Object Interfaces

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer werk jij samen in een multidisciplinair ontwikkel team met 1-2 Senior .NET developers, twee front-end developers, Data Scientists en één UX designer. Als team werken jullie aan het ontwikkelen van een Cloud based applicatie en aan het stabieler maken van deze applicatie. Ook unit testing gaat erg belangrijk worden in jouw nieuwe functie. Samen met de Senior .NET ontwikkelaar wordt jij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de API. Jullie werken met veel data en incidenteel komen er ook data vraagstukken en zullen er wat queries gedraaid moeten worden. Dit betekend dat jij veel gaat werken met

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen Je gaat aan de slag in het websites team of portals team waarin je je bezighoudt met concept & design, implementatie en ook een stukje bugfixing en onderhoud; Je werkt met je team volgens de Scrum werkwijze; Zo adviseer je ook de PO & Scrum Master over de technische architectuur, koppelingen en integratie met externe systemen en API’s; Je blijft op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en trends op het gebied van C# / .NET en deelt deze kennis binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar

Ben jij graag bezig met verschillende projecten? Vind jij beleving van klanten én medewerkers ook belangrijk? Wij zijn vanwege de doorontwikkeling van het applicatielandschap van onze opdrachtgever op zoek naar een fulltime software ontwikkelaar. Omschrijving Jij en jouw collega’s zijn verantwoordelijk voor de continuïteit en waarborging van het applicatielandschap. Om de processen vloeiend te laten verlopen is software ontwikkeling daarom van essentieel belang. Onze opdrachtgever doet dit voornamelijk zelf, met door hun eigen ontwikkelde applicaties. Dit betekent dat jij: functionele eisen vertaalt naar gebruiksvriendelijke software; tijdens SCRUM sessies advies geeft over het te bouwen ontwerp; nieuwe software ontwikkelt en het

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Veel begeleiding en de kans om je verder te ontwikkelen als software developer. Dat kunnen wij jou bieden bij deelname aan deze leuke traineeship. Je krijgt een mentor toegewezen die jou alle kneepjes van het vak leert. Heb jij al wat ervaring als software developer? Daar worden wij heel blij van! Lees snel verder! Bedrijfsprofiel Als software developer neem je deel aan een trainings programma in de omgeving van Haarlem waar je persoonlijk wordt begeleidt, zodat je alle kneepjes van het vak leert. Aan de hand van jouw kennis en ervaring krijg je een persoonlijk opleidingstraject. Je gaat

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »
Patrick

patrick

21/02/2008 14:46:00
Quote Anchor link
Wat is het voordeel van gebruiken van interfaces in OOP.
Waarvoor gebruik je het?
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 20:49:02
 
Lode

Lode

21/02/2008 14:55:00
Quote Anchor link
Een interface is een patroon voor een class.
Dwz. De interface bepaald dat een class een aantal functies MOET hebben.

Dit kan je ook met abstract classes bereiken. Met het verschil:
1) Dat een abstract class ge-extend moet worden. (kan maar 1x)
2) Dat een abstract class functies/merthods ook daadwerkelijk kan defineren en je ze kan oever-erven....

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
interface schaap{
    
    public function test($id);
}

class broodje implements schaap{
//moet dus functie test hebben met 1 param $id
      
     public function __construct(){
         return;
     }
}

/// test geeft error omdat er geen functie test($id) is
new broodje;
?>


abstract:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
abstract class schaap{
  
    public function __construct(){
        echo __CLASS__.'::'.__FUNCTION__.'<br/>'.PHP_EOL;
    }

    abstract public function test($id); // interface-achtige definitie
}
class broodje extends schaap{
    
    // geen error omdat we functie hebben gedefineerd!
    public function test($id){
         echo $id.'<br/>'.PHP_EOL;
    }
}

/////////////
new broodje; //erf __constructor uit abstract...
?>


Gewoon proberen en testen, je komt er vanzelf achter ;)
 
Bo az

Bo az

21/02/2008 15:03:00
Quote Anchor link
Een kleine toevoeging op Lode,
Je hoeft dus niet te weten van welke klasse je instantie is om er iets mee te kunnen, dat kan ook als je weet dat deze een bepaalde interface implementeert.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
interface Verplaatsbaar {
    public function verplaats;
}


class Auto implements Verplaatsbaar {
    private position = 0;

    public function verplaats() {
        $this->position++;
    }

}


$auto = new Auto();

