Null en leeg selecteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ton

Ton

07/01/2007 12:22:00
Quote Anchor link
Goedemorgen,

Ik kan niet vinden hoe ik zorg dat alle lege of NULL velden geselecteerd worden in mijn kolom met een query.

select * where facnr = ''
select * where facnr = 'NULL'

geeft geen resultaten indien facnr leeg of null is.

Heb lopen zoeken op phpnet en mysql maar ook daar kan ik geen duidelijk voorbeeld vinden.

Ton
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:17:22
 
Crispijn -

Crispijn -

07/01/2007 12:25:00
Quote Anchor link
is de standaard waarde een 0 is is het veld echt leeg?

Wanneer de standaard waarde een 0 is kan dit natuurlijk sowieso

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql_s0
= "SELECT * WHERE facnr = 0";
?>


niet getest

Groeten Cris
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

07/01/2007 12:39:00
Quote Anchor link
Mischine komt dat omdat je de hele syntax onjuist hebt?

SELECT
*
FROM
tabel

WHERE(
facnr = ''
OR
facnr = NULL
)

en zo?
 
Remco van Arkelen

Remco van Arkelen

07/01/2007 12:47:00
Quote Anchor link
Bij een echte SQL-NULL selecteer je op deze manier:

...WHERE facnr IS NULL
 
Ton

Ton

07/01/2007 18:25:00
Quote Anchor link
Mijn dank is groot, Remco zijn oplossing was de goede.

Klaas oplossing was goed geweest indien er had gestaan :

SELECT * FROM tabel WHERE(facnr ='' OR facnr IS NULL)

Ton
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.