" name="postcode" /></p>
<p>plaats: <input type="text" name="plaats" /></p>



<p>land:
<select name="landid">
<?php


$sql
= "execute spLandBox";

foreach ($db->query($sql) as $row) {
    echo printf('<option value="%d">%s</option>', $row['id'], $row['naam']);
}

?>

 </select>
 </p>

 <p>Contactpersoon voor adres
 <select name="opdrachtid">
 <?php
$sql
= "{CALL spOpdrachtgeverBox (@Opdrachtgeverid=:opdrachtgever)}";
$stmt = $db->prepare($sql);
    
$opdrachtgeverid = $_SESSION['relatie'];    
    
$stmt->bindParam(':opdrachtgever',$opdrachtgeverid, PDO::PARAM_STR);
$stmt->execute();
foreach ($stmt->fetchall(PDO::FETCH_ASSOC) as $row) {
    echo printf('<option value="%d">%s</option>', $row['id'], $row['naam']);
}


    
?>

 
 </select>
 </p>
 
 
 <p>opmerkingen:</p>
<TEXTAREA Name="opmerking" rows="6" cols="50"></TEXTAREA>


<p><input type="submit" value="verzenden" ></p>
</form>


</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 09:13:48
 
Joakim Broden

Joakim Broden

16/04/2012 15:57:43
Quote Anchor link
CSS en gebruik van <label> tags
 
Wouter J

Wouter J

16/04/2012 16:34:42
Quote Anchor link
Inderdaad gebruik maken van <label> tags en die dan float: left; meegeven. Alleen ik raad het niet aan, lees maar eens deze tutorial en dan voornamelijk hoofdstuk 3: Forms.
 
Lex van der poel

lex van der poel

16/04/2012 19:59:29
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
error_reporting(-1);
ini_set('display_errors', 1);

include '/verbinding.php';
include '/logincheck.php';
$db->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);
?>

<html>
<head>
<title>Form</title>
</head>
<body>
<form method="post" action="adresversturen.php">
<table>
<tr>
<td>straatnaam: </td><td><input type="text" name="straat" /></td><td>land: </td><td><select name="landid"><?php $sql = "execute spLandBox"; foreach ($db->query($sql) as $row) { echo '<option value="%d">%s</option>', $row['id'], $row['naam']; } ?> </select></td>
</tr>
<tr>
<td>huisnummer: </td><td><input type="text" name="huisnummer" /></td><td>Contactpersoon voor adres: </td><td><select name="opdrachtid"><?php $sql = "{CALL spOpdrachtgeverBox (@Opdrachtgeverid=:opdrachtgever)}"; $stmt = $db->prepare($sql); $opdrachtgeverid = $_SESSION['relatie']; $stmt->bindParam(':opdrachtgever',$opdrachtgeverid, PDO::PARAM_STR); $stmt->execute(); foreach ($stmt->fetchall(PDO::FETCH_ASSOC) as $row) { echo '<option value="%d">%s</option>', $row['id'], $row['naam']; } ?></select></td>
</tr>
<tr>
<td>postcode: </td><td><input type="text" name="postcode" /></td><td>opmerkingen: </td><td rowspan="2"><TEXTAREA Name="opmerking" rows="3" cols="20"></TEXTAREA>
</tr>
<tr>
<td>plaats: </td><td><input type="text" name="plaats" /></td>
</tr>
<tr>
<td><input type="submit" value="verzenden" ></td>
</tr>
</table>
</form>
</body>
</html>

met een table zoals de code hierboven.
en je hoeft geen printf achter een echo te zetten.
Gewijzigd op 16/04/2012 20:00:40 door lex van der poel
 
Frank WD

Frank WD

16/04/2012 20:08:26
Quote Anchor link
Ik zou persoonlijk geen <table> gebruiken om een form op te maken.
Eerder deed ik het ook altijd, maar zins het beter leren omgaan met CSS is het beter om dit te doen dus via CSS.

