Nieuwste rijeen ophalen uit database.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Front-end developer Consultancy in teamverband wer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren Front-end of Fullstack developer die samen met de consultants aan de slag gaat om de business requirements te vertalen naar technische oplossingen. Los van het finetunen van extenties, help je bij het configureren van bijvoorbeeld een mobiel bankieren app. Hierin ben je van A tot Z betrokken en zie je bijvoorbeeld ook toe op de uitvoering van testen. Je expertise wordt optimaal benut en je krijgt verschillende kansen om deze uit te breiden door met verschillende innovatieve technologieën aan

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »
Furio Scripting

Furio Scripting

02/06/2015 14:19:15
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Ik heb een query waarbij de laatste 6 beoordelingen worden opgehaald, zo nu en dan komt niet de 6 laatste beoordelingen naar boven maar als er dan weer een nieuwe beoordeling bij komt weer wel, code klopt dus wel maar ook niet, ziet iemand waarom die niet altijd de laatste/nieuwste rijeen naar boven haalt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
 $q
= 'SELECT
    g.voornaam,
    g.achternaam,
    g.logo_path,
    DATE_FORMAT(g.max_date, "%Y-%m-%d") datum,
    DATE_FORMAT(g.max_date, "%H:%i") tijd,
    r.mening,
    r.beoordeling,
    r.reviewer_id,
    r.datum,
    r.score,
    r.domein_id
FROM
    (SELECT
        ge.id,
        ge.voornaam,
        ge.achternaam,
        ge.logo_path,
        MAX(b.datum_tijd) max_date
    FROM
        gebruikers ge
    JOIN
        beoordelingen b
        ON
        ge.id = b.reviewer_id
    WHERE
          ge.status = 1 AND b.status = 1 AND CHAR_LENGTH(b.beoordeling)>30
    GROUP BY
        ge.id, ge.voornaam, ge.achternaam, ge.logo_path
    ORDER BY max_date DESC LIMIT 6
    ) g
JOIN
    beoordelingen r
    ON
    g.id = r.reviewer_id AND g.max_date = r.datum_tijd'
;
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:51:15
 
Ivo P

Ivo P

02/06/2015 16:46:42
Quote Anchor link
"zo nu en dan komt niet de 6 laatste beoordelingen naar boven "

Maar wat dan wel?

Zijn het er soms 8, of 10 of maar 3?
Of zijn het beoordelingen van 3 dagen geleden?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

02/06/2015 17:19:10
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
    GROUP BY
        ge.id, ge.voornaam, ge.achternaam, ge.logo_path


Je groepeert op gebruikers.id en krijgt dus alles van één gebruiker. Prima.

Maar vervolgens groepeer je op voornaam en dan nog eens op achternaam. Zó combineer je dus alle mensen met dezelfde voor- en/of achternamen tot één gebruiker. En dat lijkt me niet de bedoeling.

Verder denk ik dat die geneste SELECT er wel uit kan aangezien ORDER BY max_date DESC LIMIT 6 je toch een beperkte selectie van de laatste reviews van één gebruiker geeft. Ger weet dat vast beter; even wachten tot hij langskomt.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

02/06/2015 17:53:20
Quote Anchor link
Ward, de GROUP BY is geheel volgens de 'regels' ;-)

Zo te zien is het niet de bedoeling om de 6 laatste beoordelingen op te halen van één gebruiker, maar de laatste beoordelingen van 6 gebruikers. In dat laatste geval zie ik geen vreemde dingen in de query.
 
Ivo P

Ivo P

02/06/2015 18:26:07
Quote Anchor link
je krijgt uit de subquery een lijst van alle gebruikers, met daarbij de hoogste datumtijd.

En daarvan neem je de 6 recentste.

De hoofdquery sorteert niet meer,
Best kans dat daarbij dan de sortering verloren gaat. Al blijf je wel met de 6 stuks zitten
 
Furio Scripting

Furio Scripting

03/06/2015 10:57:14
Quote Anchor link
Bedankt voor alle input!


Heeft iemand een eventuele oplossing om de laatste 6 beoordelingen op te halen in de juiste volgorde.
Gewijzigd op 03/06/2015 15:28:49 door Furio Scripting
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

03/06/2015 11:58:53
Quote Anchor link
Voeg aan het eind van de query nog een order by g.max_date DESC toe.
 
Ivo P

Ivo P

03/06/2015 11:59:09
Quote Anchor link
ORDER BY g.max_date

helemaal aan het einde van de query.

Wat ik net zei: je sorteert de subquery om te kunnen beperken op recente 6.

Maar hoe dat in het resultaat zit, geef je nog niet aan.
Daarbij join je ook nog een keer om reviewer_id erbij te halen.

Met een join wordt de volgorde van het resultaat nog eens gehusseld.
Een order-by kan dat weer oplossen.

(liefst op g.max_date, en dus niet op de datum en/of tijd, want die bevatten mogelijk niet een waarde waarop je kunt sorteren, afhankelijk van wat jij uiteindelijk wilt weergeven op je scherm.)
 
Furio Scripting

Furio Scripting

03/06/2015 15:28:33
Quote Anchor link
Super, door dit toe te voegen lost dit het inderdaad op!

Bedankt allemaal voor de hulp :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.