Nieuwere versie PHP, wat nu?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Henk Mas

Henk Mas

07/06/2011 12:58:12
Quote Anchor link
Hallo,

ik ben bezig geweest met de ontwikkeling van een website. Dit heb ik gedaan op een server waar PHP 5.2.10 draait.

Nu moet de website op een andere server komen waar PHP 5.3.6-pl1-gentoo geïnstalleerd is.

Het probleem is dat sommige pagina's en functionaliteiten van de website niet meer werken.

Kan iemand mij tips geven om de website geschikt te maken voor nieuwere versie van PHP?

Groeten,
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:20:38
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

07/06/2011 13:09:12
Quote Anchor link
Wat werkt er niet... Zo kunnen wij jou echt niet helpen
 
Henk Mas

Henk Mas

07/06/2011 13:11:04
Quote Anchor link
Ik krijg niets zeggende foutmeldingen, er wordt niet verwezen naar een bepaalde regel.

De mail() functie werkt niet
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

07/06/2011 13:11:34
Quote Anchor link
vragen aan je provider om alle functies (die je nodig hebt) in te schakelen?
 
Kees Schepers

kees Schepers

07/06/2011 13:19:32
Quote Anchor link
Wat voor jou een nietszeggende foutmelding is, is voor ons misschien wel iets zeggend ;)
 
- SanThe -

- SanThe -

07/06/2011 13:22:19
Quote Anchor link
Henk Mas op 07/06/2011 13:11:04:
Ik krijg niets zeggende foutmeldingen


Zoals .... ?

Waarschijnlijk geven de superglobals problemen waardoor veel $vars niet meer bestaan. Ook zijn er een aantal functies die niet meer ondersteund worden. Zet dus de error reporting aan en los de fouten op.
 
Henk Mas

Henk Mas

07/06/2011 13:25:04
Quote Anchor link
Nooit eerder gewerkt met errot reporting. Kan je zeggen hoe dit in zijn werk gaat
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

07/06/2011 13:28:26
Quote Anchor link
zet dit bovenaan je script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
error_reporting(E_ALL);
?>
 
Henk Mas

Henk Mas

07/06/2011 13:50:58
Quote Anchor link
Krijg deze melding

Serverfout
Er is een fout opgetreden toen de website
 
Thomas van den Bulk

Thomas van den Bulk

07/06/2011 13:51:38
Quote Anchor link
toen de website wat?
 
Henk Mas

Henk Mas

07/06/2011 13:54:06
Quote Anchor link
probeerde op te halen. De server kan offline zijn wegens onderhoud of kan onjuist zijn geconfigureerd.
Hier zijn enkele suggesties:
Deze webpagina later opnieuw laden.
HTTP-fout 500 (Internal Server Error): Er is een onverwachte voorwaarde gevonden toen de server het verzoek wilde uitvoeren.
 
Kees Schepers

kees Schepers

07/06/2011 14:01:45
Quote Anchor link
Ik zou even je apache error log uitlezen :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/06/2011 14:17:56
Quote Anchor link
En verder kan je ook even kijken welke functies inmiddels vervangen moeten worden door dit even door te lezen:
http://php.net/manual/en/migration53.php

Mocht je IE gebruiken, zet even gebruikersvriendeljike foutmeldingen uit bij de instellingen.
Gewijzigd op 07/06/2011 14:19:15 door - Ariën -
 
Ivo P

ivo P

07/06/2011 14:38:13
Quote Anchor link
mail werkt niet, en een (zo te zien) http error 500.

Dat is een combinatie die ik vaker gezien heb: check de smtp settings op je server.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php phpinfo(); ?>
 
Pieter van Linschoten

Pieter van Linschoten

07/06/2011 15:37:19
Quote Anchor link
HTTP-fout 500 (Internal Server Error): Er is een onverwachte voorwaarde gevonden toen de server het verzoek wilde uitvoeren.

500 errors worden niet door PHP veroorzaakt. Dit doet de HTTP Server (waarschijnlijk Apache).

Deze error wordt vaak veroorzaakt, wanneer er een module wordt aangeroepen, die niet is ingeladen.

Controleer daarom of een module is ingeladen!

Bijvoorbeeld bij mod_rewrite:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<IfModule mod_rewrite.c>
     RewriteEngine on
</IfModule>


Maak je gebruik van .htaccess, en zo ja, kan je die hier plaatsen.
Gewijzigd op 07/06/2011 15:39:58 door Pieter van Linschoten
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.