Nieuwsscript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior PHP developer

Functie Als Senior PHP developer heb je een sterke mening over de architectuur van projecten en de processen binnen het team. Je bent de sparringpartner voor je Team Lead. Ook ondersteun je met jouw kennis de minder ervaren developers in jouw team. Ze werken regelmatig aan projecten vanaf scratch en dit geeft ruimte om voor nieuwe technieken te kiezen. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een Front-end (Angular) developer. Het it-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn dus op zoek naar professionals die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaan, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties aan de slag gaat. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Senior .NET Developer I goed salaris en deels thui

Bedrijfsomschrijving Mijn opdrachtgever is al ruim 20 jaar een gevestigde naam in de wereld van software ontwikkeling, met drie kantoren in de Randstad, waaronder Alphen aan den Rijn. Zij richten zich op het bouwen van IT-oplossingen die ervoor zorgen dat de productiviteit van klanten te allen tijden optimaal is. Hiervoor neemt jouw nieuwe werkgever het volledige ontwikkelproces tot haar rekening; van het eerste gesprek om de klantwensen in kaart te brengen, tot aan het uiteindelijke onderhoud van de opgeleverde oplossing. In totaal werken er inmiddels bijna 200 gemotiveerde IT-ers binnen deze organisatie. De gemiddelde leeftijd ligt rond de 35. Het

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

Back End Developer .NET

Dit ga je doen Ontwikkelen in C# .NET en werken aan nieuwbouw, uitbouw en onderhoud van de software (die communiceren met 68.000 sensoren, waardoor er meerdere miljoenen berichten per uur verwerkt worden); Samenwerken in Scrum Teams; Meewerken aan verschillende, uitdagende projecten; Werken met nieuwe technologieën en vrijheid krijgen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. Hier ga je werken Je komt als Developer te werken bij een organisatie die gespecialiseerd is in software die real-time wordt gebruikt. De software constateert waar werk moet worden uitgevoerd en de chauffeurs worden met een andere applicatie hierop geattendeerd. Ook wordt er direct

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Dd dd

dd dd

01/07/2010 10:15:45
Quote Anchor link
Hi,

Ik heb een nieuws-script met een werkende pagina-script, als ik een nieuwsbericht toevoeg aan mijn nieuws-script doet hij het uitstekend. Maar als ik me nieuwsberichten leeg, dan doet hij het niet meer.

Want hij moet me footer en de error weergeven dat er geen nieuwsberichten zijn.

Kunnen jullie me daarbij helpen?

Voorbeeld:

Als er geen berichten zijn(Dat wittevlak is niet van de website, maar het komt door paint):

Afbeelding

Als er wel berichten zijn:
Afbeelding
Gewijzigd op 01/07/2010 10:17:03 door Dd dd
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 17:05:49
 
- -

- -

01/07/2010 10:20:21
Quote Anchor link
relevante code zou handig zijn.

probeer het stuk op te zoeken waarin er gecheckt word of er nieuwsberichten zijn...
 
Dd dd

dd dd

01/07/2010 10:21:59
Quote Anchor link
Sorry, was ik heel even vergeten :)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
<?php
$perpage
= 2; // Resultaten per pagina

$query = "SELECT
                                id,
                                titel,
                                inhoud,
                                datum,
                                lid_id
                            FROM
                                nieuws            
                                ORDER BY
                                datum
                            "
;
                            
$p = (isset($_GET['p']) && ctype_digit($_GET['p']) ? $_GET['p'] : 1);
$total = $core->mysql->num_rows($core->mysql->query($query)) or die(mysql_error());
$pages = ceil($total/$perpage);

    if($p > $pages)
    {

        $p = 1;
    }

        if($pages == 1 || $p == 1)
        {

            $start = 0;
        }

        else
        {
            $start = ($p-1)*$perpage;
        }


    $sql = $core->mysql->query($query." LIMIT ".$perpage." OFFSET ".$start."");

    if($core->mysql->num_rows($sql) != 0)
    {
    
        while($fetch = $core->mysql->fetch($sql))
        {

            $start ++;                    
            $aantal = $core->mysql->query("SELECT
                                1
                            FROM
                                comments
                            WHERE nieuws_id = '"
.$fetch['id']."'
                            "
);
                            
            $faantal = $core->mysql->num_rows($aantal);
            
