nlbr werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Python (Django) developer - Remote in The Netherla

Functie Together with your team, consisting of a senior, 2 mediors and one junior developer, you will work on their software in an Agile-based approach. You have an eye for quality, risk, and customer interest. Communication with your colleagues and, where necessary, with customers, plays an important role in achieving a successful result. As a person, you are smart, get things done, and are result-oriented. There is a lot of independence within the development team, apart from the stand-up (10:00 am) and occasional pair-programming sessions. Techniques they use include Python, Django, MySQL, Mercurial, Ubuntu Linux, Nginx. In terms of front-end

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »
Rick kem

rick kem

17/12/2013 17:10:51
Quote Anchor link
Hallo ik heb het volgende script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
function nlbr($tekst){
    $tekst = str_replace("\\r\\n","<br />",$tekst);

return $tekst;
}

$text = nlbr($row->message);
$text = Environment::Filter($text);
echo $text;
?>


En weergeeft de volgende uitkomst:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
adsadsads<br />asddas<br />asdads<br />adsads<br />sadsad<br />asdsads



Terwijl het dit moet zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
adsadsads
asddas
asdads
adsads
sadsad
asdsads



Environment::Filter doet het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
public static function Filter($value, $enableHTML = 1) {
        switch($enableHTML)
        {
            case
1:
             return mysql_real_escape_string(htmlentities($value,ENT_QUOTES));
             break;
            
            case
2:
             return mysql_real_escape_string($value);
             break;
            
             default:

              return mysql_real_escape_string($value);
             break;
            
        }
    }

?>



Alvast bedankt voor de hulp

Code tags aangepast.[/modedit]
Gewijzigd op 17/12/2013 17:39:21 door Wouter J
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 09:40:42
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

17/12/2013 17:25:05
Quote Anchor link
Waarom gebruik je nl2br() niet?

Kort in elk geval "\\r\\n" in tot "\r\n".
 
Rick kem

rick kem

17/12/2013 17:27:12
Quote Anchor link
Dat is in de database wel het geval, maar tijdens het uitvoeren van de $text string niet.
 
Wouter J

Wouter J

17/12/2013 17:38:21
Quote Anchor link
\r\n
\n
\n\r

Allemaal opties die allemaal hetzelfde doen, maar dan voor een andere OS. Gebruik gewoon nl2br, die houdt rekening met al deze inconsistenties.

Wat opmerkingen:
- Gebruik true en false, geen 1 en 2
- mysql_real_escape_string is alleen voor, je hoort het goed, MySQL. Een database dus, het heeft niks maar dan ook niks te doen met gegevens die je echoëd.
- htmlentities, die zorgt dat HTML tags niet gerendert worden. Dus die <br> die nlbr (of de betere nl2br) in de strings plaatst worden allemaal niet gerendert. Oplossing? Plaats nlbr (of de betere nl2br) na de filter method
- als default en een case gelijk zijn kun je gewoon die cache weghalen.
- bij een return stopt de method executie, PHP zal dus nooit bij break; aankomen, die kan dus ook gewoon weg
 
Kris Peeters

Kris Peeters

17/12/2013 17:42:06
Quote Anchor link
(EDIT: ondertussen is hier al van alles geschreven)

Om te beginnen; je weet dat php die functie al standaard heeft?
Ze heet nl2br , zie http://php.net/nl2br .

--------

Je mag niet alle filter-functies tegelijk gebruiken.

Van elk van die functies moet je zelf heel goed beseffen waarom je ze gebruikt. Anders gebruik je ze fout.

mysql_real_escape_string() is om mysql_ string te maken.
bv.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php $sql = "SELECT username, email, rank FROM users WHERE username='" . mysql_real_escape_string($_POST['username']) . "'" ;
?>

Je mag niet zomaar overal mysql_real_escape_string gebruiken.

Voor gelijk welke andere reden dan een SQL-string maken, gebruik je mysql_real_escape_string dus niet!

----

htmlentities() gebruik je om de HTML te beschermen.
bv. iemand post dit:

$_POST['message'] = "IK ben John.</div></div>";

Als je dit zomaar op het scherm zet, worden die </div> 's actief; en wees maar gerust dat dit de layout van je hele website naar de *** helpt.

Wat doet htmlentities? htmlentities transformeert html-elementen (de speciale karakters in de tags) in karakters die geen actieve HTML-functionaliteit hebben.

bij voorbeeld: het element <br /> wordt omgezet naar &lt;br /&gt;. Dat ziet er (op het scherm) exact uit zoals <br />, maar heeft niet de actieve werking, die zorgt dat je een nieuwe lijn ziet.

... en dit is precies wat jij voor hebt.

----

Dus:
Gooi function filter() maar weg. Ze helpt je niet.

