node.js testen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Francoi gckx

Francoi gckx

03/07/2013 00:23:59
Quote Anchor link
Ik volg een boek en dan heeft hij het over Node.js ik wil dat testen met de volgende code

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
var http = require('http');
var url = require('url');
http.createServer(function (req, res) {
console.log("Request: " + req.method + " to " + req.url);
res.writeHead(200, "OK");
res.write("<h1>Hello</h1>Node.js is working");
res.end();
}).listen(80);
console.log("Ready on port 80");


Hoe doe ik dat het is niet echt goed uitgelegd
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 02:36:59
 
Wouter J

Wouter J

03/07/2013 08:31:36
Quote Anchor link
Als je weet wat je aan het doen bent, en dat weet je anders ben je niet aan het programmeren, weet je waarschijnlijk ook hoe je het moet testen: Script laten draaien en testen maar!

Nog mooier is het om je script te unit testen met bijv. Mocha of Jasmine.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

03/07/2013 10:53:30
Quote Anchor link
Ik heb node.js geinstalleerd, ik heb nodetest.js met bovenstaande code neergezet hier
C:\Program Files\nodejs

daarna node.exe gestart en dit in cmdline getypt

node nodetest.js

en ik krijg drie puntjes

Toevoeging op 03/07/2013 17:49:12:

Wouter J op 03/07/2013 08:31:36:
Als je weet wat je aan het doen bent, en dat weet je anders ben je niet aan het programmeren, weet je waarschijnlijk ook hoe je het moet testen: Script laten draaien en testen maar!

Nog mooier is het om je script te unit testen met bijv. Mocha of Jasmine.


Met jQuery en Javascript programmeren is compleet nieuw voor mij. Ik weet wel hoe je php en met firebug kan testen.

Ik wil graag weten hoe ik nodejs kan testen of het werkt hierzo..
wat doe ik boven verkeerd?
Gewijzigd op 03/07/2013 17:49:36 door Francoi gckx
 
Robert Wazzaa

Robert Wazzaa

03/07/2013 19:47:22
Quote Anchor link
Beste Francoi,

NodeJS is vrij 'simpel' met testen.
Als je het script start via node <scriptnaam> en je krijgt niks te zien, gaat het goed.
Als er een error is krijg je dit heel duidelijk te zien.

Je kunt ook even googlen op nodejs debugmode, die kan je bij het aanroepen van een script aanzetten.

Gr. Robert

Toevoeging op 03/07/2013 19:48:33:

Misschien wel goed om te weten als je met NodeJS gaat werken.
De syntax is voor 80% het zelfde als javascript. Echter zijn er ook belangrijke dingen die niet werken zoals in javascript.

In javascript kan je bijvoorbeeld een 'return' doen bij een functie. Met nodeJS MOET je met een callback functie werken.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

03/07/2013 20:00:33
Quote Anchor link
Ik krijg die ... te zien maakt niet uit wat ik er in type

moet ik node scriptnaam intype
en dan iets met een internet browser doen?

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 03/07/2013 20:01:40 door Francoi gckx
 
Robert Wazzaa

Robert Wazzaa

03/07/2013 20:01:54
Quote Anchor link
Beste Francoi,

Doe in plaats van node nodetest.js dit:
node debug nodetest.js

dan moet je meer te zien krijgen.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

03/07/2013 20:04:40
Quote Anchor link
Niks helaas weer 3 puntjes

Dit is de fragment wat in de boek staat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
Setting Up and Testing Node.js
The simplest way to test Node.js is with a simple script. Save the contents of Listing 1-3 to a file called
NodeTest.js. I have done this in the same directory as my Node.js binary.

Listing 1-3. A Node.js Test Script
"De script zelf"...

This is a simple test script that returns a fragment of HTML when it receives an HTTP GET request.

Tip Dont worry if that last sentence didnt make complete sense. You dont need to know how HTTP and web
servers work to use jQuery, and I provide a crash course in HTML in Chapter 2.

To test Node.js, run the binary specifying the file you just created as an argument. For my Windows
installation, I typed the following at the console prompt:
node NodeTest.js

To make sure everything is working, navigate to port 80 on the machine that is running Node.js. You
should see something very similar to Figure 1-2, indicating that everything is as expected.
 
Robert Wazzaa

Robert Wazzaa

03/07/2013 20:06:23
Quote Anchor link
Beste Francoi,

Kijk eens op http://nodejs.org/.
Daar kan je alles vinden wat je moet weten om met NodeJS te werken.

Gr. Robert

Toevoeging op 03/07/2013 20:08:37:

Trouwens, waar in welke folder staat je script?
En vanaf waar in je commandprompt doe je de node commando?
 
