node.js testen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Francoi gckx

Francoi gckx

04/07/2013 11:16:46
Quote Anchor link
C:\Users\gebruiker>cd C:\xampp\htdocs\project1

C:\xampp\htdocs\project1>node NodeTest.js
Ready on port 80

events.js:72
throw er; // Unhandled 'error' event
^
Error: listen EADDRINUSE
at errnoException (net.js:901:11)
at Server._listen2 (net.js:1039:14)
at listen (net.js:1061:10)
at Server.listen (net.js:1127:5)
at Object.<anonymous> (C:\xampp\htdocs\project1\NodeTest.js:8:4)
at Module._compile (module.js:456:26)
at Object.Module._extensions..js (module.js:47
at Module.load (module.js:356:32)
at Function.Module._load (module.js:312:12)
at Function.Module.runMain (module.js:497:10) - See more at: http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/nodejs-testen/91370/1/#654685
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 07:48:54
 
Robert Wazzaa

Robert Wazzaa

04/07/2013 11:18:51
Quote Anchor link
Wat is dan het probleem?
Je krijgt een error die zou ik even googlen.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

04/07/2013 11:26:19
Quote Anchor link
Ik heb 80 veranderd naar 8888 in de vorige/volgende script

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
var http = require('http');
var url = require('url');
http.createServer(function (req, res) {
console.log("Request: " + req.method + " to " + req.url);
res.writeHead(200, "OK");
res.write("<h1>Hello</h1>Node.js is working");
res.end();
}).listen(8888);
console.log("Ready on port 8888");


node nodetest.js gedaan, result:
Ready on port 8888
Request: GET to /
Request: GET to /favicon.ico
Request: GET to /favicon.ico

Daarna geurled naar: http://127.0.0.1:8888/

En nu krijg ik de goeie bericht

Bedankt allemaall

NOU kan iemand zeggen waaar nodejs voor is!:) (om javascript te testen ofzo)?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/07/2013 11:59:38
Quote Anchor link
Jep, op poort 80 draait altijd een normale webserver.
node.js is niet bedoeld om Javascript te testen, want daar hebben we al de browsers en de developers-consoles (zoals Firebug in Firefox) voor.

Wat node.js wel is:
Quote:
Node.js is a server-side software system designed for writing scalable Internet applications, notably web servers. Programs are written on the server side in JavaScript, using event-driven, asynchronous I/O to minimize overhead and maximize scalability.

Node.js contains a built-in HTTP server library, making it possible to run a web server without the use of external software, such as Apache or Lighttpd, and allowing more control of how the web server works. Node.js enables web developers to create an entire web application in JavaScript, both server-side and client-side.

Als je dus requests naar een webserver wilt doen die constant open moeten blijven, dan is node.js ideaal.
Denk bijvoorbeeld aan chat-systemen, zoals Facebook en Hyves ook hebben. Als er geen gebruik werd gemaakt van node.js (en met setTimeout() zou dat kunnen) dan zou je steeds opnieuw de connectie weer moeten openen, en dat kost de server een hoop moeite.

Ik hoop dat het klopt wat ik geschreven heb, anders mag iemand mij corrigeren. Ik beloof er om er zelf op termijn ook eens naar te kijken.... ;-)
 
Francoi gckx

Francoi gckx

04/07/2013 12:06:26
Quote Anchor link
Ok want normaal is javascript clien-side dus nodejs maakt het ook server-side
 
Robert Wazzaa

Robert Wazzaa

04/07/2013 12:31:27
Quote Anchor link
NodeJS word veel gebruikt voor het maken van realtime applicaties zoals een MMORPG.
Vaak word dat dan gecombineerd met Socket.IO

Ik ben er zelf ook een MMORPG mee aan het maken.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

04/07/2013 13:01:53
Quote Anchor link
Wat voor type mmorpg ben je aan het maken

het is mij wens uiteindelijk om ook een mmorpg te kunnen maken

ik wil daar voor c#, unity of torque gebruiken
 
Robert Wazzaa

Robert Wazzaa

04/07/2013 13:03:29
Quote Anchor link
Een vooralsnog 100% uniek mmorpg ;)
 
Francoi gckx

Francoi gckx

04/07/2013 13:05:29
Quote Anchor link
Ben je daar al mee bezig,
wat voor programmeertalen en grafisch programma's gebruik je?
 
Robert Wazzaa

Robert Wazzaa

04/07/2013 13:06:57
Quote Anchor link
Ja ben er al mee bezig, ik gebruik er NodeJS Express.io, Socket.io forever, php, jquery, javascript, canvas, html5 en ik laat het grafische door iemand maken.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

04/07/2013 13:08:40
Quote Anchor link
Ok dan allemaal uit je hoofd of gebruik je ergens een handleiding?
 
Robert Wazzaa

Robert Wazzaa

04/07/2013 13:09:31
Quote Anchor link
Google is mijn grote handleiding;)

Toevoeging op 04/07/2013 13:09:42:

Maar inmiddels erg veel uit mijn hoofd..
 
Francoi gckx

Francoi gckx

04/07/2013 13:12:35
Quote Anchor link
Ok tof man ik ben benieuwd, volgens mij is dat een hoop werk om echt een grote wereld te maken
ik zelf heb ook veel ideeen voor een mmorpg waar ik de combo acties echt uniek en geavanceerd wil maken en
een soort multiplayyer setup als call of duty.
 
Robert Wazzaa

Robert Wazzaa

04/07/2013 13:13:52
Quote Anchor link
Okee nou veel success!
 
Francoi gckx

Francoi gckx

04/07/2013 13:14:17
Quote Anchor link
Haha ja jij ook
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.