Nu ben ik wel benieuwd in welke context je deze functies gebruikt.
Laat ons dat probleem even bespreken; dan zetten we daar direct de juiste functies.
Gewijzigd op 17/12/2013 17:48:37 door Kris Peeters
 
Rick kem

rick kem

17/12/2013 17:48:49
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
<?php

/**
 * @author Rick
 * @copyright 2013
 */
//include("include/ubb.class.php");

function nlbr($tekst){
    $tekst = str_replace("\\r\\n","<br />",$tekst);

return $tekst;
}
function
ubb($text) {
    $text = preg_replace("#\[b\](.*?)\[/b\]#si","<b>\\1</b>", $text);
    $text = preg_replace("#\[u\](.*?)\[/u\]#si","<u>\\1</u>", $text);
    $text = preg_replace("#\[i\](.*?)\[/i\]#si","<i>\\1</i>", $text);
    $text = preg_replace("#\[img\](.*?)\[/img\]#si","<img src=\\1>", $text);
return $text;
}


if(isset($_GET['cat_id']) || isset($_GET['id'])){
    include("pages/news/cat.php");
    
}
elseif(isset($_GET['id'])){
    include("pages/news/id.php");

}
else{
    $per_pagina = 5; # aantal berichten per pagina
    $first_last_link = true; # links naar eerste & laatste pagina

    $start = isset($_GET['s']) && ctype_digit($_GET['s']) ? $_GET['s'] : 0;
    $sql = MySQL::Query("SELECT * FROM news ORDER BY id DESC LIMIT {$start}, $per_pagina");
    
    if(mysql_num_rows($sql) == 0){
        echo'<div class="error">Er zijn nog geen nieuwsberichten geplaatst.</div>';
    }
else{
        while($row = mysql_fetch_object($sql)){
?>

        <div id="headernewsbig"><?php echo ucfirst(Environment::Filter($row->title)); ?></div>

        <div id="big-content">
            <div class="rank_blok">
            <center>
            <img src="images/profile/onbekend.png">
            <br />
            <?php
            $sql_user
= MySQL::Query("SELECT username,id FROM users WHERE id = '".Environment::Filter($row->user_id)."' ORDER BY id DESC LIMIT 1");
            if(mysql_num_rows($sql_user) == 0){
                echo'Onbekend';
            }
else{
            ?>

                <a href="index.php?p=profile&id=<?php echo Environment::Filter($row_user->id); ?>">
                <?php echo ucfirst(Environment::Filter($row_user->username)); ?>
                </a>
            <?php
            }
            ?>

            <br />
            <?php echo Environment::Filter($row->date); ?>
            </center>
            </div>
            
            <?php
            $tags
= array('html','opmaak'); // deze tags zal hij uitvoeren ubb_TAG(); (kijk in de klasse wat het precies doet)
            $text = nlbr(ubb(htmlentities($row->message,ENT_QUOTES)));
            echo $text;
            ?>

            <p align="right"><a href="index.php?p=news&cat_id=<?php echo Environment::Filter($row->cat_id); ?>&id=<?php echo Environment::Filter($row->id); ?>">Reageren</a></p>
        </div>
        <div id="big-footer"></div>
<?php
        }
    }

?>
 
Erwin H

Erwin H

17/12/2013 17:50:44
Quote Anchor link
Even alle opmerkingen ten spijt, ik vraag me af wat de poster nu eigenlijk wel. Hij geeft aan de linebreaks te willen vervangen door html break elementen. Vervolgens zegt hij:
Rick kem op 17/12/2013 17:10:51:
En weergeeft de volgende uitkomst:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
adsadsads<br />asddas<br />asdads<br />adsads<br />sadsad<br />asdsads

Terwijl het dit moet zijn:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
adsadsads
asddas
asdads
adsads
sadsad
asdsads

Uhm, als ik de uitkomst zie, dan staan daar alleen html break elementen in en geen linebreaks. Missie geslaagd toch?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

17/12/2013 17:54:29
Quote Anchor link
Erwin H op 17/12/2013 17:50:44:
ik vraag me af wat de poster nu eigenlijk wel.


Op het scherm ziet hij <br/ >
Als hij de page source bekijkt, ziet hij &lt;br /&gt;

Wat hij wil:
Op het scherm wil hij een nieuwe lijn zien.
Als hij de page source bekijkt, wil hij <br /> zien

------

Maar toch even verder gaan op Erwin zijn vraag.
Wil je dit echt wel? Wil je echt dat tekst uit een database zorgt voor actieve HTML?

Wie heeft die tekst in die DB gestoken? News items, juist? Dus mensen posten via jouw site een tekst. Een tekst met UBB. Die tekst gaat naar de DB.
Je wil niet dat gebruikers de mogelijkheid hebben om de layout van jouw site aan te passen.

De normale gang van zaken, is de volgende.
Op jouw site staat een <textarea> Daarin worden nieuwe lijnen opgeslagen als PHP_EOP (= "\n" of "\r\n").
Die worden dus als \n in de database gezet.

Wanneer je die post opnieuw op het scherm zet, passeer je de waarde door nl2br.

Dus, als ik me niet vergis:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo ubb(nl2br(htmlentities($row->message)));
?>

Eerst de entities vervangen; dan is $row->message volledig HTML inactief.
Dan de nl vervangen door <br>
Dan de UBB vervangen

Wat je niet mag doen, is htmlentities gebruiken als filter bij de INSERT in de DB.
Dus, als je dit soort tekens in de db ziet: &lt;br /&gt; dan ben je fout bezig.
Gewijzigd op 17/12/2013 18:15:54 door Kris Peeters
 
Erwin H

Erwin H

17/12/2013 18:22:43
Quote Anchor link
Kris, die tekens ziet hij helemaal niet in de DB. Die komen voort uit de htmlentities call die in Environment::filter worden gedaan alvorens de data op het scherm wordt getoond.

Enige probleem (wat ik zie) is dus die htmlentities call. Haal die weg en klaar. Of, doe die voor het vervangen van de linebreaks.

P.S. mysql_real_escape_string aanroepen op dit punt zie ik op zich niet als een probleem (is geen oorzaak van de wat er nu gebeurt), maar is natuurlijk wel verkeerd.
Gewijzigd op 17/12/2013 18:23:01 door Erwin H
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.