Francoi gckx

Francoi gckx

03/07/2013 20:08:47
Quote Anchor link
Heb ik al gekeken dit net gedaan:

This simple web server written in Node responds with "Hello World" for every request.

var http = require('http');
http.createServer(function (req, res) {
res.writeHead(200, {'Content-Type': 'text/plain'});
res.end('Hello World\n');
}).listen(1337, '127.0.0.1');
console.log('Server running at http://127.0.0.1:1337/');

To run the server, put the code into a file example.js and execute it with the node program from the command line:

Niks weer ik doe iets verkeerds:S

Toevoeging op 03/07/2013 20:11:31:

Dit is de map listing waar ik nodejs heb staan,
-node_modules
-node.exe
-node_etw_provider.man
-node_perfctr_provider.man
-NodeTest.js
-nodevars.bat
-npm
-npm.bat




Toevoeging op 03/07/2013 20:12:33:

En dan start ik node.exe en type ik node nodetest.js
 
Robert Wazzaa

Robert Wazzaa

03/07/2013 20:28:02
Quote Anchor link
Hey Francoi,

Ik hoef geen maplist te hebben, maar een maplocatie.
Let wel, NodeJS draaien op windows is anders dan op linux, op linux is het 100x makkelijker.

Gr. Robert
 
Victor -

Victor -

03/07/2013 20:33:31
Quote Anchor link
En als je het inclusief de goede hoofdletters typt?

Toevoeging op 03/07/2013 20:34:04:

dus node NodeTest.js
 
Francoi gckx

Francoi gckx

03/07/2013 20:34:48
Quote Anchor link
C:\Program Files\nodejs is waar alles staat
(misschien is het handig als ik ook weet wat je moet type als je het bij een ander map moet zoals C:/xampp/htdocs/project1/nodetest.js, maar is even bijzaak)

Even voor mij beeldvorming:

1.Dus ik start node.exe
2. type: node nodetest.js (terugkomend op als het ergens anders staat is het dan:
node C:\xampp\htdocs\project1\NodeTest.js?)
3. en dan de pagina laden? bijvoorbeeld: http://localhost/project1/nodetest.js
4. en dan met de resultaat dat je niet de javascript code zelf ziet maar in dit voorbeeld:

Hello
nodejs is working!

(in een browser zoals firefox)
Gewijzigd op 03/07/2013 20:36:35 door Francoi gckx
 
Robert Wazzaa

Robert Wazzaa

03/07/2013 20:39:53
Quote Anchor link
Best Victor, het is op windows dat is niet hoofdletter gevoelig.

@Francoi,
Ik durf niet te zeggen waarom het je niet lukt, is heel lastig te zeggen gezien ik de situatie niet exact weet.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

03/07/2013 20:42:42
Quote Anchor link
Heb ik het wel zo goed gezegd (doelend op vorige post)?
 
Koen Vlaswinkel

Koen Vlaswinkel

04/07/2013 07:57:27
Quote Anchor link
Probeer eens dit te doen:
1. Start de opdrachtprompt (bijv. door cmd te typen in het venster Uitvoeren)
2. Navigeer naar de map waar je node-bestand staat, dus zoiets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
cd "..\..\Program Files\nodejs"

3. Typ nu in
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
node NodeTest.js

4. Navigeer naar de pagina op localhost.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

04/07/2013 10:28:56
Quote Anchor link
I.p.v node.exe te openen en die cmdline gebruiken heb ik nu windows eigen cmd gebruikt
zoals jij aangaf.

(Bij de eigen exampletest van de nodejs site krijg ik
Server running at http://127.0.0.1:1337 )

Bij mij eigen bestand dit in cmd gedaan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
C:\Users\gebruiker>cd C:\xampp\htdocs\project1

C:\xampp\htdocs\project1>node NodeTest.js
Ready on port 80

events.js:72
        throw er; // Unhandled 'error' event
              ^
Error: listen EADDRINUSE
    at errnoException (net.js:901:11)
    at Server._listen2 (net.js:1039:14)
    at listen (net.js:1061:10)
    at Server.listen (net.js:1127:5)
    at Object.<anonymous> (C:\xampp\htdocs\project1\NodeTest.js:8:4)
    at Module._compile (module.js:456:26)
    at Object.Module._extensions..js (module.js:47
    at Module.load (module.js:356:32)
    at Function.Module._load (module.js:312:12)
    at Function.Module.runMain (module.js:497:10)

Dus dat is al meer dan ervoor als ik naar

http://localhost/project1/nodetest.js

ga, krijg ik alleen nog geen bericht te zien alleen die code
 
Robert Wazzaa

Robert Wazzaa

04/07/2013 11:03:14
Quote Anchor link
Dat komt omdat nodejs niet werkt zoals PHP. Je kan het alleen bekijken via http://127.0.0.1:1337 omdat nodejs op dit poortnummer 'luistert'
 
Francoi gckx

Francoi gckx

04/07/2013 11:10:13
Quote Anchor link
Dan krijg ik Firefox kan geen verbinding maken met de server op 127.0.0.1:1337.
 
Robert Wazzaa

Robert Wazzaa

04/07/2013 11:11:06
Quote Anchor link
heb je je script wel via je commandprompt gestart?
Elke keer dat je nodejs gaat testen moet je deze starten via je command prompt en dan naar de URL gaan
 
Francoi gckx

Francoi gckx

04/07/2013 11:14:22
Quote Anchor link
Ik heb node nodetest.js gedaan dan krijg ik bovenstaande resultaat
 
Robert Wazzaa

Robert Wazzaa

04/07/2013 11:15:56
Quote Anchor link
welk bovenstaand resultaat? doe foutmelding?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.