Newbie vraag over formulieren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

20/04/2004 16:41:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb onderstaand stukje php gemaakt, maar krijg het niet voor elkaar.

De bedoeling is dat hij een bestandsnaam aanmaakt dat gevormd word door de achternaam die in het formulier ingevuld word aangevuld met de extentie .txt

Hierna moet ik wat velden uit het formulier er in kunnen schrijven.

Maar ik kom niet eens bij de eerste stap, hij maakt de file niet eens aan, krijg ook geen foutmelding, wat gaat hier fout?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?
if ($_POST['submit'] == 'Submit')
{

//file aanmaken <achternaam>.txt

$file= fopen($_POST['achternaam']. '.txt', "w");

//variabelen
$f= 0;
$voorn= $_POST['voornaam'];
$achtern= $_POST['achternaam'];
$adres = $_POST['straat'][$f]['nummer'];
$input = $voorn."|".$achtern."|".$adres."\n";

//file openen en data erin zetten
fwrite($file, $input];
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 08:12:54
 
Micha

Micha

20/04/2004 16:44:00
Quote Anchor link
waarom die punt achtter $_POST['achternaam']?

En at is de foutmelding?
 

20/04/2004 16:48:00
Quote Anchor link
Die punt tjah dacht dat dat als scheiding er tussen moest, ik krijg helemaal geen foutmelding, alleen word er dus geen bestand aangemaakt, laat staan gevuld..

(als ik die punt weg haal, veranderd er overigens niets)
 
Rick

Rick

20/04/2004 17:05:00
Quote Anchor link
als je geen foutmeldingen krijgt en er gaat toch iets fout dan moet je gewoon error_reporting(E_ALL); aanzetten
 

20/04/2004 17:12:00
Quote Anchor link
had ik al gedaan, zelfs geprobeerd meer dan dat te doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? error_reporting(E_ALL); ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

//file aanmaken <achternaam>.txt

if ($file= fopen($_POST['achternaam']. '.txt', "w"))
{

         echo "kan ($file) niet aanmaken";
         exit;
   }


//variabelen
$f= 0;
$voorn= $_POST['voornaam'];
$achtern= $_POST['achternaam'];
$adres = $_POST['straat'][$f]['nummer'];
$input = $voorn."|".$achtern."|".$adres."\n";

//file openen en data erin zetten
fwrite($file, $input);
fclose($file);


echo "Gegevens ($input) zijn toegevoegd in file ($file)";

else {
   echo "Het bestand $file is niet beschrijfbaar";
}


?>



Echter geen foutmeldingen en geen file die gemaakt word
 
Rick

Rick

20/04/2004 17:24:00
Quote Anchor link
if ($file= fopen($_POST['achternaam']. '.txt', "w"))
{
echo "kan ($file) niet aanmaken";
exit;
}

dat is natuurlijk ook al vreemd, als het wel lukt geef je een foutmelding?
 

20/04/2004 17:28:00
Quote Anchor link
Had ik zelf al aangepast, maar kon niet veranderen , is nu dus:

$file= fopen($_POST['achternaam']. '.txt', "w");
if($file===false)
{
echo "kan ($file) niet aanmaken";
exit;
}
 

20/04/2004 17:37:00
Quote Anchor link
zal even de form laten zien en de uitvoer script

uitvoerscript:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? error_reporting(E_ALL); ?>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] != 'POST')
{

  echo 'geen post??';
}
else
{
  echo 'wel post!!';

//($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{
//file aanmaken <achternaam>.txt

$file= fopen($_POST['achternaam']. '.txt', "w");
if($file===false)
{

         echo "kan ($file) niet aanmaken";
         exit;
}


//variabelen
$f= 0;
$voorn= $_POST['voornaam'];
$achtern= $_POST['achternaam'];
$adres = $_POST['straat'][$f]['nummer'];
$input = $voorn."|".$achtern."|".$adres."\n";

//file openen en data erin zetten
fwrite($file, $input);
fclose($file);


echo "Gegevens ($input) zijn toegevoegd in file ($file)";

else {
   echo "Het bestand $file is niet beschrijfbaar";
}


?>





Formulier:

<html>
<head>
<title>Registratie</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">

