NULL output niet als 0,00 maar ''

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

El Grimbo

El Grimbo

04/08/2009 12:55:00
Quote Anchor link
hi

Ik haal bedragen uit de MySQL db en toon ze in HTML in een tabel. Met number_format gezorgd dat er 2 decimalen en een ', ' i.p.v. een '. ' in staan.

Hoe zorg ik dat een NULL niet als 0,00 worden getoond maar als een leeg veld?

al geprobeerd:
str_replace('0,00','', ) lijkt leuk maar geeft bij 1.200,00 natuurlijk 1.20 en dat is ook weer niet de bedoeling :-)

grt I.
 
PHP hulp

PHP hulp

08/05/2024 18:41:53
 
- -

- -

04/08/2009 13:04:00
Quote Anchor link
Je kunt er zoiets van maken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

    echo is_null( $price ) ? '' : number_format( $price, ... );

?>


Bij ... moet je natuurlijk nog even de goede parameters invullen.

Edit: als je empty i.p.v. is_null gebruikt, worden 0 en NULL allebei als een leeg veld weergegeven.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

04/08/2009 16:44:00
Quote Anchor link
of

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php $price = number_format( (!empty($number) ? $number : 0 ) , 2, '.' ); ?>
 
El Grimbo

El Grimbo

05/08/2009 11:25:00
Quote Anchor link
top dat is het!

thx
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.