            $leden = $core->mysql->query("SELECT naam FROM leden WHERE id = '".$fetch['lid_id']."'");
            $fetcgl = $core->mysql->fetch($leden);
            
            echo '<h2>'.$fetch['titel'].'</h2>
            Gepost door <strong>'
.ucfirst(htmlentities($fetcgl['naam'])).'</strong> op '.$fetch['datum'].'<br />
            <a href="'
.ROOT.'comments/'.$fetch['id'].'">Reacties</a> ('.$faantal.')  Reageer<br /><br />

            '
.$fetch['inhoud'].'';
         }
    }

    else
    {
        echo '<div class="error">Er zijn geen nieuwsberichten.</div>';
    }

            echo '<div style="text-align: center;">Pagina (<strong>'.$p.'</strong> van de '.$pages.')</div><br />';
    
        if($p != 1)
        {

            echo '<div style="text-align: center;"><br /><a href="?p='.$p.'-1">Vorige</a></div>';
        }

            if($p < $pages)
            {

                echo '<div style="text-align: center;"><br /><a href="?p='.$p.'+1">Volgende</a> &raquo;</div>';
            }

    
include 'includes/footer.php';
?>
 
Johan Dam

Johan Dam

01/07/2010 10:37:25
Quote Anchor link
dit moet je wel verder kunnen helpen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$query
= "SELECT id, titel, inhoud,datum, lid_id FROM nieuws ORDER BY datum";
if(mysql_num_rows > 0){
// code om berichten te laten zien
} else {
// geen berichten
}
?>
Gewijzigd op 01/07/2010 10:39:41 door Johan Dam
 
Johan Dam

Johan Dam

01/07/2010 10:38:44
Quote Anchor link
EDIT wilde wijzigen maar werd een nieuw bericht, foutje bedankt..
Gewijzigd op 01/07/2010 10:39:23 door Johan Dam
 
Dd dd

dd dd

01/07/2010 10:39:57
Quote Anchor link
Dat werkt helaas niet naar behoren :)
 
Arjan -

Arjan -

01/07/2010 11:28:52
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($core->mysql->num_rows($sql) !=0)
?>

Deze code zorgt er als het goed is voor wanneer er nieuwsberichten zijn gevonden, de nieuwsberichten worden getoond.

In de else van deze if staat een foutmelding indien er geen nieuwsberichten zijn gevonden.

Controleer dus even met een echo (net voor bovenstaande if) wat de $core->mysql->num_rows($sql) voor een output heeft.

En misschien netter om het zo te doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if($core->mysql->num_rows($sql) > 0)
?>
Gewijzigd op 01/07/2010 11:31:49 door Arjan -
 
Johan Dam

Johan Dam

01/07/2010 11:29:46
Quote Anchor link
Zal nog wel half zitten te slapen,

mysql_num_rows
moet zijn
mysql_num_rows($query)

sry!
 
Dd dd

dd dd

01/07/2010 11:34:20
Quote Anchor link
Arjen als ik dat echo dan krijg ik als output 1
 
Arjan -

Arjan -

01/07/2010 11:34:55
Quote Anchor link
En dan wordt dus ook één nieuwsbericht getoond, of heb je geen nieuwsberichten in de database staan?

Want om het te testen moet het natuurlijk zo zijn dat er geen nieuwsberichten in de database staan.
Gewijzigd op 01/07/2010 11:35:17 door Arjan -
 
Dd dd

dd dd

01/07/2010 11:37:14
Quote Anchor link
Net was er wel een nieuwsbericht maar die had ik toen weer weggehaald. En toen werkte het nog niet.

Nu heb ik geen nieuwsberichten en dan werkt het nog niet :)
 
Arjan -

Arjan -

01/07/2010 11:43:12
Quote Anchor link
Maar krijg je als alle nieuwsberichten verwijderd zijn uit de database ook een 1 terug als je $core->mysql->num_rows($sql) echoot?
 
Dd dd

dd dd

01/07/2010 11:58:52
Quote Anchor link
Nee :)
 
Arjan -

Arjan -

01/07/2010 12:01:41
Quote Anchor link
Beetje meer info graag. Je krijgt dus 0 terug?
 
