Niet verwachte waarde PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Zwolly Wood

Zwolly Wood

29/10/2019 12:21:08
Quote Anchor link
Hallo allen,

Via JS geef ik een JSON array door aan php zoals bijvoorbeeld onderstaande;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Array
(
    [0] => Array
        (
            [number] => 1
            [ledger] => Grootboekrekening 1
            [project] => project 1
            [relation] => relatie
            [debit] => 100
            [credit] => 100
            [tax] => 20
            [date] => 2019-19-10
            [postingdate] => 2019-19-10
            [description] => omschrijving
            [period] => periode
            [id] =>
        )

)

Hierbij is de [id] leeg.

In PHP heb ik deze code waarbij als Id leeg is er een waarde wordt toegekend;
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
 foreach ($someArray as $key => $value) {
      //Als het 'id' niet gevuld is vul deze doormiddel van een nieuwe GUID
      if(empty($value["id"])) {
         $someArray[$key]["id"] = getGUID();        
      }

      else {
          echo "id = nietleeg";
      }

      
            
        
        $number = $value["number"];
        $ledger = $value["ledger"];
        $project = $value["project"];
        $relation = $value["relation"];
        $debit = $value["debit"];
        $credit = $value["credit"];
        $tax = $value["tax"];
        $date = $value["date"];
        $postingdate = $value["postingdate"];
        $description = $value["description"];
        $period = $value["period"];
        $id = $value["id"];
        
        print_r($id);
?>


Nu is mijn $id leeg waar ik verwacht dat deze gevuld wordt.
Iemand een idee waarom de nieuwe waarde niet in $id verschijnt??


Edit:
Code-tags geplaatst in het bericht. Gelieve dit voortaan zelf te doen.
Zie ook de opmaak-codes in de Veel Gestelde Vragen.
Alvast bedankt
Gewijzigd op 29/10/2019 13:16:14 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 17:39:13
 
H Kse

H Kse

29/10/2019 12:57:52
Quote Anchor link
Als ik het goed begrijp geef je in deze geval een lege id vanuit je JS naar php leeg. Vervolgens zet je deze in "$someArray[$key]["id"]" indien deze leeg is. En aan het eind doe je printr($id); maar je "$value["id"]" is leeg gekomen vanuit je JS, ik denk dat je "$someArray[$key]["id"]" wil hebben.
 
Zwolly Wood

Zwolly Wood

29/10/2019 13:14:38
Quote Anchor link
Klopt, bedankt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.