nieuwe pagina of includen?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jasper DS

Jasper DS

27/11/2010 22:23:29
Quote Anchor link
Beste,

Ik ben bezig met een soort van cms-systeem. Maar nu vroeg ik mezelf af wat het beste was.

In het inlog gedeelte kan de gebruiker dus een nieuwe pagina toevoegen en ik vroeg me af wat het beste was:

- Een volledig nieuwe pagina maken (bv.: admin/nieuwepagina.php)
- of de php in een bestand zetten en dan includen als er bijvoorbeeld staat admin/index.php?action=nieuwepagina

Vraag: Wat is het beste, gemakkelijkste, mooiste?

Opm: ik maak dit niet met OOP
Gewijzigd op 27/11/2010 22:24:02 door Jasper DS
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:01:12
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

27/11/2010 22:38:10
Quote Anchor link
Het beste is om het niet te implementeren.

Gemakkelijkste of mooiste doet geheel niet ter zake!!
 
Jasper DS

Jasper DS

27/11/2010 22:39:08
Quote Anchor link
Dus gewoon een hele nieuwe pagina maken? Dan moet ik wel steeds de html kopieren.
 
Niels K

Niels K

27/11/2010 22:40:38
Quote Anchor link
Database?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/11/2010 22:41:36
Quote Anchor link
Wat voor pagina kan de gebruiker aanmaken? En wat bedoel je met "de gebruiker"? Is dat een bezoeker van jouw site, of bedoel je soms een programmeur?
 
Jasper DS

Jasper DS

27/11/2010 22:42:20
Quote Anchor link
met gebruiker bedoel ik site eigenaar. Dus een persoon die niets van programmeren afweet kan dan een simpele website bouwen
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/11/2010 22:46:13
Quote Anchor link
Bedoel je dan dat de site eigenaar een stukje tekst kan invullen? Bijvoorbeeld z'n contactgegevens ofzo? Of wil je dat de site eigenaar een pagina gaat programmeren?
 
Jasper DS

Jasper DS

27/11/2010 22:49:11
Quote Anchor link
nene jullie begrijpen het niet. Dus ik haal gewoon tekst uit de database die de site eigenaar (die niets van programmeren kent) kan invoegen via een formulier. Dat formulier staat in een bestand. Nu vroeg ik me af wat het beste is: het bestand includen op de admin pagina als die op de link klikt of als die (de site eigenaar) op de link klikt hem door sturen naar de pagina met het formulier en alle html kopieren.
Gewijzigd op 27/11/2010 22:49:45 door Jasper DS
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

27/11/2010 22:57:23
Quote Anchor link
Dat wij niet begrijpen, komt hoogst waarschijnlijk door het feit dat jij niet duidelijk weet uit te leggen van wat je nu wilt implementeren.

Je kan dat form gewoon inlcuden indien de gebruiker er naar toe navigeert en de juiste rechten heeft.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/11/2010 22:58:21
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 27/11/2010 22:57:23:
Dat wij niet begrijpen, komt hoogst waarschijnlijk door het feit dat jij niet duidelijk weet uit te leggen van wat je nu wilt implementeren.

Gelukkig, ik dacht al dat het aan mij lag...

Kun je duidelijker uitleggen wat je nu wil, want je verhaal is (voor mij) niet geheel duidelijk.
 
Jasper DS

Jasper DS

27/11/2010 23:02:07
Quote Anchor link
Ok dus gewoon maken

<a href="blabla.php?action=nieuw">nieuwe pagina</a>

en dan if($_GET['action'] == nieuw) { include form }

dan nog een klein vraagje moet html gesplitst worden van php?

dus is

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<form action="" method="post" name="form1">
Pagina titel:<br/>
<input type="text" name="titel" value=""><br/>
<input type="submit" name="submit" value="Submit">
</form>

gelijk aan

<?php
echo '<form action="" method="post" name="form1">';
echo 'Pagina titel:<br/>';
echo '<input type="text" name="titel" value=""><br/>';
echo '<input type="submit" name="submit" value="Submit">';
echo '</form>';
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/11/2010 23:10:08
Quote Anchor link
Nja, sorry... begrijp je nog steeds niet helemaal maar wat je typt is gelijk aan elkaar. Maar waarom zou je dat hele formulier gaan echo'en?
 