Ik zou een form opmaken met <ul><li> en <label> en dat opmaken met CCS.
Je komt wel eens tegen dat je 2 input velden naast elkaar hebt.
Iets als:
+-------------------+
| Contact Formulier |
+-------------------+
| V naam | A naam |
+---------+---------+
| Straat | Huis nr |
+---------+---------+

Dit zou je dan door middel van een <table> kunnen doen.
Maar het liefst natuurlijk met een <div>.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

16/04/2012 20:11:55
Quote Anchor link
tabel is voor het weergeven van gegevens, niet voor de opmaak van een site.
Met label/css is het prima op te lossen.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

16/04/2012 22:05:36
Quote Anchor link
En als je de tutorial die wouter al gaf doorneemt, weet je dat het vaak beter is om alles onder elkaar te zetten, en kun je de opmaak af met br tags
 
Wouter J

Wouter J

16/04/2012 22:28:11
Quote Anchor link
@Frank, ik zou geen lijst gebruiken. Een formulier is geen opsomming van input velden, het is meer een verzameling van input velden met hun labels.

@Gehard, ik hoop niet dat dit het totale HTML script is? Want:
- mis <!doctype html> op regel 1 van de HTML
- mis verplichte <title> en <meta charset=utf-8> elementen
- mis head + body (al is dit niet verplicht)
- HTML tags met kleine letters
- voor elke input een nieuwe alinea maken lijkt me ook niet heel goed...

lex van der poel:
en je hoeft geen printf achter een echo te zetten.

Juist andersom, je moet geen echo voor printf zetten.
Gewijzigd op 16/04/2012 22:33:56 door Wouter J
 
Gerhard timmerman

gerhard timmerman

17/04/2012 09:00:19
Quote Anchor link
ik zet eigenlijk nooit iets tussen doctype html. en head body ook niet zo vaak het werkt ook altijd zonder
 
Frank WD

Frank WD

17/04/2012 09:15:38
Quote Anchor link
Dan kan ik je aanraden om het wel te doen.
Dit zorgt er voor dat je html veel beter klopt.
 
Wouter J

Wouter J

17/04/2012 09:56:53
Quote Anchor link
Het doctype is verplicht, anders gaat hij in IE in quircksmode. De rest is inderdaad niet verplicht, maar wel een title + charset element. Die zijn ook verplicht.
 
Maikel Doeze

Maikel Doeze

17/04/2012 10:47:04
Quote Anchor link
Dus om concreet een voorbeeld te geven (zoals ook Wouter aangaf)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<div class="inputWrapper">
    <label for="firstname">Firstname</label>
    <input name="firstname" value="" id="firstname"/>
</div>


En dan idd met display:inline-block of float:left & width aan de slag om de twee naast elkaar te positioneren.
Gewijzigd op 17/04/2012 10:47:47 door Maikel Doeze
 
Wouter J

Wouter J

17/04/2012 11:00:05
Quote Anchor link
@Maikel, ik zou niet alles in een aparte div stoppen. Nergens voor nodig: voorbeeld

Overigens is label al display: inline; en input display: inline-block; dus zullen ze altijd naast elkaar komen.
Gewijzigd op 17/04/2012 11:01:31 door Wouter J
 
Reshad F

Reshad F

17/04/2012 11:01:22
Quote Anchor link
wouter, je form ziet er een beetje raar uit de email label en input field zijn raar uitgelijnd..
 
Wouter J

Wouter J

17/04/2012 11:03:17
Quote Anchor link
Waarom werkt niet alles zo als het werkt in chrome :S

Werkt dit wel: voorbeeld
 
Raymond van Os

raymond van Os

19/04/2012 16:41:18
Quote Anchor link
Quote:
Dit scheelt ook een heleboel ellende met voornamelijk td, tr, tables, etc...


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
html, body, div, span, a, br, table, form, a, li, textarea, input, tr, td, img, hr
{
    margin:  0px;
    padding: 0px;
    border:     0px;
}
Gewijzigd op 19/04/2012 16:43:04 door raymond van Os
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.