</head>
<body bgcolor="#FBFBD5" leftmargin="0" topmargin="0" marginwidth="0" marginheight="0">
<form action="script.php" method="POST">
<p align="center">(nog niet werkend) </p>
<table width="94%" border="1" align="center" cellpadding="8" bgcolor="#FFFFFF">
<tr bgcolor="#CCCCCC">
<td colspan="3">
<b>Registratieformulier</b></td>
</tr>
<tr valign="top">
<td width="180" align="right" bgcolor="#CCCCCC"> <strong>Naam</strong></td>
<td width="208" bgcolor="#FFFFFF">
<p><font size="-1"><strong>Voornaam</strong></font> <strong>
<input name="voornaam" type="text" id="voornaam">
<br>
</strong></p></td>
<td width="282" bgcolor="#FFFFFF"> <strong><font size="-1">Achternaam</font>
<input name="achternaam" type="text" id="achternaam">
<br>
</strong></td>
</tr>
<tr valign="top">
<td align="right" bgcolor="#CCCCCC">
<strong>Adres<font size="-2"></font></strong></td>
<td colspan="2" bgcolor="#FFFFFF"> <input name="straat" type="text" id="straat">
-
<input name="nummer" type="text" id="nummer" size="5" maxlength="5">
-
<input name="toevoeging" type="text" id="toevoeging" size="2" maxlength="2">
(eventuele toevoeging bv. A) </td>
</tr>
<tr valign="top">
<td align="right" bgcolor="#CCCCCC"> <strong>Postcode / Woonplaats </strong></td>
<td colspan="2" bgcolor="#FFFFFF"> <input name="Postcode" type="text" id="Postcode" size="7" maxlength="7">
<input name="Woonplaats" type="text" id="Woonplaats"> <br> </td>
</tr>
<tr valign="top">
<td align="right" bgcolor="#CCCCCC"> <strong>Email adres</strong></td>
<td colspan="2" bgcolor="#FFFFFF"> <strong>
<input type="text" name="email" size="50">
</strong></td>
</tr>
<tr valign="top">
<td align="right" bgcolor="#CCCCCC"> <strong>Telefoonnummer</strong></td>
<td colspan="2" bgcolor="#FFFFFF"> <strong>
<input name="telefoon" type="text" id="telefoon" size="50">
</strong></td>
</tr>
<tr valign="top">
<td align="right" bgcolor="#CCCCCC"> <strong>Geboortedatuum</strong></td>
<td colspan="2" bgcolor="#FFFFFF">
<table border="0" cellspacing="2" cellpadding="0">
<tr align="left">
<td><strong>
<input type="text" name="textfield7" size="2">
</strong></td>
<td><strong>
<input type="text" name="textfield8" size="2">
</strong></td>
<td><strong>
<input type="text" name="textfield9" size="4">
</strong></td>
</tr>
<tr align="left">
<td><strong>DD</strong></td>
<td><strong>MM</strong></td>
<td><strong>JJJJ</strong></td>
</tr>
</table></td>
</tr>
<tr valign="top" bgcolor="#CCCCCC">
<td colspan="3"><div align="center"> <strong>
<input type="submit" name="Submit" value="Voeg Toe">
</strong></div></td>
</tr>
</table>
</form>
</body>
</html>
 
Micha

Micha

20/04/2004 17:47:00
Quote Anchor link
$file= fopen($_POST['achternaam']. '.txt', "w");
if($file===false)
{
echo "kan ($file) niet aanmaken";
exit;
}

//variabelen
$f= 0;
$voorn= $_POST['voornaam'];
$achtern= $_POST['achternaam'];
$adres = $_POST['straat'][$f]['nummer'];
$input = $voorn."|".$achtern."|".$adres."\n";

//file openen en data erin zetten
fwrite($file, $input);
fclose($file);


echo "Gegevens ($input) zijn toegevoegd in file ($file)";

else {
echo "Het bestand $file is niet beschrijfbaar";
}

Dat klopt niet volgens mij,.
Als je er nu eens:

$file= fopen($_POST['achternaam']. '.txt', "w");
if($file===false)
{
echo "kan ($file) niet aanmaken";
exit;
}
else
{
//variabelen
$f= 0;
$voorn= $_POST['voornaam'];
$achtern= $_POST['achternaam'];
$adres = $_POST['straat'][$f]['nummer'];
$input = $voorn."|".$achtern."|".$adres."\n";

//file openen en data erin zetten
fwrite($file, $input);
fclose($file);


echo "Gegevens ($input) zijn toegevoegd in file ($file)";
}

van maakt...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.