// Zonder te weten of je met een auto te maken hebt kan je 'm wel verplaatsen.
if($auto instanceof Verplaatsbaar) $auto->verplaats();
?>
 
Patrick

patrick

21/02/2008 15:07:00
Quote Anchor link
Ik snap nog het nut niet van interfaces.
Je maakt een interface met de public functie's er in van een classe.
Maar waarom zou je dat doen?
Ik bedoel als ik een classe maak met ook een interface er bij en haal later die interface weg, dan blijft de output hetzelfde.
Dus waarom zou ik dan een interface maken?
 
Lode

Lode

21/02/2008 15:12:00
Quote Anchor link
OOP gaat over Single-Responseabilty-Pricipal
oftewel iedere class zijn eigen domein, met daarin functies voor hun eigen taak binnen dat domein...

Met een interface stel je een aantal vaste functies vast die aanwezig MOETEN zijn!

kijk ook eens naar http://www.php.net/spl/

Met abstract classes kan je dergelijke functies ook invullen en over-erven naar de uiteindelijke classes...

EDIT:

persoonlijk voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
class result extends mysqli_result implements Itterator{

}

?>


EDIT2:
@boaz:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
interface Verplaatsbaar {
    public function verplaats;
}

?>


functies zijn case-insensitive dus is misschien een beetje slecht voorbeeld van een php4 constructor? of zie ik het verkeerd ?
MY BAD... ik ben scheel...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lode
 
Jelmer -

Jelmer -

21/02/2008 16:35:00
Quote Anchor link
Merk op dat je zo veel interfaces als je maar wilt in 1 klasse kan implementeren - zolang je maar aan de voorwaarden voldoet die de interface afdwingt.

Vreemd voorbeeld, maar toch even. Stel, je hebt een interface genaamd 'gemotoriseerd vaartuig'. Wil je die interface implementeren dan moet je ding ook een nummerplaatje hebben, dat stelt de interface verplicht. Nu heb je een garage, waar alleen instanties van 'gemotoriseerde vaartuigen' naar binnen mogen, omdat zo de eigenaar van de garage zeker weet dat alles wat binnenkomt een nummerplaat heeft en hij de mensen die uitrijden zonder te betalen kan identificeren. Of het nu een motor, auto, quad of tank is, zolang het ding voldoet aan de interface 'gemotoriseerd vaartuig' en hem ook implementeert, mag hij de garage in. Fietsen niet, want die hebben geen nummerbord, en kunnen dus onmogelijk 'gemotoriseerd vaartuig' implementeren.

Met interfaces weet je wat voor vlees je in de kuip hebt. Het is zeg maar een soort toelatingsexamen. Methods & functies kunnen een interface afdwingen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
interface DopHebbendObject {
    public function openDop();
    public function sluitDop();
}


class Plopper {
    public function plop(DopHebbendObject $ding) {
        $ding->openDop();
    }
}

?>

Ik hoef niet te weten wat $ding is, maar als het niet DopHebbendObject implementeert, gaat PHP met fouten gooien. Ik weet dus zeker dat ik veilig $ding->openDop() kan aanroepen.

edit: je kan zelfs zover gaan dat je de argumenten van openDop alvast definieert. Iedere klasse die dan de interface wil implementeren moet een method openDop hebben die die argumenten ook accepteert (ook hier kan je weer klassen/interfaces afdwingen zoals ik doe in Plopper::plop)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Patrick

patrick

21/02/2008 23:03:00
Quote Anchor link
Aha!

Door die doppen interface snap ik het nu.

Dank jullie wel.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

22/02/2008 08:18:00
Quote Anchor link
//OFFTOPIC
Jelmer schreef op 21.02.2008 16:35:
Fietsen niet, want die hebben geen nummerbord, en kunnen dus onmogelijk 'gemotoriseerd vaartuig' implementeren.

Zoek eens op kronan die hebben wel een nummer bord ;)
//OFFTOPIC

Verder kun je een interface als een eisen lijstje zien. En daarvan mogen er meerdere zijn zolang ze elkaar maar niet in de weg zitten.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door TJVB tvb
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.