Nieuwe pagina openen in PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Luc Baetsle

Luc Baetsle

15/11/2012 22:35:52
Quote Anchor link
Hoe kan in een nieuwe pagina openen in PHP?
Bvb. naar lees.html gaan
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 23:36:00
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

15/11/2012 22:41:07
Quote Anchor link
Met een link:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<a href="lees.html">Nieuwe pagina in zelfde venster</a>

<a href="lees.html" target="_blank">Nieuwe pagina in nieuw venster</a>


of met een redirect:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    header('Location: lees.html');
?>
 
Chris PHP

Chris PHP

16/11/2012 07:28:44
Quote Anchor link
@Nick,

Aangezien hij om PHP vraagt, moet je eerste antwoord zo zijn.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo '<a href="lees.html">Nieuwe pagina in zelfde venster</a>';

echo '<a href="lees.html" target="_blank">Nieuwe pagina in nieuw venster</a>';
?>
Gewijzigd op 16/11/2012 07:29:34 door Chris PHP
 
Luc Baetsle

Luc Baetsle

16/11/2012 09:13:45
Quote Anchor link
Lukt niet, ik krijg steeds een lege pagina te zien.
Code:
}
} else {
// echo 'Sorry, de opgegeven map bestaat niet';
echo '<a href="leesmij.html"/>';
}
 
Q S

Q S

16/11/2012 09:18:54
Quote Anchor link
Afgezien van het feit ik niet kan zien of er ergens nog fouten zitten, zou ik in ieder geval zorgen dat er ook tekst in beeld kan komen, want dat is nu niet het geval. Het voorbeeld van Chris kan niet duidelijker, maar is vervolgens niet overgenomen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
}
}
else {
// echo 'Sorry, de opgegeven map bestaat niet';
echo '<a href="leesmij.html">Lees mij</a>';
}

?>
 
Luc Baetsle

Luc Baetsle

16/11/2012 09:22:56
Quote Anchor link
Zal volledige code effe posten, mete aanpassing ivm tekst

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$dirname
= "images/".$_POST["code"]."/";
if (is_dir($dirname)) {
$images = scandir($dirname);
$ignore = Array(".", "..");
foreach($images as $curimg){
if(!in_array($curimg, $ignore)) {
echo "<img src='$dirname/$curimg' width='200px' height='200px'/><br>\n";
}
}
}
else {
// echo 'Sorry, de opgegeven map bestaat niet';
echo '<a href="index.html"> Lees Mij </a>';
}

?>


Toevoeging op 16/11/2012 09:29:23:

Fout gevonden moet HTM zijn ipv html.
Tekst is niet nodig, moet bij foutieve ingave gewoon op invulpagina blijven en ev. popup weegeven dat code foutief is.
 
Q S

Q S

16/11/2012 09:30:06
Quote Anchor link
Ik heb dit even op mijn server getest en ik krijg direct Lees Mij in beeld.

edit: ok zie dat het opgelost is
Gewijzigd op 16/11/2012 09:30:55 door Q S
 
Luc Baetsle

Luc Baetsle

16/11/2012 10:26:27
Quote Anchor link
Hoe krijg ik het voor mekaar dat er foutmelding wordt getoond, gebruiker kan dan enkel op OK drukken, en gaat terug naar de pagina in de href ?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.