Dd dd

dd dd

01/07/2010 12:09:12
Quote Anchor link
Als ik hem echo zonder nieuwsberichten krijg ik helemaal niks te zien ( Zoals op voorbeeld 1).
Gewijzigd op 01/07/2010 12:09:41 door dd dd
 
Arjan -

Arjan -

01/07/2010 12:28:08
Quote Anchor link
Ja maar als je $core->mysql->num_rows($sql) echoot, wat krijg je dan terug als er geen nieuwsberichten in de database staan?

Toverwoord: Debuggen!!
 
Dd dd

dd dd

01/07/2010 12:31:42
Quote Anchor link
Wat ik net al zei.
 
Arjan -

Arjan -

01/07/2010 12:41:19
Quote Anchor link
Dan krijg je 1 terug? Dan klopt er iets niet. Of er staat nog een nieuwsbericht in de database...... of je num_rows functie is onjuist.

En antwoorden met "Wat ik net al zei" is niet een antwoord dat je hoort te geven als iemand je probeert te helpen.....

Ok, dan maar anders: Wat krijg je te zien als je onderstaande code uitvoert:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
<?php
$perpage
= 2; // Resultaten per pagina

$query = "SELECT
                                id,
                                titel,
                                inhoud,
                                datum,
                                lid_id
                            FROM
                                nieuws            
                                ORDER BY
                                datum
                            "
;
                            
$p = (isset($_GET['p']) && ctype_digit($_GET['p']) ? $_GET['p'] : 1);
$total = $core->mysql->num_rows($core->mysql->query($query)) or die(mysql_error());
$pages = ceil($total/$perpage);

    if($p > $pages)
    {

        $p = 1;
    }

        if($pages == 1 || $p == 1)
        {

            $start = 0;
        }

        else
        {
            $start = ($p-1)*$perpage;
        }


    $sql = $core->mysql->query($query." LIMIT ".$perpage." OFFSET ".$start."");

echo $core->mysql->num_rows($sql);

    if($core->mysql->num_rows($sql) != 0)
    {
    
        while($fetch = $core->mysql->fetch($sql))
        {

            $start ++;                    
            $aantal = $core->mysql->query("SELECT
                                1
                            FROM
                                comments
                            WHERE nieuws_id = '"
.$fetch['id']."'
                            "
);
                            
            $faantal = $core->mysql->num_rows($aantal);
            
            $leden = $core->mysql->query("SELECT naam FROM leden WHERE id = '".$fetch['lid_id']."'");
            $fetcgl = $core->mysql->fetch($leden);
            
            echo '<h2>'.$fetch['titel'].'</h2>
            Gepost door <strong>'
.ucfirst(htmlentities($fetcgl['naam'])).'</strong> op '.$fetch['datum'].'<br />
            <a href="'
.ROOT.'comments/'.$fetch['id'].'">Reacties</a> ('.$faantal.')  Reageer<br /><br />

            '
.$fetch['inhoud'].'';
         }
    }

    else
    {
        echo '<div class="error">Er zijn geen nieuwsberichten.</div>';
    }

            echo '<div style="text-align: center;">Pagina (<strong>'.$p.'</strong> van de '.$pages.')</div><br />';
    
        if($p != 1)
        {

            echo '<div style="text-align: center;"><br /><a href="?p='.$p.'-1">Vorige</a></div>';
        }

            if($p < $pages)
            {

                echo '<div style="text-align: center;"><br /><a href="?p='.$p.'+1">Volgende</a> &raquo;</div>';
            }

    
include 'includes/footer.php';
?>


Zie je dan ergens een getal staan 0 of > 0 ?
Gewijzigd op 01/07/2010 12:44:57 door Arjan -
 
Dd dd

dd dd

01/07/2010 12:49:20
Quote Anchor link
Sorry voor mijn reactie :)

En nu zie ik nog alleen mijn h1 tag.
Voorbeeld: http://hogwartscastle.nl/hc1/
Gewijzigd op 01/07/2010 12:50:50 door dd dd
 
Arjan -

Arjan -

01/07/2010 12:59:17
Quote Anchor link
Heb je al geprobeerd om if($core->mysql->num_rows($sql) != 0) te vervangen door if($core->mysql->num_rows($sql) > 0)
 
Dd dd

dd dd

01/07/2010 13:43:04
Quote Anchor link
Jazeker, dat heb ik geprobeerd. En dat gaf hetzelfde aan.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.