Nokia N95 'Online Delen' - Script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

25/12/2007 00:25:00
Quote Anchor link
Aangezien ik mij dood verveel hier op kerst avond (lang verhaal) heb ik maar mijn N95 gepakt, wat dingetjes ingesteld en ben ik de logfiles van mijn server uit gaan pluizen.

Na wat gepuzzel en gegoogle kwam er een script uit rollen van zo'n 20 regels waarmee ik vanuit mijn N95 super eenvoudig berichtjes, fotos, video's en geluidsfragmenten kan versturen! Ik maak een foto, selecteer 'verzenden' -> 'Posten naar Web', tik een titel, beschrijving en bijschrift in en 'tadaa', met één druk op de knop staat het in mijn database.

Dit systeem zou ik graag even willen testen en daar heb ik jullie voor nodig. Tevens wil ik die database netjes vullen zodat ik kan gaan uitzoeken met welk type bestandsformaten ik te maken kan krijgen. image/jpeg is niet zo'n probleem, maar wat kan ik nog meer verwachten?

Dus, heb je een N95 (of een soortgelijk toestel wat 'Online Delen' aankan), vul dan even het volgende in!

Ga naar 'toepassingen' en selecteer daar 'Online Delen', vervolgens 'opties' -> 'Nieuwe provider toev'.

Naam: -zelf verzinnen-
Protocol: Atom
Webadres: http://04.ipublications.net/N95/service.php

Vervolgens 'opties' -> 'Nieuwe account toev.'

Accountnaam: -zelf verzinnen-
Serviceprovider: -bovenstaande naam-
Gebruikersnaam: -zelf verzinnen-
Wachtwoord: -zelf verzinnen-
Grootte postafb.: -normaal-

Na wat 'ok' geklik krijg je als het goed is 2 'mappen' en kun je dingen versturen :). Direct vanuit je foto/multimedia-applicatie en door op een 'map' te klikken.

Zo, kom maar op ;)
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:03:10
 
- -

- -

25/12/2007 01:11:00
Quote Anchor link
:( jammer dat ik een "oude" W810i heb van Sony-Ericsson :(
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

25/12/2007 01:21:00
Quote Anchor link
Het is een redelijk standaard Atom protocol dus het zal mij niks verbazen dat het ook werkt met andere toestellen. De vraag is dan alleen of het nog netjes in de database komt te staan maar daar komen we snel achter ;).
 

25/12/2007 02:12:00
Quote Anchor link
Log je zooi wel? Dan kan je zien wat er allemaal binnen komt :-D.
 
M Ypma

M Ypma

25/12/2007 03:11:00
Quote Anchor link
ok, test done vanaf mijn N95... :D
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

25/12/2007 09:28:00
Quote Anchor link
http://04.ipublications.net/N95/resultaat.php

Holly crap, het werkt ook nog :D... dit is tof, nu zou ik bijv. een weblog kunnen maken, iedereen een N95 mee kunnen geven waarmee iedereen realtime vanaf waar dan ook kan bloggen (met automatisch zijn eigen gebruikersnaam) :P. Bedoel, een 128/64 kbps flat-free verbinding kost 9,50 bij KPN...

Ik weet alleen niet of

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<img src="data:image/jpeg;base64,'.$row['content'].' " style="width:50%;"><br>';
?>


Op iedere browser gaat werken, maar daar kan ik altijd nog een apart php bestand voor maken die de juiste headers meegeeft...
 
Leroy Boerefijn

Leroy Boerefijn

25/12/2007 11:58:00
Quote Anchor link
in IE7 zie je iig geen plaatjes
 
TJVB tvb

TJVB tvb

25/12/2007 12:01:00
Quote Anchor link
In FF wel, ziet er wel geinig uit jammer dat ik geen telefoon heb die atom ondersteund
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

25/12/2007 12:13:00
Quote Anchor link
Leroy schreef op 25.12.2007 11:58:
in IE7 zie je iig geen plaatjes


En nu?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

25/12/2007 12:15:00
Quote Anchor link
IE7 geeft nu wel de afbeeldingen weer.
 
