Notice: Undefined offset:

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Amersfoort gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

WordPress & Azure Developer

Dit ga je doen Zowel front- als back-end development aan de online website omgeving; Het up-to-date houden van alle WordPress-sites; Koppelingen maken tussen applicaties; Meedenken en adviseren over verbeteringen; Development door middel van WordPress, Javascript, HTML en CSS; Werken binnen Scrum/Agile team. Hier ga je werken Voor een grote overheidsinstelling in Den Haag zijn wij opzoek naar een WordPress developer, met kennis en ervaring op het gebied van Azure. De organisatie zit in een grote transitie waarbij de gehele website/online omgeving vernieuwd zal gaan worden. Binnen dit Scrum/Agile team ben je verantwoordelijk voor deze grote migratie/ombouw van de omgeving. De

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »
Roel H

Roel H

10/08/2013 23:22:40
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik krijg deze foutcode, wanneer ik het veld geboortedatum NIET invul

Notice: Undefined offset: 2 in ..../omrekenen.php on line 3
Notice: Undefined offset: 1 in ..../omrekenen.php on line 3

Wanneer ik wel wat invul, dan krijg ik deze niet.
Hoe kan ik oplossen dat wanneer ze perongeluk geen geboortedatum invullen, niet direct deze foutmelding zien?
De code voor omrekenen.php is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
function age($birthDate) {
    list($day, $month, $year) = explode('-', $birthDate);;
    $ageOfPerson = date('Y') - $year;
    if ($month > date('m')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    if ($month == date('m') && $day > date('d')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    $ageOfPerson .= ' jaar';
    return $ageOfPerson;
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 16:53:55
 
Erwin H

Erwin H

10/08/2013 23:29:01
Quote Anchor link
Check of er wel iets is ingevuld (met isset en met een test ongelijk op lege string). Daarnaast moet je ook testen op het split karakter. Als een gebruiker niet 10-08-2013, maar 10/08/2013 invult ga je ook de mist in.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/08/2013 23:29:37
Quote Anchor link
Controleren of de variabele wel bestaat met isset()
 
Erik van Beek

Erik van Beek

11/08/2013 08:23:40
Quote Anchor link
Je kan bijvoorbeeld als je geen geboordedatum invult altijd de waarde 0 terug geven :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?
function age($birthDate) {
    if(empty($birthDate)
      return '0';

    list($day, $month, $year) = explode('-', $birthDate);;
    $ageOfPerson = date('Y') - $year;
    if ($month > date('m')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    if ($month == date('m') && $day > date('d')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    $ageOfPerson .= ' jaar';
    return $ageOfPerson;
}

?>


of zoals Frank zei, controleren of de variabele is gezet met isset :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?
function age($birthDate) {
    if(isset($birthDate)){    

    list($day, $month, $year) = explode('-', $birthDate);;
    $ageOfPerson = date('Y') - $year;
    if ($month > date('m')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    if ($month == date('m') && $day > date('d')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    $ageOfPerson .= ' jaar';
    return $ageOfPerson;
}
}

?>


En als laatste, meest smerige oplossing kan je de notices onderdrukken met een @. (Niet aan te raden, alleen gebruiken als je zeker weet dat het verder geen fouten oplevert) :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
function age($birthDate) {
    list($day, $month, $year) = explode('-', @$birthDate);;
    $ageOfPerson = date('Y') - $year;
    if ($month > date('m')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    if ($month == date('m') && $day > date('d')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    $ageOfPerson .= ' jaar';
    return $ageOfPerson;
}

?>
Gewijzigd op 11/08/2013 08:29:12 door Erik van Beek
 
Erwin H

Erwin H

11/08/2013 08:34:39
Quote Anchor link
Erik van Beek op 11/08/2013 08:23:40:
En als laatste, meest smerige oplossing kan je de notices onderdrukken met een @. (Niet aan te raden, alleen gebruiken als je zeker weet dat het verder geen fouten oplevert) :

Afgezien van het feit dat het echt een hele, hele, HELE slecht manier is, doe je het ook nog eens behoorlijk fout. De foutmelding komt namelijk niet uit die variabele, maar uit de functie list. Omdat er geen goede datum is ingevuld wordt er door explode een array met maar 1 element teruggegeven, terwijl list in dit geval er drie verwacht. Die fout krijg je dus nog steeds, ongeacht of je die @ gebruikt.
En nee, dan natuurlijk ook niet die @ voor de list functie zetten, want dan ga je in de rest van de functie weer compleet nat.

Met andere woorden, gewoon geen @ gebruiken....
 
Eddy E

Eddy E

11/08/2013 08:41:14
Quote Anchor link
Je kan bij functies ook een standaard-waarde aangeven. Dat als een variabele niet is gevuld (of leeg is), dan pakt hij de standaard:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
function age($birthDate = '1-1-1970') {
    list($day, $month, $year) = explode('-', @$birthDate);;
    $ageOfPerson = date('Y') - $year;
    if ($month > date('m')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    if ($month == date('m') && $day > date('d')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    $ageOfPerson .= ' jaar';
    return $ageOfPerson;
}

?>


Vult gebruiker dus niets in, dan is hij geboren op 1 januari 1970 (start tellen computertijd UNIX > TIMESTAMP = 0)
 
Erwin H

Erwin H

11/08/2013 08:58:42
Quote Anchor link
Er worden wel veel foute adviezen gegeven helaas.
Nee Eddy, dat werkt niet. Dat werkt alleen als er helemaal geen variabele wordt meegegeven. Als je echter een variabele meegeeft met als waarde null, dan is dat waarmee gewerkt zal worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
function print_me( $text = 'nothing' ){
  echo $text;
}

$test = null;
print_me( $test );
?>

resultaat: null (en dus niet 'nothing').
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

11/08/2013 10:19:58
Quote Anchor link
oei. Het is goed dat Erwin hier zo goed oplet want die heeft wat mij betreft helemaal gelijk.

Leest de topic-schrijver nog mee?
 
Roel H

Roel H

11/08/2013 11:35:52
Quote Anchor link
Ik lees zeker mee! Ben een lange tijd uit php geweest, dus ik moet een heleboel in me opnemen weer, dus het duurt wat langer voordat ik alles snap weer...
Thanks dat jullie meedenken ennn dat deze community nog zo levendig is! :D
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

11/08/2013 11:56:10
Quote Anchor link
Natuurlijk, PHP is nog steeds hot.

- on topic -
Alle variabelen die van buiten komen (zoals $_GET en $_POST) moet je zien als onzeker en 'vervuild'.
Bij deze variabelen moet je dus alle scenario's als mogelijk beschouwen. dat houdt in de praktijk in dat je er van uit moet gaan dat de variabelen niet bestaan of een compleet ongeldige waarde hebben. En dat mag jij allemaal in je PHP script af zien te vangen.

Zo kun je bij een datum veld een functie gebruiken die checkt of de datum die ingegeven wordt wel geldig is, want een datum 25-63-2012 is natuurlijk onjuist. Maar ook kun je gaan bedenken of het wel een datum in het verleden mag zijn, of misschien juist een datum in het verleden MOET zijn. Een veld waar je een numerieke waarde verwacht kun je ook testen of deze waarde wel numeriek is. Maar ook of hij bijvoorbeeld wel groter is als nul. Bij een tekstveld kun je controleren of de tekst wel geldige tekens bevat en of deze niet te lang of te kort is.

er zijn natuurlijk voorbeelden te geven maar eigenlijk is het allemaal afhankelijk van de situatie. Ik hoop dat ik je zo aan het denken heb gezet :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.