Niet in database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Micha

Micha

03/04/2004 22:57:00
Quote Anchor link
Ik gebruik deze code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?
$sql
= "UPDATE members SET wachtwoord='$nieuw' AND actief='0' AND actkey='$actkey' WHERE gebruikersnaam='$_POST[gebruikersnaam]'";
mysql_query($sql) or die("ERROR: Cauld not connect to the database.");
?>


Maar er wordt niks in database gestopt.
Het enige is, dat wachtwoord wordt gereset naar 0, maar niet het nieuwe wachtwoord er in komt.

De gehele code is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
<?
/***************************************************************************
 *                               wachtwoord.php
 *                            -------------------
 *   Gemaakt              : Vrijdag 19 maart
 *   Copyright            : (C) 2004 Digitaly.nl
 *   Email                : [email protected]
 *   Nut              : Nieuw wachtwoord aanvragen
 *
 *
 ***************************************************************************/

if( isset($_POST["verzend"])){
$email = $_POST['email'];
$resultaat_email = mysql_query("SELECT email FROM members WHERE email='".addslashes($email)."'");
$gebruikersnaam = $_POST['gebruikersnaam'];
$resultaat_nickname = mysql_query("SELECT gebruikersnaam FROM members WHERE gebruikersnaam='".addslashes($gebruikersnaam)."'");
$gelijk = mysql_query("SELECT gebruikersnaam FROM members WHERE gebruikersnaam='".addslashes($gebruikersnaam)."' AND email='".addslashes($email)."'");


if(empty($_POST['gebruikersnaam'])||empty($_POST['email'])){
echo "U heeft iets niet ingevuld!";
}

elseif(mysql_num_rows($resultaat_nickname)==0){
echo "De ingevulde gebruikersnaam bestaat niet in de database";
}

elseif(mysql_num_rows($resultaat_email)==0){
echo "Het ingevulde e-mail adress bestaat niet in de database";
}

elseif(mysql_num_rows($gelijk)==0){
echo "Het ingevulde e-mail adres hoort niet bij de ingevulde gebruikersnaam";
}

else{

//** random letter/num generator **//
function NumcharGen($length, $caps)
{

if ($caps == 1)
$letters = "aAbBcCdDeEfFgGhHiIjJkKlLmMnNoOpPqQrRsStTuUvVwWxXyYzZ1234567890";
else
$letters = "abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890";

for ($i = 1; $i <= $length; $i++)
{

$randnum = rand(0, strlen($letters));

if ($i == 1)
$randchar = substr($letters, $randnum, 1);
else
$randchar .= substr($letters, $randnum, 1);
}


return $randchar;
}


$ww = NumcharGen(10,1);

$nieuw = md5($ww);

//** random letter/num generator **//
function NumcharGen1($length, $caps)
{

if ($caps == 1)
$letters = "aAbBcCdDeEfFgGhHiIjJkKlLmMnNoOpPqQrRsStTuUvVwWxXyYzZ1234567890";
else
$letters = "abcdefghijklmnopqrstuvwxyz1234567890";

for ($i = 1; $i <= $length; $i++)
{

$randnum = rand(0, strlen($letters));

if ($i == 1)
$randchar = substr($letters, $randnum, 1);
else
$randchar .= substr($letters, $randnum, 1);
}


return $randchar;
}


$actkey = NumcharGen1(10,1);
$sql = "UPDATE members SET wachtwoord='$nieuw' AND actief='0' AND actkey='$actkey' WHERE gebruikersnaam='$_POST[gebruikersnaam]'";
mysql_query($sql) or die("ERROR: Cauld not connect to the database.");
$naaremail = mysql_query("SELECT email FROM members WHERE gebruikersnaam='".addslashes($gebruikersnaam)."'");
$naar = mysql_result($naaremail, 0);
$naar = stripslashes($naar);
$onderwerp = "Nieuw Wachtwoord";
$bericht="Beste $gebruikersnaam,

U heeft aangegeven dat u uw wachtwoord vergeten bent.
Daarom word nu een nieuw wachtwoord opgestuurd.
Ik raad u aan om dit zo snel mogelijk weer te veranderen, want dit is een wachtwoord wat niet te onthouden is.
Dit is uw nieuwe wachtwoord: $ww .
U moet eerst uw account opnieuw activeren door op de volgende link te klikken:

http://www.kb.veugerweb.com/index.php?p=activeer&key=$actkey

Vriendelijke Groet,
De Kidsbreak crew "
;
$van = "From: Kidsbreak <[email protected]>";
mail($naar, $onderwerp, $bericht, $van);
echo "Uw nieuwe wachtwoord is naar u toe gemaild, klik <a href=\"index.php?p=login\">hier</a> om met dat wachwoord in te loggen";
}
}
else {
?>



<title>Wachtwoord Vergeten?</title>
Het is helaas zo, dat de wachtwoorden niet opgevraagt kunnen worden.<br />
Maar u kunt hier wel een nieuw wachtwoord aanvragen als u uw eigen wachtwoord vergeten bent.<br />
Als u een nieuw wachtwoord wilt, vul dan hieronder het formulier in en u krijgt een nieuw wachtwoord opgestuurt.<br />
<form method="post">
<table border="0" width="50%" cellspacing="0" cellpadding="0">
<tr>
<td width="50%">Gebruikersnaam</td>
<td width="50%"><input type="text" name="gebruikersnaam"></td>
</tr>
<tr>
<td width="50%">Email adres</td>
<td width="50%"><input type="text" name="email"></td>
</tr>
<tr>
<td width="100%" colspan="2"><center><input type="submit" name="verzend" value="Vraag nieuw wachtwoord aan!"></center></td>
</tr>
</table>
</form>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
}
?>


Ik weet dat het rommelig is, maar ik moet het nog ff netjes maken.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 10:57:30
 
Mitch X

Mitch X

03/04/2004 23:03:00
Quote Anchor link
Probeer deze eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
$sql
= "UPDATE members SET wachtwoord = '" . $nieuw . "', actief = 0, actkey = '" . $actkey . "' WHERE gebruikersnaam = '" . $_POST['gebruikersnaam'] . "'";
?>
 
Micha

Micha

03/04/2004 23:06:00
Quote Anchor link
He bedankt, het werkt :D
Ik ben opzich heel slecht met mysql..
Ik gebruik het ookz elden.
Maar bedankt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.