nieuw item wordt niet goed in mysql gezet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roy marijnissen

roy marijnissen

08/11/2012 18:20:14
Quote Anchor link
Ik heb onderstaande php code om informatie van een form in een mysql database te zetten. Het probleem is alleen dat er 2 rijen worden aangemaakt met een eigen id. Ik heb om het duidelijk te krijgen hieronder weergegeven wat er gebeurt. Iemand enig idee waardoor die kan komen ?:

Code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$query = "INSERT INTO activiteiten (img_active, bericht, titel, active) VALUES ('".$weergeven."', '".$value."', '".$titel."', '".$actief."')";  
$result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " . mysql_error());


Mysql :
Quote:
id,img,img_active,bericht,titel,active


Toe te voegen :
Quote:
img_active : 0
bericht : test bericht
titel : test titel
active : 1


Wat er gebeurt :
Quote:
id = 5
img =
img_active = 0
bericht = test titel
titel = test titel
active = 1

Quote:
id = 6
img =
img_active = 0
bericht = test bericht
titel = test titel
active = 1
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 12:29:27
 
Roy -

Roy -

08/11/2012 19:35:39
Quote Anchor link
De code die je hier laat zien zit de fout niet in, denk dat je ergens anders moet kijken...
Graag wat meer code.

Druk je niet gewoon op refresh waardoor het 2x uitgevoerd wordt?
 
Roy marijnissen

roy marijnissen

08/11/2012 19:52:32
Quote Anchor link
Hierbij de gehele code. Als er wel een foto wordt geupload werkt het prima, het gaat allemaal fout als er geen foto is geupload dan wordt de info in de database gezet zoals in mijn openingspost besproken. Ik heb ook al geprobeer de mysql query voor als er wel een foto wordt geupload te verwijderen maar dan nog gaat het fout dus het is niet zo dat hij beide codes uitvoert ofzo.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
<?
elseif ($_GET['actie'] == "nieuw" && $_GET['toepassen'] == "nee") {

?>
<br />
<div align="center">
<form enctype="multipart/form-data" action="activiteiten.php?actie=nieuw&toepassen=ja" method="POST">
<table width="600" border="0">
  <tr>
    <th colspan="2" scope="col">Activiteiten </th>
  </tr>
  <tr>
    <td width="300">Titel :</td>
    <td width="300"><input type="text" name="titel" maxlength="40" size="40" /> </td>
  </tr>
    <tr>
    <td width="300">Afbeelding weergeven ?</td>
    <td width="300"><INPUT TYPE="checkbox" NAME="active" VALUE="1"></td>
  </tr>
  <tr>
    <td width="300">Afbeelding :</td>
    <td width="300"><input type="file" name="afbeelding" /></td>
  </tr>
  <tr>
  <td colspan="2">
          <?php
            // Include the CKEditor class.
            include_once "ckeditor/ckeditor.php";
            // The initial value to be displayed in the editor.
            $initialValue = ($bericht);
            // Create a class instance.
            $CKEditor = new CKEditor();
            // Path to the CKEditor directory, ideally use an absolute path instead of a relative dir.
            //   $CKEditor->basePath = '/ckeditor/'
            // If not set, CKEditor will try to detect the correct path.

            $CKEditor->basePath = 'ckeditor/';
            // Create a textarea element and attach CKEditor to it.
            $CKEditor->editor("editor1", $initialValue);
        ?>

  </td>
  </tr>
    <tr>
    <td colspan="2" ><br /><br /><div align="center"><input type="submit" value="Toevoegen"/></div><br /><br /></td>
  </tr>
</table>
</form>
</div>
<?
}
//////////////////////////////////////////////Nieuw bericht toevoegen ////////////////////////////////////////////////////////////
elseif ($_GET['actie'] == "nieuw" && $_GET['toepassen'] == "ja") {
    
    
/////////////////////////////////////////////Nieuw bericht ZONDER foto ///////////////////////////////////////////////////////////
if (empty($_FILES['afbeelding']['name'])) {
    
    $titel = mysql_real_escape_string($_POST['titel']);
    $weergeven = mysql_real_escape_string($_POST['active']);
    $actief = '1';
    $postArray = &$_POST ;            // 4.1.0 or later, use $_POST


foreach ( $postArray as $sForm => $value )

mysql_query("INSERT INTO activiteiten SET img = '', img_active = '".$weergeven."', bericht = '".$value."', titel = '".$titel."', active = '".$actief."' ") or die(mysql_error());    
}

///////////////////////////////////////////Nieuw bericht MET foto //////////////////////////////////////////////////////////////
elseif (isset($_FILES['afbeelding']['name'])) {
    $titel = mysql_real_escape_string($_POST['titel']);
    $weergeven = mysql_real_escape_string($_POST['active']);
    $actief = '1';
    $postArray = &$_POST ;            // 4.1.0 or later, use $_POST


foreach ( $postArray as $sForm => $value )
    
$target_path = "../upload/";

$target_path = $target_path . basename( $_FILES['afbeelding']['name']);

if(move_uploaded_file($_FILES['afbeelding']['tmp_name'], $target_path)) {
$fotoke =  basename( $_FILES['afbeelding']['name']);
    
mysql_query("INSERT INTO activiteiten SET img = '".$fotoke."', img_active = '".$weergeven."', bericht = '".$value."', titel = '".$titel."', active = '".$actief."' ") or die(mysql_error());    
}
}
}

//////////////////////////////////////////Einde//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
?>


Toevoeging op 08/11/2012 22:11:58:

Ondertussen al weer uren aan het puzelen maar kom er niet uit. Hieronder de query die wordt uitgevoerd :

Quote:
INSERT INTO activiteiten SET img_active = '', bericht = 'fffffffff', titel = 'CMS zonder foto', active = '1'


Toevoeging op 08/11/2012 22:37:30:

Inmiddels is het gelukt, het was weer eens een stom probleem :) achter foreach ( $postArray as $sForm => $value ) moest nog een ; worden geplaatst en nu werkt het perfect.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.