Jasper DS

Jasper DS

27/11/2010 23:11:16
Quote Anchor link
omdat ik zelf liever alles in php doe :p

Mijn vraag is gewoon, zou ik een bestand includen of zou ik gewoon een nieuwe pagina maken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/11/2010 23:12:32
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
// code
?>

<form action="" method="post" name="form1">
Pagina titel:<br/>
<input type="text" name="titel" value=""><br/>
<input type="submit" name="submit" value="Submit">
</form>
<?php
// code
?>
 
Pim -

Pim -

28/11/2010 00:40:19
Quote Anchor link
Je moet de in het formulier ingevulde tekst opslaan in een database, waarna je eenzelfde pagina alle pagina's laat weergeven, door steeds een andere rij uit de database te halen.
 
Jasper DS

Jasper DS

28/11/2010 10:43:03
Quote Anchor link
Pim - op 28/11/2010 00:40:19:
Je moet de in het formulier ingevulde tekst opslaan in een database, waarna je eenzelfde pagina alle pagina's laat weergeven, door steeds een andere rij uit de database te halen.


@ pim dat doe ik al ;) dat is mijn vraag niet.

Toevoeging op 28/11/2010 11:37:18:

Ik heb het nu zo gedaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
if($_GET['admin'] != "")
        {

            switch($_GET['admin'])
            {
                case
"nieuw":
                    include 'nieuwe_pagina.php';
                    break;
                case
"verwijder":
                    echo "actie is verwijder";
                    break;
                case
2:
                    echo "i equals 2";
                    break;
                default:

                    header('Location: index.php');
                    break;
            }        
        }

?>
 
Lauren Zonneveld

Lauren Zonneveld

28/11/2010 11:58:47
Quote Anchor link
Ik zou per CMS onderdeel een eigen pagina aanmaken bijvoorbeeld,
pages.php, users.php of calendar.php.

De GET variabelen gebruik je dan voor de mogelijke acties, bijvoorbeeld, create, edit of delete. De URL kan dan bijvoorbeeld zijn /admin/pages.php?action=edit&id=23.

Verder zal je toch een soort beveiliging in moeten bouwen.

Tip: als je van plan bent dit systeem door te ontwikkelen gebruik WEL OOP, dit kan je later een hoop ellende schelen!

Nog een tip: gebruik een vorm van templating, dus gebruik GEEN HTML (dus ook geen print of echo) op deze pagina's maar gebruik een template engine (Smarty) of include helemaal onderin deze pagina's een andere pagina met daarin HTML en enkel basis PHP.
 
Jasper DS

Jasper DS

28/11/2010 17:30:43
Quote Anchor link
Ik ben al een paar keer begonnen met basis tuts voor oop maar ik denk altijd als het lukt zonder, waarom dan leren.. Ook al weet ik dat je voor grote projecten beter oop kunt gebruiken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

28/11/2010 22:26:24
Quote Anchor link
PHP jasper op 28/11/2010 17:30:43:
Ik ben al een paar keer begonnen met basis tuts voor oop maar ik denk altijd als het lukt zonder, waarom dan leren..

Omdat je hier uiteindelijk enorm veel voordeel mee kunt behalen. Als je dan toch een CMS systeem wil maken doe het dan meteen goed.
 
The Force

The Force

29/11/2010 21:43:39
Quote Anchor link
Ga helemaal niet zelf dingen verzinnen maar maak gebruik van een geweldig framework als Codeigniter ofzo. Leer je meteen een beetje OO, zijn je queries veilig en zie je wat het voordeel is van OO.
 
Jasper DS

Jasper DS

29/11/2010 21:44:31
Quote Anchor link
mijn querys zijn veilig, op OO zal ik is zoeken
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.