Notice: Undefined offset:

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Developer (One Data)

Do you have experience with managing IT Teams in a service delivery organization? Are you keen to bring the team and our platform to a higher level? Then Nutreco has a very interesting role for you! As a One Data developer you are responsible for the management, running and functional use of our integration landscape and processes within Nutreco. Nutreco is using at this time BizTalk 2016, and Apigee for its API management, to be replaced by Azure Integration Services as of 2023. You will be part of a virtual teams of 11 people (own and outsourced) working in an

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »
Roel H

Roel H

10/08/2013 23:22:40
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik krijg deze foutcode, wanneer ik het veld geboortedatum NIET invul

Notice: Undefined offset: 2 in ..../omrekenen.php on line 3
Notice: Undefined offset: 1 in ..../omrekenen.php on line 3

Wanneer ik wel wat invul, dan krijg ik deze niet.
Hoe kan ik oplossen dat wanneer ze perongeluk geen geboortedatum invullen, niet direct deze foutmelding zien?
De code voor omrekenen.php is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
function age($birthDate) {
    list($day, $month, $year) = explode('-', $birthDate);;
    $ageOfPerson = date('Y') - $year;
    if ($month > date('m')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    if ($month == date('m') && $day > date('d')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    $ageOfPerson .= ' jaar';
    return $ageOfPerson;
}

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:35:43
 
Erwin H

Erwin H

10/08/2013 23:29:01
Quote Anchor link
Check of er wel iets is ingevuld (met isset en met een test ongelijk op lege string). Daarnaast moet je ook testen op het split karakter. Als een gebruiker niet 10-08-2013, maar 10/08/2013 invult ga je ook de mist in.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

10/08/2013 23:29:37
Quote Anchor link
Controleren of de variabele wel bestaat met isset()
 
Erik van Beek

Erik van Beek

11/08/2013 08:23:40
Quote Anchor link
Je kan bijvoorbeeld als je geen geboordedatum invult altijd de waarde 0 terug geven :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?
function age($birthDate) {
    if(empty($birthDate)
      return '0';

    list($day, $month, $year) = explode('-', $birthDate);;
    $ageOfPerson = date('Y') - $year;
    if ($month > date('m')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    if ($month == date('m') && $day > date('d')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    $ageOfPerson .= ' jaar';
    return $ageOfPerson;
}

?>


of zoals Frank zei, controleren of de variabele is gezet met isset :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?
function age($birthDate) {
    if(isset($birthDate)){    

    list($day, $month, $year) = explode('-', $birthDate);;
    $ageOfPerson = date('Y') - $year;
    if ($month > date('m')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    if ($month == date('m') && $day > date('d')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    $ageOfPerson .= ' jaar';
    return $ageOfPerson;
}
}

?>


En als laatste, meest smerige oplossing kan je de notices onderdrukken met een @. (Niet aan te raden, alleen gebruiken als je zeker weet dat het verder geen fouten oplevert) :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
function age($birthDate) {
    list($day, $month, $year) = explode('-', @$birthDate);;
    $ageOfPerson = date('Y') - $year;
    if ($month > date('m')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    if ($month == date('m') && $day > date('d')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    $ageOfPerson .= ' jaar';
    return $ageOfPerson;
}

?>
Gewijzigd op 11/08/2013 08:29:12 door Erik van Beek
 
Erwin H

Erwin H

11/08/2013 08:34:39
Quote Anchor link
Erik van Beek op 11/08/2013 08:23:40:
En als laatste, meest smerige oplossing kan je de notices onderdrukken met een @. (Niet aan te raden, alleen gebruiken als je zeker weet dat het verder geen fouten oplevert) :

Afgezien van het feit dat het echt een hele, hele, HELE slecht manier is, doe je het ook nog eens behoorlijk fout. De foutmelding komt namelijk niet uit die variabele, maar uit de functie list. Omdat er geen goede datum is ingevuld wordt er door explode een array met maar 1 element teruggegeven, terwijl list in dit geval er drie verwacht. Die fout krijg je dus nog steeds, ongeacht of je die @ gebruikt.
En nee, dan natuurlijk ook niet die @ voor de list functie zetten, want dan ga je in de rest van de functie weer compleet nat.

Met andere woorden, gewoon geen @ gebruiken....
 
Eddy E

Eddy E

11/08/2013 08:41:14
Quote Anchor link
Je kan bij functies ook een standaard-waarde aangeven. Dat als een variabele niet is gevuld (of leeg is), dan pakt hij de standaard:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
function age($birthDate = '1-1-1970') {
    list($day, $month, $year) = explode('-', @$birthDate);;
    $ageOfPerson = date('Y') - $year;
    if ($month > date('m')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    if ($month == date('m') && $day > date('d')) {
        $ageOfPerson--;
    }

    $ageOfPerson .= ' jaar';
    return $ageOfPerson;
}

?>


Vult gebruiker dus niets in, dan is hij geboren op 1 januari 1970 (start tellen computertijd UNIX > TIMESTAMP = 0)
 
Erwin H

Erwin H

11/08/2013 08:58:42
Quote Anchor link
Er worden wel veel foute adviezen gegeven helaas.
Nee Eddy, dat werkt niet. Dat werkt alleen als er helemaal geen variabele wordt meegegeven. Als je echter een variabele meegeeft met als waarde null, dan is dat waarmee gewerkt zal worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
function print_me( $text = 'nothing' ){
  echo $text;
}

$test = null;
print_me( $test );
?>

resultaat: null (en dus niet 'nothing').
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

11/08/2013 10:19:58
Quote Anchor link
oei. Het is goed dat Erwin hier zo goed oplet want die heeft wat mij betreft helemaal gelijk.

Leest de topic-schrijver nog mee?
 
Roel H

Roel H

11/08/2013 11:35:52
Quote Anchor link
Ik lees zeker mee! Ben een lange tijd uit php geweest, dus ik moet een heleboel in me opnemen weer, dus het duurt wat langer voordat ik alles snap weer...
Thanks dat jullie meedenken ennn dat deze community nog zo levendig is! :D
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

11/08/2013 11:56:10
Quote Anchor link
Natuurlijk, PHP is nog steeds hot.

- on topic -
Alle variabelen die van buiten komen (zoals $_GET en $_POST) moet je zien als onzeker en 'vervuild'.
Bij deze variabelen moet je dus alle scenario's als mogelijk beschouwen. dat houdt in de praktijk in dat je er van uit moet gaan dat de variabelen niet bestaan of een compleet ongeldige waarde hebben. En dat mag jij allemaal in je PHP script af zien te vangen.

Zo kun je bij een datum veld een functie gebruiken die checkt of de datum die ingegeven wordt wel geldig is, want een datum 25-63-2012 is natuurlijk onjuist. Maar ook kun je gaan bedenken of het wel een datum in het verleden mag zijn, of misschien juist een datum in het verleden MOET zijn. Een veld waar je een numerieke waarde verwacht kun je ook testen of deze waarde wel numeriek is. Maar ook of hij bijvoorbeeld wel groter is als nul. Bij een tekstveld kun je controleren of de tekst wel geldige tekens bevat en of deze niet te lang of te kort is.

er zijn natuurlijk voorbeelden te geven maar eigenlijk is het allemaal afhankelijk van de situatie. Ik hoop dat ik je zo aan het denken heb gezet :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.