Joep

Joep

25/12/2007 12:26:00
Quote Anchor link
HEy Arjan, is het mogelijk dat je dit script met ons deelt.
Mijn vriendin heeft gister de N95 gekregen en ik wilde juist vandaag eens gaan kijken hoe we die aan ons blog kunnen koppelen...
Liefste zelfs nog aan 1 event en 1 event een opmerking meegeven, maar daar is de N95 nog nie klaar voor volgens mij
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

25/12/2007 12:29:00
Quote Anchor link
Die laatste mag je even uitleggen, want ik een titel+bericht schrijven, met daar aan gekoppeld een of meerdere afbeeldingen/video's/etc met aan ieder item een beschrijving.

Aangezien ik ze als losse XML's binnen krijg moet ik ze alleen nog even aan elkaar koppelen met een uniek id en zometeen even een gebruikersnaam/wachtwoord inbouwen.

(Ik hoop overigens dat je de nieuwe 8GB gekocht heb, de oude zuigt echt kont...)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arjan Kapteijn
 
Joep

Joep

25/12/2007 12:42:00
Quote Anchor link
Nou zoals een normaal blog werkt zeg maar:
Je maakt een entry en aan die entry wil je meerdere fotos koppelen.
Zat gister wat te pluizen of zoiets al kon, maar kon het zo gauw niet vinden, toen ben ik ook wat gaan scripten, maar kon in de N95 niet vinden hoe je meerdere fotos in 1 keer kon uppen..
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

25/12/2007 12:48:00
Quote Anchor link
Toepassingen -> Online delen -> Selecteer een 'map' (categorie in het geval van een weblog waarschijnlijk). Je kunt dan een titel + bericht intikken en met 'opties' -> 'invoegen' zoveel afbeeldingen, audio en video aan dat ene bericht koppelen als je wilt.

Als je een foto gemaakt heb kun je kiezen voor 'verzenden' -> 'Posten naar web' en 'Posten naar ...', daar zit ook een verschil in.
 
Joep

Joep

25/12/2007 13:41:00
Quote Anchor link
Damn gozer je hebt gelijk, op die manier werkt het wel gewoon ;)

Nu ben ik heel benieuwd naar je script om daarvoor iets te gaan bouwen!
 

25/12/2007 14:06:00
Quote Anchor link
Arjan Kapteijn schreef op 25.12.2007 00:25:
Dus, heb je een N95 (of een soortgelijk toestel wat 'Online Delen' aankan), vul dan even het volgende in!

Waarschijnlijk is dit een symbian eigenschap, want de n73 zou het ook moeten kunnen, alleen heb ik het niet op de symbian site kunnen vinden.
Over een paar dagen krijg ik een htc touch binnen (als het goed is), ik zal dan ook wel effe prutsen...
 
Thijs X

Thijs X

25/12/2007 14:18:00
Quote Anchor link
Zal straks eens even proberen met een HTC TyTN II

btw:
http://browsershots.org/http://04.ipublications.net/N95/resultaat.php
 
- -

- -

25/12/2007 14:57:00
Quote Anchor link
Zelfs in IE6 zie ik plaatjes, dus zal wel goed gaan ;)

Mooi script, bij Hyves hebben ze ook zoiets. Alleen heb ik gewoon een simpele Siemens A65, die alleen kan bellen en SMS'en. Oja, en Stack Attack niet te vergeten :D
 
- -

- -

25/12/2007 14:57:00
Quote Anchor link
Zelfs in IE6 zie ik plaatjes, dus zal wel goed gaan ;)

Mooi script, bij Hyves hebben ze ook zoiets. Alleen heb ik gewoon een simpele Siemens A65, die alleen kan bellen en SMS'en. Oja, en Stack Attack niet te vergeten :D
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

25/12/2007 16:31:00
Quote Anchor link
Thijs schreef op 25.12.2007 14:18:
Zal straks eens even proberen met een HTC TyTN II

btw:
http://browsershots.org/http://04.ipublications.net/N95/resultaat.php


Grappig detail, een van mijn servers maakt zo'n 2000 screenshots per dag ;).
 
Roeltje M

Roeltje M

25/12/2007 17:54:00
Quote Anchor link
Kost het ook nog geld voor verbinden? Ja toch? En kan het ook met de 6300?? Kan nergens vinden welke toestellen het mogelijk is.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roeltje M
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.