Nieuwste/oudste/populairste materiaal auto sorteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevin J

Kevin J

23/12/2014 07:09:06
Quote Anchor link
Hallo programmeer wonder
Ik heb een vraag en weet eigenlijk niet of het PHP of jQuery is of iets anders.
Ik heb op mijn site een select menu met de opties: Nieuwste materiaal , Oudste materiaal , populairste materiaal.
Je kan verschillende dingen downloaden op de site, maar hoe kan ik dat het automatisch word geupadate?
Dus zonder reload? Want ik gebruik namelijk dynamic pages en wil alles zonder enig reload houden/
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 08:52:36
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/12/2014 08:54:59
Quote Anchor link
Dat wordt met setTimeout() in JS gedaan in combinatie met een AJAX-request. Dit kan je prima in jQuery doen.
 
Kevin J

Kevin J

23/12/2014 10:02:52
Quote Anchor link
Het is me gelukt, ik zal hier delen hoe het moet zijn.
Dit moet in het eerste bestand:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<script type="text/javascript">
$(document).ready(function() {
    $('#cat').change(function(){
        var code = $(this).val();
        var data = 'code='+code;

        $.ajax({
            type : "POST",
            url : "fill.php",
            data : data,
            cache : false,
            success : function(html)
            {
                $('#down').html(html);
            }
        });
    });
});
</script>

<form method="POST">
<select name="cat" id="cat">
  <option value="nieuw">NIEUWSTE MATERIAAL</option>
  <option value="oud">OUDSTE MATERIAAL</option>
  <option value="popu">POPULAIRSTE MATERIAAL</option>
</select>
</form>


en dit moet in fill.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
include 'include/config.php';

if(isset($_POST['code'])) {
$code = mysqli_real_escape_string($db, $_POST['code']);
    if ($code == 'nieuw') {
        echo "Nieuwste spullen";
    }
elseif ($code == 'oud') {
        echo "Oudste spullen";
    }
elseif ($code == 'popu') {
        echo "Populairste spullen";
    }
else {
        echo "Er is iets fout gegaan";
    }
}
else {
        echo "Er is iets fout gegaan";
}


?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.